23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Barışçı çözüm!

Dünkü yazımda HÜRRİYET Genel Yayın Yönetmeni, Ertuğrul Özkök’ün alet olduğu, Barzani’den başka, APO’yu da “Kürt Sorununu” çözmekte kullanmak hareketinden söz etmiştim.

Işığı gören çıkıyor; CUMHURİYET gazetesi köşe yazarı Oral Çalışlar hiç geri kalır mı, o da “Kürt Sorununun” APO üzerinden diyalogla “çözülmesini” savunuyor. Ama “bazı güçler” bunu istemiyor ve engel oluyorlarmış! “Bazı güçlerin” kimler olduğu da malum!

1984 Eruh-Şemdinli Baskınından sonra- terörün birkaç çapulcunun işi olmadığı anlaşıldıktan sonra, TDK ve Güvenlik Kuvvetleri dağlarda bu hayasız akına karşı mücadele ederlerken , “Barışçı Çözüm” diye ortaya çıkanlar da malum. Mesela Mehmet Ali Birand, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar – Devlete “APO ıle müzakere ve uzlaşma” önermişler ve hatta gönüllü postacılık bile yapmışlardı…Türk Ordusu bu düşük yoğunluktaki savaşta eşkıyayı yere serdi ama ne acıdır ki, PKK ABD nın ve AB’nin manevi destekleriyle gene canlandı…Ve şimdi o eski postacılar iş başında. Ama maksat- APO nun, diğer bölücülerin maksatları ve bizim “postacıların" da,” uyum uyum alıştırmaya çalıştıkları Demokratik çözüm; Kürt ve Türk Demokratik Cumhuriyeti– yani yeni bir Anayasa ıle kurulacak 2. Cumhuriyet!
Kurucu Meclise kim girer darsınız; tabii Abdullah Öcalan…Muhtemelen 2.Cumhuriyetin de Başkanlığına aday olarak’

AYDIN OLMAYAN “AYDINLAR!"

“Refakatteki gazeteci” Ahmet Hakan’ın deyimiyle , “kendilerine aydın denilmesini istemeyen –“yurttaşlar” heyeti , Hakkari ve Şemdinli’ye çıkarma yaptı. Bu….kişilik heyette …”yurttaş” var; tababeti bırakıp, aykırı , liberal çıkışların öncülüğüne soyunan Profesör Dr. Gencay Gürsoy, başta…eskı Marksistlerden Oya Baydar, kapitalist olmayı içine sindiremeyen Osman Kavala, Ercan Karakaş vb…

Bu heyetin izlenimlerini, herhalde, yakında açıklayacakları bildiride okuyacağız ve Ahmet Hakan’ın- CNNTÜRK kanalındaki Tarafsız Bölge programında dinleyeceğiz… Heyet Şemdinli’de, herhalde DEP’lı DTH’lı Belediye başkanları ve “kırmızı bantlılar" tarafından organize edilen ”halkın sevgi gösterileriyle karşılanmış..Bir pankarta göre “Aydının şavkı vurmuş…Şemdinli’nin üstüne!”

Bu hayatın Şemdinli’ye bombalama olaylarının jandarma veya derin devlet tarafından organize edildiği hususunda nasıl peşin hükümlü ve kararlı gittikleri belli idi- Hakan’ın ilk yağızından de belli oluyor…Heyete bilgi verenleri “şevkle" dinlemişler…Ama peşin hükümlü oldukları Kırtasiye-Kitap dükkanı bombalanan Seferi Yılmaz ı öncelikle ziyaretinden ve ona zararlarını telafi etmek için, koliler dolusu kitap göndermelerinden ballı….Seferı Yılmaz 1984’te ilk PKK hareketinde, Eruh-Şemdinli baskınındaki PKK katillerinden biri…Kaç asker öldürdüğünü ondan sormalı! . Adam bu suçundan hapis yatmış ama ıslah olup, olmadığı belli değil; aksine- PKK başlarından Karayılan'la temas halinde olduğuna dair kanıtlar var. Ve bu “yurtseveriler” hayatı,. Bu Türk askeri öldürmekten sabıkalı ve hala şaibeli adamın dükkanına gidiyor, onu dinliyor ve adeta ondan özür diliyor!

MET Hakan, gene de objektif davranmış. Jandarmaların nazikane ikazı üzerine Şemdinli Jandarma Karakoluna gidiyor ve onların tarafını da dinliyor ve yazıyor!..

heyet mensuplarına bir sorum var; Şemdinli'ye gittiniz ,"eski" PKK'lı katilden de özür dilediniz vb. Bunuca yıl PKK terörü sürer ve bunca can alırken, neden şehit yakınlarına gitmek ve onları teselli etmek bır yana , o menhus olayları incelemediniz? …Ben söyleyim; çünkü siz bitaraf değil ,bilim adamı aydın filan değil, "tarafsınız" ; yani, çoğu zaman, Türklüğün, Türkiye'nin karşısında olanlarla aynı taraftasınız! Muhakkak-devletin,askerin suçunu aramak ve onları hırpalayarak şov yapmaktır misyonunuz!

Sevgili Kamran İnan çok doğru söyledi…Türk milleti, büyük millet ama maalesef haini de bol…kendi ülkesine ihanet eden bu kadar insan başka hiç bir ülkede yok ve Türklüğün çıkarlarına karşı bu kadar aşırı caba gösteren sivil toplum örgütleri ,” yurttaş heyetleri” de yok! Ama gerçekten büyük bir miller,- güçlü bir devletiz; içerden ve dışardan hala yıkamıyorlar!
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?