22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Beyazsaray

 OPERASYON KIŞ UYKUSUNDA
Bush – Erdoğan görüşmesinin sonucunda, Başbakan’la Bushun açıklamalarını duyunca, aklıma, önce eski bir şarkı geldi: “Palavra. Palavra. Palavra” ! Sonra da, dilimizin, zengin deyimler hazinesinden, bazı sözler; “Malûmu ilâm”...”Olmayacak duaya âmin “ve “Dağ Fare doğurdu”! Önceki, yazımda, “Washington’da dananın kuyruğu kopacak” demiştim :”Kuyruk kopmadı, ama –inceldi ”…neredeyse “inceldiği yerden” kopacak!
Ben Başbakanın da hep tekrarladığı, “ABD stratejik ortağımız “ sözünden de, bıktım; Amerika – eğer bir zamanlar öyle idi ise bile- artık ,“stratejik ortağımız” filan değil; “Stratejik patronumuz ”; bır bakıma da “stratejik hasmımızı” .“Strateji” kendi öz çıkarları –ortaklığın, yükü ve acıları, bizim! Bu, eğer, şimdiye kadar anlaşılmamışsa, dün Beyaz Saray’da, bir kere daha anlaşıldı… Bush’un Başbakanımızı bu sefer, geçen defakinden an biraz daha fazla süre ,-1,5 saat- kabul etmesi ve PKK terörü karsında stratejilerinin, ne olacağını “tebliğ” etmesi, bunun resmidir. …Hazin bir resim: en hayati meselemiz konusunda, Beyaz Sarayda ABD Başkanından müsaade ve destek beklıyoruz ve dün de ,“n’olacak” diye, medya ve halk olarak, nefeslerimizi tuttuk! Beklentilerimiz fazlaydı ; ,”sıcak “ hava aldık!

Kim ne derse desin, nasıl tevil edilirse, edilsin , “Somut bir netice” yok: sıfıra sıfır elde, “bir” bile yok! .
Özetle PKK yı bitirmek konusunda “sıcak, anında, İst, hbarat paylaşımı” ¬ve bu istihbarata göre “nokta operasyonları” göstermeliktir …”Kuzey Irak’taki PKK kampları dağıtılacak. Elebaşları teslim edilecek ve Örgüte lojistik destek kesilecek” cek - cakları boş laftan ibarettir! .

Ve Kurulmasına karar verilen Türk Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun’dan, ABD Genel Kurmay. 2ç Başkanı James Cartwrıght ve ABD nin Irak’taki Komutanı Genel Petreus’tan oluşacak “üçlü mekanizma “ da “ eş güdüm” fiyaskosunun üniformalısı! Bu sefer, Emekli Orgeneral Edıp Beşerden sonra, “muvazzaf Orgeneralin “harcanması” ihtimalini, TSK’nın, nasıl kabul edeceğini merak ediyorum!

GOOD MORNING
Başkan Bush bu sefer, hem de gözlerimizin içine baka baka; “PKK Terör örgütü ortak düşmandır “ dedi …”Good Mornıng”-sabah hayırlar oksun! Orada olsaydım sorardım; “Sayın Başkan, bunu şimdi mi anladınız da, yıllarca PKK’ silah ve destek verdiniz ve bize engel oldunuz?” diye! Acaba Erdoğan, bunu, sordu mu?
Velhasıl, TSK’nın olası “ sınır ötesi operasyon zamana” yayıldı, kış uykusuna yatırıldı Bahaneler bol ve de “kış şartları”!


“NOKTA OPERASYONU”
Şimdi de beklenti, “dostlar alış verişte görsün” kabilinden, “anımda-sıcak istihbarata göre PKK’ya karşı ” nokta operasyonu ” yapılması!

“Sınır ötesi operasyon veya “polis harekâtı, E “belli noktaları anında, havadan, yerden vurmak” şeklinde olacak, fakat “sınır ötesine” fiilen geçilmeyecek ve tabii PKK, radikal olarak temizlenemeyecek! Yani Amerika açısından “ne şiş yansın ne kebap” operasyonu. !

Başbakanın, bu neticeden pek hoşnut olmadığı yüzünden, sonra basına verdiği cevaplardan ve üzerine basa basa, “TBMM’nin verdiği yetkiyle Operasyonu yapmakta kararlıyız” demesinden, belli idi. Bu sözleri, Türkiye’de oluşacak tepkilere karşı sadece “sözde “söyleyip söylemediği, çok geçmeden anlaşılacak! Herhalde ülkeye “istediklerimizi aldık” diye dönemeyeceği muhakkak! Türk milleti artık pek yutmaz! ?


N’OLACAK?
Bundan sonra ne olur? Gene bir şey yapılmazsa terör, PKK, daha da şımarır ve terör devam eder. Gelecek yıl, Bush hala Başkansa ve Erdoğan da, Başbakansa, Oval Ofiste geçen yıl ve bu yıl olduğu gibi, aynı teraneler tekrarlanır. Tabii milletin sabrı, nihayet tükenmemişse!
Bazıları şimdi, gene ,” terörle mücadele silahla olmaz terörü yapan koşulları ortadan kaldırmak gerekir” diyecekler. Doğrudur da, bu uzun vadede kaç askerimizin daha şehit verilmesi lâzım?
“Politika mümkün olanı yapmak sanatıdır" derler. Politikacılar için öyle de, ya “devlet adamları” için? Erdogan, sıyası hayatının en büyük imtihanından geçiyor. Ancak, aslında, bu imtihan ,Türklüğün “ateşle imtihanı “! ********

 

 

Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.179.xxx Tarih : 7.11.2007 05:57:55

AKP istifa hemde derhal istifaya cagrilmalidir! Ya Devlet yada Millet olarak! Türkiye Cumhuriyeti ve Büyük Türk Milleti akp'nin sayesinde basini asagiya egmis bulunuyor ve bu artik bir son bulmalidir! Böyle giderse bu topraklardan vede hakkimizdan olacagiz! Tarikat ideolojisine son verilmelidir ve artik cikarlarimiz Türkiye Cumhuriyeti icerisinden disariya dogru halledilmelidir... Millet uyuma vede bosuna Türkiye Cumhuriyeti'nin vaktini bunlara harcatma!