26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kadınlara sağlık eğitimi verilecek

Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, kadınları sağlık konusunda eğitecek.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, "Benim Mahallem" adı altında sadece kadınları hedef alan bir sağlık eğitim programına başlıyor. 20-49 yaş arası kadınların katılacağı programda, 15'er kişilik gruplara meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi, ağız ve diş sağlığı, anne sütü, aile planlaması, beslenme, hijyen, fenilketeanüri, iyot yetersizliği ile ishal konularında eğitim verilecek. Kadın Spor Eğitim Merkezi (KASEM), Gaziosmanpaşa KASEM ve Sağlık Sosyal Tespit Merkezi olmak üzere 3 noktada başlatılacak eğitimler, talebe göre daha da yaygınlaştırılacak.

Bu eğitim sayesinde insanların temel sağlık bilgileriyle donatılacağını söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Metin Sabuncu, "Belediye olarak sosyal amaçlı çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bu çalışmamız da onlardan birisi. Hastalarımızın basit teşhis ve tedavileri kendilerinin yapabilmelerini amaçlıyoruz. Eğitimlerimizi haftanın 3 günü devam ettirerek bayanlarımızı adeta birer doktor gibi yetiştireceğiz. Örneğin bayanlarımız artık meme kanserinden şüphelendiklerinde doktora gitmeden kendi kendilerine teşhis koyabilecek ya da ishali evlerinde kendi imkanlarıyla tedavi edebilecek. Böylece hem halkımızı temel sağlık bilgileriyle donatmış hem de çok basit konuları içeren sağlık problemlerinde hastanelerimizi meşgul etmelerini engellemiş olacağız" dedi.

Eğitimlere katılmak isteyen kadınların mahalle destek ofislerinden, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 8139851 nolu telefonundan ya da belediyenin saglik@yalova.bel.tr elektronik posta adresinden bilgi edinebilecekleri öğrenildi

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 17:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?