27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

TİGEM, turizm bölgesi oluyor

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden alınarak Yalova Belediyesi'ne devredilen TİGEM arazisi turizm bölgesi oluyor.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la görüştüğünü ve buranın turizm bölgesine dönüştürülmesi için gerekli talimatların verildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kesin olarak TİGEM Turizm Bakanlığı'na verilmiş değildir. Sadece Turizm Bakanlığı tarafından Yalova için tarihi bir karar alınarak TİGEM arazisinin 674 dönümlük kısmı turizm bölgesi ilan ediliyor. Bir bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi demek, turistik yatırımların bu bölgeye kaydırılması demektir.

Turizm kredileri öncelikle kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinde yapılacak yatırımlara kaydırılır. Turizm Bankası Anonim Şirketi, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerindeki belgeli yatırımlara tahsis edilmek üzere, yabancı kaynaklardan döviz kredileri alabilir. Bu kredilerin temininde, Hazine tarafından sağlanan krediler için kabul edilen şartlar aynen uygulanır ve bu kredilerin tahsisi ve geri ödenmesi ile ilgili genel esaslar Maliye Bakanlığı, Bakanlık ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nca müştereken düzenlenir. Turizm belgeli yatırım ve işletmeler elektrik, gaz ve su ücretlerini o bölgedeki sanayi ve meskenlere uygulanan tarifelerden en düşüğü üzerinden öderler. Belgeli yatırım ve işletmelerin telefon ve teleks taleplerine ilişkin her türlü işlem ve tahsis öncelikle yapılır. İşte bu avantajlar sayesinde bölgemiz birçok yatırımcının tercih edeceği bir yer haline geliyor."

Yalova'nın TİGEM bölümünün artık tercihli bölge olduğunu kaydeden Binicioğlu, "Turizm Bakanlığı'ndan gelen heyet, günlerden beri incelemelerini yapıyor. Turizm Bakanlığı ile müşterek çalışıyoruz. Bizim belediye olarak bütün amacımız bu tercihli bölge içine Samanlı, Kadıköy ve Termal'i de sokmak. İşte bunlar için çalışıyoruz. Hükümet tarafından bu bölge 'Turizm Bölgesi' ilan ediliyor. Alınan tarihi bir karardır. Artık kızımızı görücüye çıkartırken daha nazlı davranabileceğiz. Çünkü Yalova turizm yatırımları için cazip hale geliyor. Bu anlattıklarım bir hayal ürünü değil. Bu yere talipliler arasında Çalık grubu da olur, başkaları da. Kızımız daha güzel bir hale geleceği için pazarlık imkanımız daha çok olur. Her şeyi Yalova'nın menfaati için kullanacağız. Yalova'nın batısı tercihli, teşvikli turizm bölgesi oluyor. Bu işlemlerden sonra artık Yalova turistik bir bölge diyebiliriz. Şimdiye kadar turistik değildi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 12:46:51
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?