26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Büyük Gözaltı-Büyük Komplo-Büyük Hesaplaşma!


“Ergenekon” Kapsamında ortaya, o kadar çok yabani çiçekleri, dallar, budaklar ve zehirli bitkiler çıktı - kasten- çıkarıldı ki, asıl büyük ormanı ve tabloyu göremez olduk- bu “tozdan dumandan ferman okunmuyor”- gerçekler yalan rüzgârları karşısında, “ok meydanında buhurdan” gibi kalıyor. Durum her gün biraz daha çetrefilleşiyor! Cümle bir az uzun kaçtı, ama bugünkü “ahval ve şeraiti” özetlemek istedim.

HESAPLAŞMA –KOMPLOSU

Ben şahsen kani oldum ki; Ergenekon Davasının maksadı, gerçekten suçluları bulup cezalandırmak ve böylelikle, ülkeyi aydınlığa çıkarmak değil, büsbütün karanlıklara sokmak ve bu karanlıklardan, bazı iç ve dış güçlerin ve yalakalarının amaçlarına göre, TC yerine yeni bır rejim çıkarmaktır! Zaten bazı aydınlar bunu açıkça söylüyor yazıyorlar: Ali Bayramoglu, sanki benim ne demek istediğimi- “ komployu” özetlemiş! Der ki; “Bu “Devlet devlete karşı-, hukuk üzerinden” büyük hesaplaşmadır… Meşru ve gayrimeşru iki devlet arasında, siyaset ve siyaset karşıtı güçler arasındaki büyük hesaplaşma, aynı zamanda ikincilere yönelik bir tasfiye hamlesidir.” Ve ekliyor ; “Siyasetin iradesi, kurum olarak askerin (izin ya da tasfiye) mecburiyeti bu sürecin ilk önemli unsurudur…”

Özeti; Ergenekon, daha doğrusu “Ümraniye Dalgaları” tarihimizle hesaplaşma - Atatürkçüleri, Atatürkçülüğü, TV’ni ve son kalesi Orduyu tasfiye hareketidir… “Ergenekon” Davasından sonra, Türkiye’nin artık, eski Türkiye olmayacağını da açıkça yazıyorlar. Bu kaostan çıkarmak istedikleri yeni – 2. Cumhuriyet; Gericilerin, BOP’un, ya AB’nin, Liberallerin ortak Cumhuriyeti mi olacak? Kozlarını sonra paylaşırlar! Yeter ki, TC – üniter ulus devlet- yıkılsın, – TSK etkisiz kılınsın – gerisi kolay!

BAŞARIYORLAR

Başarıyorlar da Türkiye hiç bir zamanda bu kadar tepeden tırnağa, bölünmemiş ve zaafa uğratılmamıştı. “Ergenekon Operasyonu” başlatanlar, sürdürenler ve destekleyenler, acaba bu davanın Türkiyeye, Türk milletine, ne kadar ölümcül zararlar verdiğini, düşmanlara yaradığını görmüyorlar mı? Yoksa umurlarında mı değil? Daha acısı, asıl maksatları da bu mu? Sonunda, Dava şu veya bu şekilde sona erse bile arkada bırakılanları temizlemeye, Herkül’ün gücü yetmeyecek!

Her milletin geçmişlinde karanlık sayfalar cinayetler dolaplarında iskeletler vardır. Son yıllarda, yanlışlar vardır. Mesele bence yanlış bir virajda zamanın hükümetini deviren 27 Mayıs 1960 darbesi! Bana göre, sonraki bütün musibetler hatta PKK, değerlerimizi alt üst eden bu “cadı kazandan” çıktı! Şimdi, son dalgada, intikamını almak istedikleri, “28 Şubat Balans ayarı” yapılmasaydı, şimdi nerede olurduk?

Tarihin tasfiyesi, o kadar kolay değil-ve hele “nalıncı keseri” gibi tasfiye edilmesi, hem doğru değil, hem yeni musibetlere kapıyı açıyor!

TORBA

“Ergenekon Davası” bir torba! İçine ne buldursa, atıldı: Bu torbada muhtemelen terör ve suikast “düşünmüş” hazırlıklarını da yapmış olanlar ve fakat “kuvveden fiile” çıkarmamış olanlar vardır! Fakat onları hatta Mafyacıları, şerefli insanlarla, Generallerle aynı torbaya koymak doğru mudur? İşte burada akla gelen soru şu “Bu başımıza geçirilmek istenen, sözde Ergenekon torbası-çuvalı” neden ve kimler tarafından “imal” edildi? İtiraf ediyorlar; geçmişi, güçlüleri, rejimi tasfiye etmek için! Ve geliyoruz oyunun “Bam” teline: Türk Ordusundan kurtulmak için! Bu da evrensel hukuk ve adalet normlarına uymadığı ve hatta Kopenhag kriterlerine uymadığı aşikâr. O zaman, AB ve yalakaları neden bu davayı, bu kadar desteklerler? Oyun aşikâr değil mi?

Özetleyim: Ülkemiz bir “T”ler zincirinde sürükleniyor. Halkalar; “Tasfiye” – Bazılarına malum kaynaklardan “Tediyat”-ve de “Teslimat”- “Tarihle Hesaplaşmak”!... “TARAF” –Tezviratı - ve sonunda da “Türkiye Cumhuriyetini”- “T" sini, “Tasfiye” etmek! Bunlar karışsında da, yapılması gereken “Tedip ve Tenkil”! Bıçak kemiğe dayanmıştır! Bu saldırılar karşısında artık savunma yerine, karşı “Taarruza” geçmek zamanı gelmiş ve geçmektedir! Genelkurmay Başkanı Orgeneral İIker Başbuğ, güç durumda değil, en haklı ve güçlü durumundadır! ***

 

Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 12:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çay IP: 88.244.250.xxx Tarih : 11.01.2009 14:38:21

altemur bey..kimsenin kimseyi tasfiye ettiği yok...sadece çürük elmalar temizleniyoo.bundan niye gocunuyosunuzz. bırakın bunları.. birilrine mal etmeyi.bu ülkede hakimler aynı,savcılar aynı, askeraynı,ne değiştiki..değişmeyen birileri var o da halk. halk değişiyo kendini yeniliyo ama bi türlü siz kendinizi yenileye miyosunuz.