15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ateşi, yalanla dolanla söndürmek

14 Nisanda, Anakara’da “Cumhuriyete Sahip çıkmak” için yapılan muhteşem miting, bu toplantıyı özümsemeyenleri utandırdı ve korkuttu. “Ecelin ölüme faydası yok: bu AKP İktidarının “sonunun başlangıcıdır. 

Cumhuriyet ateşi bütün ülkeye yayılacak ve bu ateşi, üfleyerek, yalanla. Dolanla – baskıyla, nifak solarak veya görmezlikten gelerek, söndürmelri mümkün olmayacak. . 

En az, Beş yüz bin kişi katıldığı halde ve bu, yalaka televizyonların ekranlarına yansıdığı halde, kendilerini, karanlıkta ıslık çalarak, kandırıyorlar, ama mızrak - Atatürkçülüğün mızrağı “çuvallarına” sığmıyor. ,”Bazılarını, bir süre.- Bazılarını her zaman aldatırsınız, ama herkesi sonuna kadar aldatamazsınız! 

YALAN-DOLAN OPERASYOMU 

Mitingin muhteşem manzarasına karşı, Bir takın yalaka ve dinci medyadan, cılız yorumlar, sesler çıktı. Malûm Yeni Şafak “Cuntacılık ayağa düştü… Başını emekli generallerin ve”Susurlukçuların” çektiği “organizasyon 27 Mayıs darbesine benzer- darbelere ortam hazırlamak için düzenlenmiş” ” diyor. Yani Ankara’yı dolduran binlerce insan “ generallerin “ayakları” ! 

Yüz binlerce, gönüllü, insanın bu hareketiyle ,, 27 Mayıs darbesi arasında bir ur benzerlik varsa o da iktidarların aymazlığı. O, muhteşem toplantıya bakarak böyle bır değerlendirme yapmak için, ya budala ya da gafil olmak gerekir. Gazeteyi ve yazarını Allaha havale ediyorum. 

Başka bır oyun da şu: ZAMAN gametsine göre, güya Atatürkçü Düşünce Derneği öneticileriyle. Bu toplantının bayraktarlığını yapan KANALTÜRK yöneticisi Tuncay Özkan arasında kavga çıkmış. ADD Başkanı E. Şener Eruygur Paşaya ve diğer ilgililere sordum: m. Böyle bır şey olmamış ve güya. Özkan’ın, askerlere ve Yaşar Büyükanıt Paşa’ya karşı bir söylemi ve tavrı söz konusu değil.… 

Emin Çölaşan hakkında da, aynı yalanı uydurdular. Çölaşan, güya Yaşar Büyükanıt Paşanın basın toplantısından çıkarken “Bu paşayı da kaybettik” demiş. Külliyen “fabrikasyon” ve “dezenformasyon”” Bu işlerde uzmanlar! 

Bır nifak teşebbüsü de Cumhurbaşkanı ıle Genelkurmay Başkanı arsına da nifak sokmak ve böylelikle, akıllarınca Büyükanıt Paşayı “uysallaştırmak! Bunlarda “oyun” çok! 

”Öylesine büyük ve ayrıntılı bır yalan söyle ki, inansınlar” derler veya “bu çamur attılar -yapışmasını umuyorlar.Ancak bu sefer böyle olmayacak ve “Cepheyi” yaramayacaklar. .. 

Bazı medya –liboş yazarlarının yorumlarını da ele almak isterdim ama yer müsait değil. YENIASYA gazetesinin manşetten gösterdiği bir “sohbet “ var, Ermeni Soykırımın yaptık demek için, Ermeni diasporasından ve bir yerlerden ücretli, Mülkiye’de hala geçlerin kafalarını karıştırmaya devam eden “Prof” Baskın Oran, miting için:” Bu, 1930 modeli Kemalistlerin tükeniş çığlığıdır”. Oran‘a göre, ,diğer çığlık” da, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Mecliste 367 milletvekilinin bulunması gereceği iddiası” imiş...
 
VE ERTUGRUL ÖZKÖK 

“Türkiye Türklerindir sloganını taşıyan HÜRRİYET gazetesi Genel Yayın Yönetmen Ertuğrul Özkök’ün gazetenin Başyazarı Oktay Ekşi ıle çelişen değerlendirmesi var: Mitingde atılan sloganlarla dile getirenlerin , %80 ıle kesinlikle, mutabık değilmiş. 

Neymiş i mutabık olmadıkları? Mitingdeki konuşmacılarım aksine. Ben Avrupa Birliği’nden yanaymış… Küreselleşmenin, Türkiye gibi ülkelerin yararına olduğundan eminmiş. Özelleştirmeden yana imiş, yabancılara konut, arsa satılmasına karşı değilmiş. ABD’nin bazı uygulamalarına kızıyormuş ama Amerika düşmanı değilmiş vb. 

Şecaat arz ederken kendi gafletini söylüyor; anlaşılan Sayın Özkök %20 Atatürkçü ve vatansever! Miting de bır kısım medyaya neden ” yuh” çektiği anlaşılıyor! ... 

Bu çatlak sesler gerçekleri değiştirmiyor.14 Nisan’da Ankara’da, Tandoğan meydanında yakılan ateş, 1919 Sultanahmet meydanında yakılan ateş gibi. Kuvvay-ı Milliye ateşidir- söndürülemez...



Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 16:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSA DALKILIC IP: 88.224.116.xxx Tarih : 25.04.2007 22:58:30
kardesım ataturkcu dusunce dernegınde bırtane ataturkcu dusunen varmı ataturk bu ulkenın ınsanlarına hızmet ettı sızler kıme hızmet edıyorsunuz