19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Açılım ve Cem Garipoğlu

Başbakan Erdoğan’ı, kendi açtığı “açılımlar” açmazından – Bayram ve Cem Garipoğlu, kurtardı. Süreç ve tartışmalara “kısa bir reklâm arası”! Bayram sonrasına kadar gündemin baş yerinde “Bayram” ve Cem Garipoğlu’nun maceraları ve encamı?… Ama Bayramdan sonra, sürece kaldığı yerden devam!

Ben Bayram Tatili yapmayacağım – çünkü Azrail’e ve fesada tatil yok! Bu konularda – tabii durumlar daha netleşince – yazılacak çok şey var. Ama sürecin nerede kaldığına, şimdilik, bir " mim "koymak gerek.

AÇILIMLAR

Söylendiğine göre,”Kürt-Demokratik" açılımında “şu üç husus” düşünülüyormuş…
Suça karışmamış 10 yıllık teröristler 3 ay iyileştirme merkezinde tutulacak ve ardından serbest bırakılacak…- Suça karışıp pişman olan terörist 5 yıl gözetim altında tutulacak.- Terör örgütü liderlerine af yok (Yurt dışı esnekliği düşünülüyor)”

“Ermeni açılımına” gelince –“protokol” belli –bir şey daha belli: Ermeniler, Karabağ’dan çekilmedikçe- ki çekilmeyecekler- ve Anayasalarındaki, “sınırları değiştirmek” maddesinden, arazi ve tazminat taleplerinden, “soykırımı” iddialarından vazgeçmedikçe – ki, vazgeçmezler- bu açılım, Türk Kamuoyu, Muhalefet, tarafından bazılarının ABD ye AB’ne, hoş görünmek ve kendi “ticaretleri” uğruna asla kabul edilmez! Tabii, arkadan Kıbrıs açılımı-vb.- arkadan TC’nin “kapanımı” geleceği bilindiği için! Çünkü Türklüğün var oluşu “konjonktüre”, yani başkalarının dayattığı şartlara göre değişecek değil.

APO-PKK

Abdullah Öcalan değişiyor mu? İmralı’ya tıkılmadan önce, okuduğu kitaplara rağmen değişmedi: Aynen O!

APO; 'Üstlerine gidilirse, elbette ki ‘Gerilla (PKK) kendisini koruyacak” diye aba altından sopasını gösteriyor… Ve Erdoğan’ı, adeta tehdit ediyor : “ Çözümün gelişmemesi halinde üç ayda Başbakanı bitirirler, Özal gibi onu da yok edebilirler' diyor! Ve Erdoğan’a sesleniyor:' , 'Sayın Başbakan’dan rica ediyorum, askerleri üzerlerine sürmesinler, operasyon yapmasınlar. Bunu engelleyebilirler. Askerleri üzerlerine sürmezlerse çatışma da olmaz. Bu konuda kendisinden duyarlılık bekliyoruz”.

Tabii askerlerimizi şehit edenlerden, masum insanları bombalayan, hala komutası altındaki kır ve kent eşkıyasından “duyarlılık” bekleyemez… Olmayan bir şey beklenir mi?

Ama Eşkıya –katillerin başı- APO’nun, başka "emirleri", hikmetleri, birileri tarafından heyecanla bekleniyor…

ÜÇ “B”

Şu sırada “açılıma” tüy diken bir küstahlık da, DTP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani’den; “Millet” değil, PKK "Vekili" Geylani; ”Türkiye’nin başındaki üç belanın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli” olduğunu söylemiş.

Bela aranıyorsa, bu, Türk alfabesine sokulmak istenen “WQX” harflerinin arkasındaki belalardır… Ve “Ergenekon” davasıdır!

ERGENEKON

Mustafa Kemal’in,”Ergenekon“ lideri olduğunu “biliyorduk”, ama bir okuyucumun dikkatinden kaçmamış: Ergenekon savcıları 3. iddianamede, Atatürk'ün kendi el yazısıyla notlar düştüğü, "Medeni Bilgiler" kitabını da Eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'e ayrılan ek delil klasörlerinde suç unsuru olarak göstermişler. Atatürk kendi el yazısıyla, notlardan, Profesör Afet İnan’a yazdırdığı bu kitabında, millet tanımını yapıyor:

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir"… dedikten sonra, "Türk milleti, halk iradesi olan cumhuriyetle idare olunur bir devlettir… Türk devleti laiktir. Her reşit, dinini seçmekte serbesttir… Türk milletinin dili Türkçedir.”

Anlaşıldı mı, Atatürk’ü, neden sevmedikleri ve şu sırada, bu kavramlara neden karşı çıktıkları?***
 

Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 11:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 78.185.138.xxx Tarih : 21.09.2009 13:35:38

Değerli Büyüğüm,bayramınızı kutlar ellerinizden öperim.Sağlık ve güzellikle hep beraber nice bayramlara.Yol göstericliğiniz bitmesin.Yazdıklarınnıza ekleyecek hiçbir şeyim olamaz .Halkın çektiklerini kemiklerine kadar çekip hisseden biri olarak ancak önünüzde öz eleştiri yapabilirim.Sizler evrensel ölçekte düşünürler, evrensel ölçekte devlet adamları,evrensel ölçekte bilim ,sanat görmüş bir bilgesiniz. Biz Türk yurttaşları sizlerle bir bilgi dağarcığına sahip olma şansımız olmadı.Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun arkadaşlarından sonra gerçek bir Devlet adamıyla karşılaşamadık. Şimdi açlıkla,yoksullukla terbiye ediliyor,küçük bir köyü yönetme bilgi ve becerisi olmayan insanlarca yönetiliyoruz.Bu kadar kötüsü bizi bu kadar seviyesiz düşündürüyor. İktidarı da ,muhalefeti de hiçbir düzgün proje üretmiyor,günü kurtarıp,küpünü dolduruyor,Devletten aylık,Allah'dan sağlık yaşayıp gidiyor.Halk da böyle ucuz hesaplar içinde boğuşup duruyor.Saygılarımla.