15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Alaca Karanlık Dönemi

ALACAKARANLIK DÖNEMİ

Abdullah Gül TC’nin 11. Cumhurbaşkanı. 22 Temmuz’da halkın oylarının %47!sini AKP alınca bu şeklen meşru ve de mukkaderdi. Bundan evvelki Cumhurbaşkanlarını severdik, sevmezdik – eleştirirdik, ama ortak paydalarda ,birleşirdik., Ama onlar , Çankaya’ya çıktıktan sonra, netice itibariyle, bütün milletin Cumhurbaşkanları oldular. Abdullah Gül’ün, bu tartışmalı seçimden sonra, uzlaşma aramadan, seçilmesiyle, birleştirici – “bütün” milletin Cumhurbaşkanı- olmasını beklemek beyhude!

Bir dönem kapanıyor: adı konmasa da ,”2. Cumhuriyet” devri açılıyor. Atatürk’ün Çankaya’sı- Cumhuriyet’in "kalesi" olmaktan çıkıyor ve sanal bir sahne oluyor!
Sayın Gül “rol yapmıyorum – özünde sözünde birdir” demişti. Ancak, O, “bir” olan,” söz ve öz” ne?

Daha önce, Atatürk Cumhuriyet ve Türklük hakkında söyledikleri, teyplerde, filmlerde zabıtlarda kayıtlı! Kısa sürede hidayete mi erdi. Eğer bu kadar değiştim diyorsa, bu, devletin başına a yakışmayacak bir ahlaki sorundur!

Gül, tabii, Çankaya “sahnesinde”, “Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik rolü", yapacaktır. …Ama –nereye kadar? ? Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk konuşma – geçmişteki sözlerini bilmesek, çok güzeldi-dört başı mamurdu. Ancak, Gül ne kadar iyi bir aktör olursa olsun, asıl kimliği ve düşünceleri, bir yerlerden seğirtecektir! … İnşallah yanılıyorumdur: yanıldığımı, itiraf eden ilk ben olacağım’ .

ALACAKARANLIK DÖNEMİ

Bir “alacakaranlık dönemindeyiz – “Aydınlık” sona erecek ve “karanlık” başlayacak! .
Cumhuriyet’in diğer “kalelerini”, Anayasa’dan başlayarak, –laikliği , “ Türklük” kavramını vb. alıştıra, alıştıra değiştirmeye çalışacaklar.

Bu konuda, bütün yazacaklarımı yazdım söyleyeceklerimi söyledim… Artık, canım, bu konuda yazmak isteniyor, Fakat kayıtlara geçsin diye söylemeye mecburum: hiç mutlu değilim!

"Her millet layık olduğu hükümeti bulur" derler. Ama ben açıkça söylüyorum; Türk milleti AKP iktidarını ve Abdullah Gül’ü, hak etmiyor!

MHP’nin GÜNAHI

Hiç şüphe yok, Gül, Çankaya’ya Devlet Bahçeli’nin uzattığı iple çıktı. Seçim kampanyasında AKP aleyhinde söylemediğini bırakmayan MHP Genel Başkanının bu hareketini anlamak ve tevil etmek mümkün değil. Bizim anlayamadığımız bir hikmeti olsa gerek desek de,”dün dündür, bugün bugündür" politikacılık kaidesi olabilir, ama Milliyetçiliğe ve Devlet adamlığına yakışmaz! Her halde, vebali büyük olan bu hareketin bir ödülü - ve de, faturası olacaktır… Ama “fatura” a kime çıkacak? Milliyetçiliğe!

ZAFER BAYRAMI

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramını, şan ve şerefle, ama buruk olarak, kutluyoruz. Türk Ordusunun Genelkurmay başkanını bütün komutan subay ve personelini ve okuyucularımı kutlarım. Nihanı zafer gene onların olacaktır –inancıyla!

ŞAKİR SÜTER
Bir matemimiz daha var; değerli kardeşimiz Şakir Süter’i kaybettik, Ona Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim.

İZİN İSTİYORUM
Genel Yayın Müdürümden ve okuyucularımdan, bir süre izin istiyorum… Tabii, çok önemli bir olay olmazsa!
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 11:11:46
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 11:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?