16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Sel baskınlarına önlem

Yalova'nın Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi Belediye Başkanı Adnan Kaptan, her sağanak yağışta ilçede yaşanan sel baskınlarının önüne geçebilmek için daha şimdiden çalışma yapmaya başladıklarını söyledi.

Esenköy Beldesi, coğrafik yapısı gereğince sağanak yağışlarda sel felaketleriyle karşı karşıya kalıyor ve yaşanan zarar bazen ciddi boyutlara kadar yükselebiliyor. Esenköy Belediyesi, bu yıl sel sel felaketlerinin önüne geçebilmek amacıyla bir dizi çalışma başlattı. İlk olarak dere yatakları ile işe başlayan belediye, beldedeki akarsuların yataklarını temizleyerek genişletti. Ayrıca eğimli mekanlarda da suyun aşağıya rahat akışını sağlayacak ve bu suyu istenen yere yönlendirecek kanallar inşa edildi.

"Bu yıl sel baskınlarına karşı önlemlerimizi alıyoruz" diyen Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan, "Önceki yıl ve geçen yıl sel ilçede birçok vatandaşımızın evine ekili arazisine ve beldemiz yollarına zarar verdi. Aynı şeylerin yaşanmaması için bu yıl çeşitli çalışmalar yapma kararı alıp yaz aylarından itibaren uygulamaya başladık. İlk olarak DSİ ile birlikte dere yataklarını genişlettik ve eğimli noktalara suyu istenen yere yönlendirecek kanallar yaptık. Bu yıl yağışlar nedeniyle bir sele karşı hazırlıklıyız" dedi.

Öte yandan, geçen yıl selde zarar görenlere de desteğimiz sürüyor. Diğer bir projemiz de Çınarcık-Esenköy Sahil Yolu Projesi. Bu projeyi de bir an önce tamamlayıp beldemizin ulaşım sorununu da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 16:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?