19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vatandaşlarla bayramlaştı

Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Yalova'nın Termal İlçesi'ne gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, bayram namazını Yenimahalle Köyü Camisinde kıldı. Namaz çıkışında Arınç'la bayramlaşmak isteyen vatandaşlar, cami önünde izdiham oluşturdu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bayram tatilini geçirmek için Yalova'nın Termal İlçesi'ni tercih etti. İlçedeki TBMM Lojmanları'nda kalan Arınç, bayram namazını Yenimahalle Köyü Camisi'nde kıldı. Bayram namazı çıkışında camiye 20 YTL yardımda bulunan Arınç, daha sonra köylülerle bayramlaştı. Ancak cami avlusunda toplanan yüzlerce vatandaş izdiham oluşturdu. Tüm köylülerle tek tek bayramlaşan Arınç, 20 dakika boyunca ayakta bekledi.

Bayramlaşmanın ardından mesajı vererek tüm Türkiye ve İslam aleminin kurban bayramını kutlayan Arınç, bu yıl Pakistan'da kurban keserek etlerini depremzedelere dağıttırdığını söyledi. İslam aleminin bu gibi zor zamanlarda birlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan TBMM Başkanı Arınç, "Gönlümüz oradaki kardeşlerimizle birlikte. Tüm İslam alemindeki mağdur ve mazlum Müslümanlar'la dayanışma içerisindeyiz. Allah hepimize ferah günlerde bayramlar nasip etsin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 11:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?