13
Haziran
2024
Perşembe
GÜNCEL

Okulda yılan dehşeti

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunun tuvaletinde, zehirli büyük bir yılan, ilkokul 3. sınıf öğrencisini ayağından soktu.

Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen olayda arkadaşlarından yardım isteyen 9 yaşındaki Selen Bıçakcı, olaya inanamayan okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından, baygınlaşınca Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yılan sokmasından şüphe etmesi üzerine serum bağlanarak Bursa'ya Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen küçük Selen, hemen yoğun bakıma alındı. Yılan sokması teşhisi konulan küçük kız, 48 saat yoğun bakımda kaldı. Özel yılan serumu tedavisi uygulanan küçük Selen bu sabah gözlerini açınca, ailesi büyük bir mutluluk yaşadı.

İHA muhabirine yaşadıklarını anlatan Selen Bıçakcı, "Okulda tuvalete girdim, kapıyı kapattım. Arkamdan belime bir sürüngen dokundu, sarıldı. Sonra ayağımda bir ısırık hissettim. Bağırarak arkadaşlarımdan yardım istedim. Yerde sürüngen gibi bir şey gördüm. Çok kısa bir süre sonra da bayılmışım" diye konuştu.

Köftecilik yapan baba Cengiz Bıçakcı ise, Bursa Tıp Fakültesi'ndeki tedavinin kızını hayata döndürdüğü için mutlu olduğunu ifade etti. Baba Cengiz Bıçakcı, "BAĞ-KUR'la alakalı sıkıntılar sebebiyle başta Tıp Fakültesi bakmak istemedi. Ancak çocuğun durumunun ciddiyetini görünce tedaviye bana senet imzalatarak devam ettiler. 1.5 milyar lira civarında bir masraf olduğunu söylüyorlar. Bu parayı ödeme imkanım da yok. Biz okula veliler olarak temizlik için para veriyoruz. Ancak okulda yılan olmasını aklım almıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden şikayetçiyim. Hastanede oluşacak masrafları da olay onların sorumsuzluğu sebebiyle meydana geldiği için karşılamalarını istiyorum. Ama Allah'a şükürler olsun ki kızım serum tedavisine cevap verdi. Bugün ayağa kalktı" dedi.

Sultaniye Mahallesi'ndeki Şehit Bacerettin Özgür İlköğretim Okulu'nda ise şaşkınlık yaşanıyor. Yılanı görmediklerini ifade eden görevliler, ancak hastanenin vermiş olduğu rapor ve çocuğun durumu sebebiyle böyle bir olayı da kesin dille reddedemiyor. Olayın ilçede duyulmasından sonra ise, veliler büyük bir endişe yaşıyor. Çocuğun baygınlaştığını gören arkadaşları ise olaydan sonra bölgede korku ile gezdiklerini söyledi. Okulun etrafının tamamen açık olması ve yakın bir alanda makilik bir bölge bulunması da hayvanın bu bölgeden gelmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 10:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?