26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Devlet Hastanesi'nde yeni düzenleme

Yalova Sağlık Müdürlüğü, hastalara daha iyi hizmet vermek için Devlet Hastanesi'ni yeniden düzenliyor. 

Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi'nde uygulamaya soktuğu sistemle hastalara daha rahat ve kısa sürede hizmet vermeyi amaçlıyor. Daha önceleri kayıt işlemlerinin yapıldığı bankolar, polikliniklerin bulunduğu katlara kaydırıldı. Ayrıca halen 46 olan poliklinik sayısı da önümüzdeki günlerde artacak. Hedefin poliklinik sayısını 55'e yükselterek hizmet kalitesindeki çıtayı daha yukarı taşımak olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Ferah, "Polikliniklerdeki yığılmaların önlenmesi için yeni bir düzenlemeye gidilmiştir. 

Bu çerçevede daha önce zemin katta toplu olarak bulunan kayıt bankoları, katlarda polikliniklere göre ayrı ayrı yerleştirilmiş, ayrıca bakanlığımızın 'her hekime bir oda' uygulaması doğrultusunda poliklinik oda sayıları arttırılarak, tüm hekimlerin ameliyat günleri ve sağlık kurulu günleri dışında muayene yapmalarına imkan sağlanmıştır. 

Bu yeni uygulama neticesinde yığılmaların eskiye nazaran azaldığı ve poliklinik sayılarının arttığı görülmüştür. Şu andaki günlük poliklinik sayısı bin 600-bin 800 arasında değişmekte olup bu sayının önümüzdeki günlerde 2 bin 500'e çıkarılması hedeflenmektedir. Yine 26'sı hastanemizde, 16'sı da semt polikliniğinde olmak üzere toplam 42 adet faal poliklinik odamız mevcuttur. Poliklinik oda sayısının önümüzdeki günlerde 55'e çıkarılması hedefleniyor. 10 adet bilgisayar daha sisteme ilave edilecek. Yine, laboratuarımızdaki yeni düzenlemeyle laboratuar işlemlerine hız kazandırıldı. Tüm rutin tetkiklerin sonuçları aynı gün içerisinde, hepatit markerlerinin ertesi gün, hormon tetkiklerinin ise 3 gün sonra hastaya verilmesine başlandı" dedi. 

Ayrıca sürekli ilaç kullanan hastalara yönelik bir sistemin de devreye sokulduğunu belirten Ferah, artık ilaçların tek uzman tarafından onaylanmasının yeterli olacağını belirtti. İlaçların 2 aylık dozlara kadar onaylanabileceğini söyleyen Ferah, "Sürekli ilaç kullanan ve ilaçları uzman hekim tarafından yazılması gereken vatandaşlarımızın hastanemizin ilgili uzmanına müracaat etmeleri halinde, başka bir uzmanın imzasına gerek kalmaksızın ilaç raporu aynı gün içerisinde tanzim edilerek kendisine verilecek. Bu ilaç raporuyla hastalarımız ilaçlarını sağlık ocakları hekimlerine de yazdırabilecekler. Raporda belirtilen ilaçların 2 aylık dozu toptan yazılabildiği gibi bu ilaçlar ayrıca katılım payından da muaf olacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 13:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?