27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bop Dedik!

“Poker oyunu”, ilginç bir oyundur. Ben hayatımda hiç bir kâğıt oyunu öğrenmedim, oynamadım, kartları bile tanımam, ama iki şey bilirim; bu oyunda, oyunculardan biri, ”BOP” derse, bu “oyunu açıyorum” demekmiş. Bir de, “Poker suratlı” derler; yani, elindeki kartların ne olduğunu yüzündeki ifadeyle, belli etmeyen, asık suratlı oyuncu! Gerçek dünyadaki ölümcül oyunlar, bana bunları hatırlattı…

Oyuncuların bazıları kartlarını belli etmiyorlar, ama “Oyun”, poker, daha doğrusu, çok boyutlu Satranç oyununda, kartlar belli, kim “şah”, kim asker, kim piyon belli iş “mat etmeye” veya mat edilmeye kaldı!

ESKİ HARİTAYA YENİ KILIF

BOP, “Büyük Ortadoğu Projesi” kartı, 19. Yüzyıldan beri ortada dolaşır durur. 1896’da ABD Kongresinde – sonra Sevr’de ve son olarak hatta NATO’da. Bush’un “yeni muhafazakârları (NEWCONCULAR) bu kartı ortaya çıkardılar. Kılıf ”Ilımlı İslam”- Harita eski - son versiyonu, E. Albay harita Albay Ralph Peters’in, ABD “yarı resmi”, “Silahlı Kuvvetler “ dergisinde yayınlanan, "Ortadoğu’" haritasının, “kan bağlarına”, yani etnik bağlara göre, yeniden çizilmesi!

Aynı Peters haritası, 2006 Eylül ayında Roma'daki NATO Savunma Koleji'nde, “kazaen” Türk Subayların eline geçmişti ve Amerikalı subaylar haritayı kapmaya kalkışınca “ufak” bir skandal yaşanmıştı!

Aslında Türkiye’nin bölünmesi Anadolu’nun bir köşesine sıkıştırılması planları değişmiyor! Obama geldi diye bu değişecek harita ve planlar ortadan kalkacak mı?

Fehmi Koru, o zaman her nedense, yazmaya cesaret edememiş -şimdi diyor ki:

1 Mart tezkeresi TBMM'den geçse ve Türkiye Washington'un hesaplarına uygun davransaydı, bir süre sonra, Ralph Peters gibilerin 'cezalandırma' amaçlı diye piyasaya sürdüğü 'bölünmüş Türkiye Haritası’nı gerçekleştirmeye sıra gelecekti.

Ben bunu çok yazdım ama bazı arkadaşlarımız, “Teskere geçseydi şimdi TSK Kuzey Irak’ta olacaktık" dediler! Aslında, Teskere gerçekleşseydi Peters haritası gerçekleşecek “Kuzey Irak” “Büyük Kürdistan” olacaktı.

PETERS ŞİKÂYETÇİ

Ünlü Albay Peters, NEWYORK POST gazetesinde Obama’ya saldırıyor, BOB’A ihanet etti diye! Asıl kızgınlığı Haritasının gerçekleşmemesi!

Ben BOP’un sona erdiğini Hiç sanmıyorum; ABD ve "Devletliklerini" bilen devletlerde, İktidar değişince, haritalar, planlar, projeler değişmez, çünkü ”milli çıkarları” değişmez – kasada saklanır... Bizde ise, ne “milli siyaset belgesi", ne kırmızıçizgiler, ne de "kasa" kaldı. Devlet sırları "kasası" elek oldu! İşportaya düştü… Hem, yeni teknolojilerle değil; devlette önemli görevler almış olanların, bu sırları, ya para mukabili, ya ideolojilerine göre, ya da meşhur olmak için, her Allahın günü manşetlerde pervasıca ifşa ediyorlar.

BOP NEDİR?

Önce, BOP nedir? Vatansever bir okuyucum, bunu internette, slâyt gösterisi ile harita ve belgeleriyle, mükemmel özetlemiş
Özetle: “Sonunda” SEVR demektir”! ABD Bush donamı Dışişleri Bakanı, dişi NEWCONCU Condollezza Rice, hem 2003’de, hem 200l’de basına açıklamış: “BOP içinde yer alan 22 ülkede, rejimler ve sınırlar değiştirilecek… Yani bir Ortadoğu kurmanın sırası geldi!”

Ve TC Başbakanı “Recep Tayip Erdoğan da aynı zamanlarda, demiş ki; ”Ben BOP’nin Başbakanıyım. Diyarbakır, BOP’un merkezi olacak”…Türkiye’nin Orta Doğuda bir görevi var: Biz geniş Ortadoğu- Kuzey Afrika Projesinin eş başkanları bu görevi yapıyoruz… Bu proje içinde, Diyarbakır yıldız olacak!”

TC Başbakanı Erdoğan, hem Ergenekon savcısı, hem de BOP eş başkanı! BOP Planları, projeleri geniş ve ayrıntılı! Her şey Lozan’ın revizyonuna, Sevr’in canlandırılmasına doğru ilerliyor. DTP’LİLERİN “Büyük Kürdistan’a hazırlık, Türkiye’nin eyaletlere bölünmesini –Obama’dan istemeleri tesadüf değil, konjonktürel değil. Dedim ya “oyun” çok eski bir “oyun" !

1919'da, Orta Asya ve Ortadoğu’daki Türk kavimlerini sayan İngiliz İstihbarat Raporunun son cümlesi; ”Türkler şimdi yenik düştüler ama ya bir gün birleşirlerse…”

Ve 1970’lerde de NATO eski Başkomutanlarından General Haiğ’in bir askeri konferansta “Sovyetlere, karşı neden Türk dünyasını kullanmıyoruz?” sorusuna verdiği cevap; “Kullanalım, ama sonra, Türklerden bizi kim kurtaracak?”

İşte büyük korkuları bu; “Türkiye’nin gücünü-potansiyelini herkes biliyor da, biz kendimiz bilmiyor, kendi ayak seslerimizden korkuyoruz!

ERMENİSTAN

Türk Birliğini ifade etmek için, “Tek gönderde Türk topluluklarının bayraklar” derdik… Bırakınız bunu “Azeri Türkleri” ile “iki ayrı devlet- tek millet” diyorduk! Şimdi Ermeniler, açıkça “bu bitti” diyorlar… Sergisyan nerdeyse, “finali” sınırdan, bizzat geçerek, kutlayacak ve Cumhurbaşkanı Gül kucaklaşacak!

Sergisyan ne yaptığını biliyor, ama bizim “adamlar”, neler olduğunun, neler olacağınım farkındalar mı?

Sekizinci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bu konu “çok karışık çok taraflı bir konu” demiş. Haklı. Ama “siyah ve beyaz” denemez! Bu konu ve Türk milletinin-tüm Türklerin var oluşu, “siyahî ve beyaz” değil! ***
 

Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 00:26:37
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 00:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk Milliyetçisi IP: 88.231.83.xxx Tarih : 18.04.2009 00:28:57

"Bir memleketin, bir memleket halkının düşmandan zarar görmesi acıdır.

Fakat kendi ırkından, büyük tanıdığı insanlardan vefasızlık, felaket görmesi ondan

daha acıdır. Bu kalp ve vicdanlar için onulmaz yaradır. "

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

"Müslümanları halife heyûlâsıyla hâlâ oyalamaya ve aldatmaya çabalayanlar,

yalnız ve ancak müslümanların ve özellikle Türkiye'nin düşmanlarıdır."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK