18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Festival dopingi

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde düzenlenen Altın Çınar Festivali, vatandaşlara 10. kez "merhaba" dedi. Festivalin ilk gününde ilçe adeta yıldızlar geçidine dönerken, Lara, Emirkan ve Esra Balamir gibi ünlü sanatçılar sahne aldı.

17 Ağustos 1999 yılındaki depremin ardından bir süre düzenlenemeyen, daha sonraki yıllardaysa sönük geçen Altın Çınar Festivali bu yıl büyük ilgi gördü. Bu sene 10.'su düzenlenen festivalin ilk gününde birbirinden ünlü sanatçılar sahne aldı. Konseri dinlemek isteyen on binlerce vatandaş meydana akın ederken, geniş emniyet tedbirleri alındı. Sahne alan Lara, Emirkan ve Esra Balamir, birbirinden hareketli parçalarıyla seyircileri kendilerinden geçirdi. Parçalara eşlik eden vatandaşlar adeta dev bir vokal grubu oluşturdu.

Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Çınarcık'ın Marmara Bölgesi'nin en ünlü tatil beldesi olduğunu söyleyerek, "Çınarcık, deprem sonrasında zor günler yaşadı. Hatta birkaç yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Altın Çınar Festivali'ni yapamadık. Ancak bu yıl festivalimizin yeniden silkinerek eski günlerine döndüğü yıl oldu. Altın Çınar Festivali eski ihtişamı ile sesini duyuruyor. Gelecek seneki festival için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 13:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?