19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

TİGEM'in tahsisi gerçekleşti

Uzun zamandır yatırıma açılması beklenen TİGEM arazisinin tahsisi, dün yayınlanan resmi ilanla gerçekleşti.

Turizm şehri Yalova hedefinde önemli bir kilometre taşı olarak gösterilen 3 bin dönümlük TİGEM arazisinin tahsisi, dün yayınlanan tahsis ilanıyla resmen gerçekleşti. Özellikle turizm yatırımcıları açısından gözde bir mekan olan TİGEM arazisi, 11 Nisan 2006 tarihinde ise ihaleye çıkacak. İçerisinde 5 yıldızlı otellerin, golf merkezi ve kür merkezinin yanı sıra sosyal yapıların yapımının da bulunacağı ihale heyecanla bekleniyor.

TİGEM arazisinin tahsisinin Yalova açısından çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yaklaşık 1.5 yıldır çok önemli bir konuyla ilgili çalışma yapıyoruz. Bu da Yalova'nın turizm kenti kimliğini kazanmasındaki en büyük dönemeç olan TİGEM arazisinin yatırımcılara açılması konusu. Dün itibarıyla önemli bir noktaya geldik. TİGEM'de kent planlama raporunda belirttiğimiz gibi turizm alanı olarak gösterilen yerlerin tahsis ilanı resmen dün yayınlandı.

11 Nisan 2006 tarihinde de ihalesi gerçekleştirilecek. Bu çok sevindirici ve önemli bir olay. Yatırımlar da başlayınca hep bahsettiğimiz turizm şehri Yalova hedefimiz önemli bir noktaya gelmiş olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 13:43:00
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 14:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?