18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bomba uzmanları

MİLLİYET Köşe yazarı Hasan Cemal, eski bomba uzmanlarındandır, bomba konularını iyi bilir… Kendi anılarında, 70’li yıllarda, bır terör örgütü üyesi iken, şeflerinden aldığı emir üzerine Ankara orduevine bir el bombası fırlatmaya gönderilmişken, gene gelen talimat üzerine, bombayı atmamış ve hevesi kursağında kalmış!

İşte bu adam, şimdi, “Uzaktan Kumandalı Bomba” yazısında, İstanbul’da Maslak’ta , Mehmetçik Vakfı'na ait benzin istasyonunda, uzaktan kumandayla patlatılan A- 4 plastik patlayıcı konusunda, “şüphelerinden” söz ediyor; bombayı koyan ve patlatan gerçekten PKK mı, PKK’dan ayrılanlar mı, El Kaide mi?,..diye soruyor….Yoksa? ; Hasan Cemal açıkça söyleyemiyor ama, dilin, kelimelerin altında herhalde “derin devlet”, milliyetçiler, ulusalcılar ve “Ülkücüler” var – yanı “istikrar” istemeyen ,Avrupa Birliği karşıtları ve Statüko “muhafızları” !
Aynı anlamda bir suçlamayı, geçenlerde Güney Doğu’da patlayan bomba ve mayınlar üzerine, 2.Cumhuriyetçi Mehmet Altan da ,C-4 patlayıcılarının,,sadece ordunun elimde bulunduğunu imadan öte, , iddia ederek yapmıştı!

DARBE -MÜDAHALE

Bu adamlar, son günlerde, bir taraftan Avrupa Birliğinin, TC Devletini güçsüz kılmaya yönelik dayatmaları- diğer taraftan da PKK’nın artan kent ve kır eylemleri üzerine, “ulusalcı-milliyetçi” tepkilerin artması üzerine , önleyici vuruşla “askeri darbe” komplo teorileri üretmeye başladılar.. Burada bir “mim” koyalım ; TSK bundan böyle darbe yapmaz ama, TC tehlikeye düşer de, , sivil siyasetçiler ve iktidarlar aciz kalırsa , Anayasal görevleri gereği müdahale eder. TSK son sigortadır.

Fakat, “ulusalcıların”, ordunun ve de “derin devletin” ,böyle uzaktan kumandalı bombalar patlattıklarını iddia veya ima etmek, ancak bu iddiayı yapanların karanlık ve karışık kafalarının ürünü olabilir!

CHP VE MHP

“Kürt ve Kürtçülük ve de Bomba uzmanı Hasan Cemal,aslında , asıl “milliyetçilik dalgasının” kabarmasından ve “ milliyetçilik ateşinden” şikayetçi…Onlara göre “Milliyetçilik-Ulusalcılık" , sanki ayıp ve “sosyal demokrat “ CHP’ye yakışmıyor ! …. Mustafa Kemal’in kurduğu ve 6 ilkesini miras bıraktığı CHP’nin ambleminde en ileri çıkan milliyetçilik “oku ” acaba Hasan Cemal’in neresine batıyor?

Hasan Cemal MHP’ ye de laf atıyor; MHP , “milliyetçilik dalgasını “ kabartırken “kanlı geçmişi” unutmamalıymış…Eger o kanlı dediği geçmiş, cadı kazanının kaynatıldığı 70’li yıllar ise, o kanlarda Hasan Cemal’in de, figüran olarak parmağı vardı,,Gene kendi anılarında yazmış; , kendi terör örgütü tarafından öldürülen bir mensuplarının yerdeki kanlarını temizlemiş ve bu cinayeti sonra Ülkücülerin üzerine yıkmışlar! Hasan açtırmasın bu kutuları!

Ama, Hasan Cemal,keşke , PKK terörüne ve hergün verdiğimiz şehitlere dedesi merhum, Türk Milliyetçisi Cemal paşa ruhuyla yaklaşabilse ve özellikle Ermeni konusunda Paşayı Tiflis’te öldüren Ermenilerin n iddialarına kanat germeseydi…Ancak, kendi Ordusunun “evine” bomba atmaya kalkışan, dedesinin de ruhuna haydi haydi ,ihanet eder!

YALAKALIK VE PAZARCILIK

HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök, şimdi de Başbakan Erdoğan’ın “ülkeyi pazarlamak” sözlerini savunmaya soyunmuş. “Ülke pazarlanabilir” diyor. Ama herhalde inceliği fark etmiyor,; ülkenin malları, turizmi vb tabii pazarlanabilir. Başbakanlar ve Bakanlar da bu salanda gayret sarf ederler, ancak bu uğraşlarını böyle telaffuz etmezler…Dün yazdığım gibi, “esnaflıkla” devlet ve hüküm adamlığı arasında bir fark vardır… Baykal’ın dediği gibi , “pazarlama ve satma” olayında bi de “komisyon” meselesi akla gelir! Hocanın fıkrasında olduğu gibi, Özkök kelimeleri tevil etse de “kokusunu” ne yapacak? “Yalakalık parayla, pulla değil” diyecektim ana gerçekte herhalde para-pul için yapılıyor.

Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 11:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?