16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Aşk Oluverdi Düşmanlık!


Biz Türklerin hafızamız “nisyan ile malûldür” çabuk parlar, sonra hemen, unutuveririz – hamasi şiirlerimize rağmen “ kinimiz” çok sürmez! Ne çare ki, düşmanlarımız öyle değiller; onlar kendi amaçlarını – “ezeli Türk korkusunu unutmuyorlar.

Türk Hava Kuvvetlerinin muhteşem Kandil Dağı operasyonundan sonra, yeni bir efsane başladı. “Eski dost” Amerika kendi çıkarları istikametinde, “düşman” olmuştu – askerlerimizin başlarına çuval geçirdikten ve Türkiye’yi, Birinci Teskere kabul edilmediği için, akılları sıra “cezalandırdıktan”, PKK ile mücadelemizi, engelledikten sonra, şimdi kararlılığımızı ve kendisine muhtaç olmayacak kadar, güçlü ve kararlı olduğumuzu görünce, THK’nin operasyonuna güya izin vermiş! . Irak Semalarını açmış!

Ancak Washington’dan son haber: Amerikalılar operasyondan son dakikada uçaklar sınırı geçtikten sonra haberdar edilmişler, yani “gafil avlanışlar” Köpürüyorlar!

Burada bir çelişki var; Washington bu konuda, “önceden bilgimiz vardı” diyor ve yarım ağızla “Türkiye haklı, ama hala, “bu sorun diyalogla çözülmeli “ der. Tıpkı AB gibi… İkisi de “aşırı güç” kullanılmasına karşı uyarıyorlar TSK’ni!


WASHINGTON GÜÇ DUTUMDA

Kısacası: Amerika güç durumda: Kürtleri, Barzani’yi, feda edemez… Barzani de, PKK yı feda edemez! Bakalım, Washington, bu “tavşana kaç tazıya tut” oyununda, bu ipte, nasıl cambazlık edecek! Ama biz, hala, Washington’un dostluğuna ve desteğine güveniyorsak hata ederiz!


GÜL VE ŞAL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da galiba gafil avlandılar; gerçi “28 Kasım, itibarıyla TSK’ne operasyon için yetki vermişlerdi ama bana kalırsa Genelkurmay bu darbeyi, Washington'a yaptığı gibi, Başbakana ve hükümete de, uçaklar havalandıktan sonra verdi ve bu durumda da, durdurmak için, Başbakanın elinden bir şey gelmedi. Amerikan komutanları için olduğu gibi!


VAR MI “BİZE YAN BAKAN?”

Şimdi Gül de, Erdoğan da “kahramana pilotları tebrik etmekten” ve “ne gerekirse o yapılacaktır” demetten başka bir şey yapacak durumda değiller! Millet önünde tek çare, “başarıya ortak gözükmek” hatta sahip çıkmak!


MUHTEŞEM TAKIYYE

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, “takıye” ustasıdırlar. Daha önce Cumhuriyet Atatürk ve Türklük” konusunda söylediklerini şimdi nasıl, tam tersine çevirdiler ”! Kullandıkları vezin: “Takiyyetün, takiyetün, takiyye”; Erdoğan, operasyon konusunda hep bu vezinle konuştu; önce “operasyon yapılacak” dedi, sonra “silahlar bırakılsın “- sorun diplomasi ve demokrasiyle çözülmeli “ dedi, “etkin pişmanlık açılımından” söz etti. Şimdi, hala, Türk Hava Kuvvetlerinin bu darbesinin PKK’yı sona erdireceğin, –“dağa çıkışları” azaltacağına , “inişleri “ çoğaltacağını” düşünebilir. . Bu sorunun, kökenlerini ve aslını bilenler, PKK’nın, KONGRAGEL olsa da asla değişmeyeceğini, pusuya yatsa bile, ortadan, böyle kolay kaldırılamayacağını, ABD’nin, bu konudaki tavrının da, değişmeyeceğini bilirler… Hoş hayallerle operasyon gösteriden ibaret kalamamalı. Kalırsa, Türk gücünü anlamış olanlar, Türkün kızgınlığının da, saman alevi gibi olduğuna hükmederler!

Ama bu konu bitmedi! Kış uykusuna yatmayalım: düşman uyumuyor ve tepkilerin arkası gelecek: Barzani, bu darbeyi kolay hazmetmeyecek! Terör, kökü kazımadıkça devam edecek!


BAYRAM – Sevgili okuyucularımın bayramını kutlarım.***

Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 16:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?