16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ama Dünya Dönüyor

TÜRK tarih Kurumu Başkanı Profesör Dr. Yusuf Halaçoğlu, , 18 Ağustos’ça Kayserice,” Türk Tarihinde ve Kültüründe Avşarlar Sempozyumu “açılış konuşmasında”, 'Kürt dediğimiz birçok insan da aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen bazı aşiretlerin, hatta ve hatta tehcirden kurtulmak için kendilerini Kürt-Alevi olarak “gösteren”, Ermenilerin de bulunduğunu söylemem gerekir. . Ve TİKKO'nun içinde yer alan, PKK'nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Yani bizim zannettiğimiz gibi bir Kürt hareketi değil PKK ya da TİKKO hareketi."

ENGİZİSYON

Vay sen misin bu bilimsel gerçeği açıklayan… Şimdi bütün liboşlar”, AKP’liler. Yalakaları ve sözde “aydın” bilim adamları ve –savcılardan kurulu bir” Engizisyon Mahkemesi”, elbirliğiyle, Halaçoğlu’nu ateşte yakacaklar, ya da linç edecekler.
Bir bilim adamının ve bilimsel verilere dayanan bilimsel çalışmasının siyasi aksatalarla, böyle bır muameleye tabi tutulması dikkate şayandır. Türklüğe hakaret edilmesine, “İfade ve düşünce özgürlüğü” adına Türklüğe hakaret edilmesini savunanlar , , “Hepimiz Ermeniyiz” diye yollara dökülenler, şimdi bir bilim adamının, , bilimsel çalışmalarından dolayı, yargılanmasını. Yakılmasını –linç edilmesini istiyorlar. Bu bur çelişkiden öte düpe düz, edepsizliktir” .

GAREZ

,Ancak, önce Halaçoğlu’na, Ermeni soykırımı yapılmadığını, gene rakamlarla ve bilimsel olarak kanıtladığı özel bir garezleri var… Bunun n içim de onu bu fırsattan istifade “yakmak" istiyorlar. Onun konuşmak hakkı yok. Buna mukabil bazı ülkelerde “soykırımı yapılmamıştır demek, hapis gerektiren, bir suç… Bizim “aydın özgürlükçüler", insafa hukuka ve düşümce özgürlüğüne aykırı karşı olan bu durum konusunda sus puslar! Ve fakat “Ermenilere soykırımı kırımı” yaptık diye pervasızca sempozyumlar düzenliyorlar. , . Orhan Pamuk vb bunu söylemek “cesaretini gösterdikleri için ödüller alıyor Ama n. Halaçoğlu bun iddiaları rakamlar vererek bilime e dayanarak yalanlıyor ev İsviçre’de hapis cezasını göze alarak, söylediği içim yakılmaya müstahak!

GERÇEKKLER

Profesör Halaçoğlu’nun söyledikleri doğrudur: en azından tartışmaya açıktır, herhalde “linç edilmesini” gerektirmez…
Bu sözlerde Alevi Türlerin alınmasına da gerek yok: rencide edecek tarafı da yok, Aksine, ; Halaçoğlu, lu Alevilerin , %90'nından fazlasının, öz, be öz, Türk olduklarını söylüyor ve böylelikle, tarihimizin en acı “ nifakına”; – Sünni Türklerle Alevi Türkler arsına sokulmuş “nifaka” son verilmesine de hizmet ediyor.
Ve dogrudur; Birinci Dünya Savaşında, bazı Ermeniler, tehcirden kurtulmak için, Müslümanlığa “dönmüşler” ve çoğu, kendilerini Kürt-Alevi olarak "göstermişlerdir"...Vurgu “göstermişler “ kelimesindedir.
Halaçoğlu Döger bir tarihi hakikati de bilimsel olarak teyit ediyor, ; “Kürt” denılenn ve kendilerini Kürt sayan bırçok aşiretlerin de aslında Türk olduklarını belirtiyor
Bunda Kürtleri rencide edecek ne var ki? . Bır zamanılar birçok Kürtler aslında Türk olduklarını iddia etmekte yarışır ve "Türk “- Öztürk” gibi soyadları alırlardı, Şimdi ne değişti ki, rencide olsunlar? ,
Sayın Halaçoğlu, iddia edildiği gibi “ırkçılık” yapmıyor ve konuşmalarında Atatürk un “ ne mutlu Türküm diyene””inancını tekrar ediyor,
Falar çelişki şuradaki bu kavrama inanmayanlar, bu r topraklarda yaşayan herkesin Türk olduğunu kabul etmeyenler, Anayasada “Türklük" kavramını "sulandırmak" isteyenler, " Türkiyelilik", " alt kimlilik - üst kimlikten” söz edenler, ülkeyi. Demografisini değiştirerek bölmek isteyeler- ve “Hepimiz Ermeniyiz” diye sokaklara dökülenler var.
Bu olay, bir bakıma, . İçine düşürüldüğümüz kafa kararlılığını göstermek için “ibret” oldu
Ve her şeye rağmen ,” , dünya dönüyor ve Halaçoğlu. Galıleo gibi , “yakılsa” da, ,söyledikleri de, dogrudur ve şu bağlamda büyük bi görev yapmıştır! *

 

Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 13:17:06
Güncelleme :28 Ağustos 2007 Salı 13:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?