19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Batı-ABD Tezgâhı-Kürt Kapanı -2

Türkiye bir ihanet uçurumum kenarından döndü: Türklüğü yok etmek ve Türkiye’yi parçalamak için, aslında 19.yüzyılın sonlarından beri ve 1919’ da Sevr’de, o zamanın Büyük Devletleri tarafından tezgâhlanan “Büyük Oyunun”,modern versiyonu, bu sefer ABD'nin de katkılarıyla, sahneye konmuştu, .son hazırlıkları yapılıyordu…”Tezgâh-plan” , “Eve Dönüş Yasası” adı altında, “genel af” çıkarılmak suretiyle ve de, Talabani ve Barzani’nin desteğiyle, tabii af edilecek APO’yu da kullanarak, PKK’lıları, dağdan indirerek “Kürt Sorununu” , güya “barışçı” “çözmek” idi! .Bu “çözüm” ,ABD‘li “uzmanların”, öteden beri onardıkları, bizim bazı “ aydınların” da hayallerindeki, APO’nun da, İmralı’ya tıkıldıktan sonra ortaya attığı, “Demokratik Türk-Kürt Cumhuriyetine” kadar varacaktı. Bu “planı” son zamanlarda Kürt nüfusunun artması ve Türkiye’ye yayılması – Kuzey Irak’ta KÜRDİSTAN’IN, fiilen, kurulmasıyla ve de ABD’nin. “Büyük Orta Doğu Projesiyle” –Pentagonun da , “haritasıyla” birleştirince, bu ”Cumhuriyetin” parlak geleceğini ve fakat TC’nin –Türklüğün, nasıl yok olacağını tahmin edebilirsiniz, ABD’nin PKK ıle mücadeleyi savsaklamak için daha önce ortaya attığı ve de AKP iktidarının uyguladığı “eve dönüş” affı ıle bu “oyunun” öncüsü idi! 

1919’ da Basında ve Osmanlı devletinde ,’da bu “oyunun” destekçileri vardı, Şimdi de aydın platformlarında medyada, aynı senaryoyu başka dekor içinde yazanlar var. Turgut Özal döneminde “Sayın Başkan” dediği APO’ya postacılık yapan, Cengiz Çandar ve APO’yu şirin gösteren yazılar yazan. Hasan Cemal gibiler de şimdi ABD eski büyük elçisi Mark Parris’lele birlikte bu oyunu tezgâhlıyorlar. O Mark Parris ki. Emirgan'daki ’ evimde, bizzat bana, Birinci Tezkerenin geçmemesi yüzünden TSK’ni ve Büyükanıt Paşayı suçlamıştı. Paşanın Genelkurmay Başkanlığının önünü kesmek çabaları da bu senaryonun parçasıydı… Başlığında “Türkiye Türklerindir” sloganı bulunan yan HÜRRİYET gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, söz konusu planın, Genelkurmay tarafından doğru olmadığının açıklanmasına rağmen, iktidarın yalanlamadığına işaret ederek, eğer böyle bir plan varsa açıklanmasını istiyor ve e planı destekleyeceğini yazıyor! . Hazret, engin vizyonuyla, Birinci Tezkeremin geçmemesi yüzünden ABD’nin, bizi Kuzey Irak’a sokmadığına ve PKK ıle mücadele etmediğine hala inanıyor! 

Belli oluyor ki, İktidar, aslında PKK'yı dağlardan kentlere indirecek ve güya Kürt Sorunu çözecek bu plana olumlu bakıyor. . Başbakan, bır gazetecini arkadaşımızın bu planın varlığı konusundaki sorusunu, ”ihanet” sayacak kadar hassas,’ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan’ın, yakında emekli olacak Hilmi Özkök’ün açıklamalarından, YENİ ŞAFAK gazetesınde Dışişleri Bakanı Gül’e atfen yazılanlardan ,belli ki bir yerler kotarılan, şimdi “ hem var hem de yok” yani “non-plan” Kürt sorunun çözümü konusunda, seçeneklerden biri olarak ele alanmış. Genelkurmay herhalde Büyükanıt Paşa dönemine girerken, önleyici vuruşla. Böyle bır “planın” “kendilerince” mevcut olmadığını açıkladı, oyunu bozdu! . 

Özetle;, anlaşılan “plan”, büyük ölçüde, MIT tarafından hazırlanmış ve MİT Müsteşarı Emre Taner “yakın dostları” Barzani ve ini ve Talabani’den PKK'yı dağdan ildirmek için destek vaadi de almıştı. Zaten aynı “plan” daha önce de MIT eski Müsteşar Yardancısı Cevat Öneş tarafından makale halinde açıklanmıştı’ . APO’yu “kullanmak” ta, MİT’in eski yöntemidir. İnsan, acaba, APO hem ABD tarafından, hem de Türkiye tarafından,güya , “kullanılmak” için mi, idam edilmedi diye düşünüyor!
İsmet Berkan,, bu dâhiyane planı uygulamak istemeyen, çatışma ortamın devamını isteyen “kimi” kimselerden oluşan, bir “savaş lobisi’nin olduğunu yazmıştı..“Kimi kişilerin” başında da ,. herhalde, “şahin” Orgeneral Büyükanıt var!!
Cumhurbaşkanının “kılıcı”, tek hamlede Büyükanıt Paşa “sorunınu” çözdü, hem de bu ”planı”, bır hamlede “yok-plan” yaptı! Fakat şimdi, İktidarla TSK – TSK ıle Devletin en yüksek güvenlik ve istihbarat örgütü arasındaki derin görüş ve yöntem farkı nasıl giderilecek?
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 01:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?