8
Mayıs
2024
Çarşamba
ARMUTLU - YALOVA

İhlas Holding

İhlas Yapı Anonim Şirketi tarafından Yalova’nın Armutlu İlçesi’ne yaptırılacak okulun temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından atıldı.

Tatil beldesi Armutlu’da 13 derslikli olarak inşa edilecek İhlas Lisesi’nin temeline ilk harcı koyan Bakan Yaşar Okuyan, büyük bir eksikliği hissedilen böyle bir modern eğitim yuvasını ilçeye kazandırma kararı alan İhlas Holding yöneticilerine teşekkür etti.

Eğitim ve sağlık konusunun bir ülkenin üzerinde durması gereken en önemli meselelerin başında geldiğini ifade eden Okuyan, Türkiye’de son yıllarda eğitim konusunda büyük hamleler yapılmasına rağmen yine de birçok eksiklikler olduğunu söyledi. Zorunlu eğitimi 11 yıla çıkarmak ve buna paralel olarak da derslik ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini kaydeden Okuyan, ayrıca eğitim kurumlarında ve kadrolarında yaşanan sıkıntıların da çözülmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Okuyan, devletin kendi imkanlarıyla oluşturacağı fiziki alanlara, hayırsever kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların okul yapmalarını istedi. İhlas Holding sayesinde Armutlular’ın önemli bir ihtiyacının giderildiğini anlatan Yaşar Okuyan, "Öğrenciler, yapılacak bu okulda daha iyi şekilde eğitim görecek. Başta Dr. Enver Ören olmak üzere, bunu sağlayan İhlas Holding’in bütün yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yalova Valisi Nihat Özgöl de Armutlu ilçe merkezi ve köylerinde lise çağına gelen öğrencilerin yıllardır Yalova, Gemlik ve Bursa’daki okullarda eğitim gördüğünü hatırlatarak, "Bu yüzden öğrenciler ve veliler büyük sıkıntı yaşıyordu. Büyük eksikliği hissedilen bu lisenin ilçeye kazandırılmasıyla Armutlu’daki lise çağındaki öğrencilerin sıkıntıları sona erecek" dedi.
Armutlu Belediye Başkanı Celal Göç de, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim görmesine imkan tanıyacak söz konusu okulun 2002-2003 eğitim ve öğretim yılına kadar hizmete sokulabilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

İhlas İnşaat Grup Başkanı Halil Şeker ise İhlas Holding olarak eğitim konusuna büyük önem verdiklerini dile getirerek, şimdiye kadar 5 adet özel okul yaptırdıklarını, ayrıca İstanbul-Yenibosna’da 40 derslikli bir lise, Yakuplu’da da 45 derslikli bir ilkokul yaptırarak devlete hibe ettiklerini söyledi.

Şeker, Armutlu’da temeli atılan lise binasının depreme dayanıklı ve modern inşaat teknikleriyle yapılacağını ve gelecek yıl hizmete sokulacağını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından okulun temeline ilk harç atıldı. 6 bin 500 metrekarelik alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilecek okulda 13 derslik, 1 laboratuar, 1 çok amaçlı salon ve idari birimler bulunacak.

Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Vali Nihat Özgöl, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Armutlu Belediye Başkanı Celal Göç, İhlas İnşaat Grup Başkanı Halil Şeker, İhlas Holding Bursa Bölge Temsilcisi Abdurrahman Özaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar