18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kanalizasyon hattını kazarken yanıcı gaz çıktı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesindeki Yaşar Okuyan Devlet Hastanesi’nin deniz sahili tarafında şehir kanalizasyon ara terfi istasyonu için sondaj çalışması yapılırken yanıcı gaz çıktı.

Sondaj aletlerinden çıkan kıvılcımla tutuşan gazın alevleri yer yer 5 metreyi buldu. Yanıcı maddenin sıkışmış metan gazı olduğunun tahmin edildiğini bildiren yetkililer, tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Gaz yangınına itfaiye ekipleri anında müdahale
etti.

Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu sondaj noktasında yaptığı açıklamada, “Bu gaz çıkışının nedeni henüz bilinmiyor. Metan gazı olduğunu tahmin ediyoruz. İtfaiye ekiplerimiz müdahale etti. Kontrol altına alındı. Korku ve paniğe gerek yok. Yanan gaz, yüksek ısı ve basınçla çıkıyor. Gönül ister ki yüksek rezervli doğalgaz olsun. Şu anda beklemedeyiz. Bir süre bekledikten sonra gaz çıkışı halen aynı şekilde devam ederse araştırılması için Maden Tetkik Arama’ya (MTA) müracaatımızı yapacağız.” dedi. Sondaj çalışması yapan işçiler; numune almak için alet kullandıkları sırada gazın alev aldığını anlattı.

Belediye İmar İşleri’nde çalışan maden mühendisi Şahin Akdemir, Yalova’nın şehir şebeke kanalizasyonu için ara terfi istasyonu kurmayı amaçladıklarını, zeminin taşıma kapasitesini öğrenmek için sondaj yaptıklarını söyledi. Akdemir, gaz çıkışı nedeniyle ara terfi istasyonunu bir süre askıya alacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 14:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?