23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bağımsız ve özgür….

ORTA DOĞU gazetesindeki yazılarım bazı sitelerde, KODADİMEDYA, AYYILDIZ, INFOAJANS,DÜŞÜNEN ADAM ,ELAZİZ NET vb sitelerinde YENİ ALANYA ve Elazığ’da GÜN IŞIĞI gazetesinde yayınlanmakta.

Önceki güne kadar da, HABERTÜRK sitesinde yayınlanıyordu. Ancak HABERTÜRK,yöneticileri, bana hiç haber vermek lütfunda ve nezaketinde bulunmadan, sebep göstermeden, son iki yazımı yayınlamadılar … Aslında yayınlamak mecburiyetleri olmadığı gibi, haber vermek mecburiyetleri de yoktur, ancak, bu, özellikle kıdemli bir meslektaşa karşı nezaket gereğidir. !
Nihayet, benim ısrarım üzerine, yazılarımda şahıslara hakaretler olduğunu ve bundan böyle yazılarımı yayınlamayacaklarını bildirdiler.

İtiraf etmeliyim; aslında, HABERTÜRK’ün sahibi Ufuk Güldemir’e minnet borcum var. TÜRKİYE gazetesinde köşe yazarlığından ,TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın türbanı yüzünden ayrılmak zorunda kaldığımda Güldemir, önce ekranlarını, sonra da YARIN gazetesinin köşesini bana açtı ve son zamanlara kadar yazılarıma ve konuşmalarıma hiç müdahale etmedi. Kuruluşunun "bağımlık ve özgürlük" ilkelerine sadık kaldı. Ona buradan teşekkür ediyorum.

Ta ki, ,Çetin Altan ve Orhan Pamuk’a “dokunmama” kadar. “Büyük usta yazar Çetin Altan hakkında yazdıklarımı katılmadıklarını” belirtmekle beraber, gene de yazılarını yayınlamaya devam ettiler…Ancak TV’de, HABERTÜRK sunucuları, Orhan Pamuk’un Ermenileri ve Kürtleri öldürdüğümüzü, bır İsviçre gazetene söylemesi üzerine, bana bağlanınca, Pamuk ve iddiaları hakkında ne düşündüğümü söyleyince, meğer Ufuk bey “Bu değerli yazarı kanalımda infaz ettirmem!” diye kıyametleri koparmış ve yayını kestirmiş! Ama aynı doğrultuda konuşan Erol Mütercimlerin programları kesilmedi. Ve sitedeki köşem kaldırılmadı ve yazılarım da kesilmedi, Ancak, önceki gün gene, Ermeni soykırımı iddiaları Pamuk ve diğer bazı “içimizdekiler” tarafından teyit edilince, PAMUK VAKASI başlıklı bir yazı yazana kadar…Anlaşılan bu yazı ve ben Sayın Ufuk Güldemir’e artık “fazla ve aykırı” gelmiştim! .

Bana gönderdikleri son yazıda HABERTÜRK sitesinde “hakarete rıza göstermeyeceklerini” bildiriyorlar. Demek, onlara göre, Türklüğe, devlete tarihimize ,ve ordumuza, komutanlara hakaret emek caiz,ama bunu yapanlara ,aynen, mukabele etmek caiz değil.
Bir çelişki daha var; ; Sayın Güldemir, bıraktım Ermeni konusunda ülkesinin çıkarlarına ihanet eden Orhan Pamuk’a ve de her yazısında Türk’e Türk’ü kötüleyen Türklere "eşek" demeye getiren ve Ordu’ya,komutanlarına saldıran Çetin Altan’a entel şıklık adına, sahip çıkmasını, benım yazılarımı kesmeyi Kanalının “özgür ve bağımsız" kimliğiyle nasıl bağdaştırıyor?

Anlaşılan Haberler ” özgür ve bağımsız” ama yazılar ve yorumlar özgür ve bağımsız değil, Ufuk Güldemir’e göre. ! Hem şimdi ,Çetin Altan’a ve Orhan Pamuk’a arka çıkmayı, ülkenin durumu ve maruz kaldığı tehditler hakkında, 2003 yılında yaptığı ve son günlerde defalarca anlamlı bır şekılde gene yayınlanan analiziyle nasıl bağdaşıyor? Bır de, meslek ahlakı ve ya nezaketi sorusu; kıdemli bir meslektaşına hiç haber vermeden yazılarını kesmek doğru mu? Sadece merak ettim!.

Bu, medyada son zamanlarda başıma gelen üçüncü vaka….Acaba bende bir terslik mi var? …Eşimin ,sağlığımı düşünerek söylediği gibi, artık sahayı veya sahneyi terk etmek zamanım geldi mi, diye düşünmeye başladım…Dokuzuncu köy kadar yolum var!

Tevazuu bırakarak söylemeliyim; bu yaşımda, yazı yazmak ve akli melekelerimi henüz kaybetmedim. Bir takım liboş yazarlara baş köşelerini veren yüksek tirajlı medyamızda ve de çok seyredilen TV kanallarında , bana yer verilmez, çünkü yakından biliyorum, iş ilişkileri dolaysısıyla “yukardan” çekinirler. Bu da tabii kendi bilecekleri, hesaplar ve işlerdir… Onlara, hiç kimseye kendimi ”satacak”, müdanaa edecek değilim; sırf kayıtlara geçsin diye yazıyorum!.
Benim hayatta, asla terk edemeyeceğim bır misyonum var; bir Atatürk Milliyetçisi olarak hayatımız sonuna kadar, elim kalem tuttukça ve parmaklarım bilgisayar tuşlarına bastıkça, gücüm yettikçe , ülkemin çıkarları için , korkmadan, yılmadan ,bezmeden ,her platformda, mücadeleye devam edeceğim....

.****************

Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 13:30:49
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?