1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Büyük Otel açılıyor

Yalova'nın Termal İlçesi'nde, aslına uygun olarak yeni baştan inşa edilen Büyük Otel'in ocak ayında açılması hedefleniyor.

Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk yıllarında birçok yabancı devlet adamını konuk ettiği ancak daha sonra yıkılan Büyük Otel, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un talimatıyla yeniden aslına uygun olarak inşa edilmeye başlanmıştı. Müteahhit firma tarafından söz verilen tarihe yetiştirilerek Sağlık Bakanlığı'na devredilen Büyük Otel halen açılamadı.

Termal'de en büyük sıkıntı olarak göze çarpan konaklama tesisi açığına çare getirmesi beklenen otel, geçen yıl aralık ayında açılacaktı. Fakat devralınmasına rağmen iç tefrişatı bir türlü yapılamayan Büyük Otel'in yaşanılan yoğunluk göz önünde bulundurularak ocak ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Termal'e nefes aldıracak bir tesis olarak değerlendirilen Büyük Otel'in ilçeye katkılarının küçümsenemeyeceğini belirten turizmciler, "Otel buranın itibarını bir hayli artıracak. İlçede yabancı turiste tam anlamıyla hitap edecek bir konaklama yeri olmaması, kalıcı turistlerin dahi günü birlik olarak Termal'den ayrılmasına sebep oluyor. Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca Tesisleri'nin de verimini arttıracak olan bu otelin ocak ayında hizmete girmesi Termal açısından büyük kazanç olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?