18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Cehennemin Odunları!

Abdurrahman Dilipak düşüncelerini paylaştığım bır kişi değil, ama ne doğru söylemiş; “Amerika kendi cehenneminin ateşine odun taşıyor”!
ABD askerlerinin ,Felluce’deki saldırısını hoş görmeye , orada savunmasız bir yaralıyı –direnişçi olsun ,olmasın , göz göre göre , öldürmelerini tevil etmeye imkan yok. Bu, bir cinayettir ve ABD-Irak’ta, gerçekten “ kendi Cehennemimin ateşine “odunlar” atmaktadır. Fotoğrafta tespit edilen cinayet insanlık tarihine ,Amerikan Ordusunun tarihine, yüz karası olarak geçecektir..
Bush ve adamlarının-“Irak’a demokrasiyi getirmek için savaşıyoruz” ve öldürülen Iraklın terörist olduğunu iddia ederek ,durumu tevil etmeleri mümkün değildir …ve yatacakları yerleri yoktur.
Dikkat ediniz; “Amerikalıların” demiyorum; “Bush ve adamlarının “ diyorum.. Ben Amerika’da on beş küsur yıl yaşadım.Yüksek tahsilimi orada yaptım,. Kore’de savaşta Amerikan askerlerini yakından tanımıştım.; O Amerikan askerleri böyle değillerdi ve ABD ordusunun tarihi şerefli bir tarihtir. Benim tanıdığım Amerikalılar ,aslında aydınlık ve sevecen insanlardı. Nasıl oldu da bu hallere geldiler?
NASIL DEĞİŞTİ?
Ve nasıl oldu da, bugün başka tür “ Amerikalılar” iktidarda..Bush’a oy veren 59 milyon Amerikalı budala mı? Amerika’yı ve Amerikalıları, bu kadar kökten değiştiren 2002 Eylülündeki Terör saldırılarının travması mı oldu? Toplum psikolojisi açısından araştırılması gerekir. Ancak ne olursa olsun, sonunda Bush ve adamları “ Amerikan rüyasını” karabasana dönüştürüyor ve kendi sonlarını hazırlıyorlar.
ABD ve ordusu, bırakınız , Irak’ı demokratikleştirmeyi- Irak”ta saplandığı bataktan çıkamayacak ve oradaki hareketleri ve tutumu – ABD’nin düşüşü ve çöküşü olacak. Tarihte, böylesine İmparatorluklar ,baştakilerin şımarması-hadlerini bilmemeleri ve savaşlarını paralı askerlere, işbirlikçilere yaptırmaları sonucu çökmüştür. . Bugün , Irak’taki ABD askerlerinin ,–Felluce’de savaşanların , daha önce Cezaevleri rezaletlerinin - hatta Türk subaylarına karşı yapılan “çuval” rezaletinin kahramanlarının “demografilerine” bakınız; bunların büyük çoğunluğunun, o bizim tanıdığımız Amerikalılar değil, başka iş bulamadıkları için , veya ABD vatandaşı olabilmek ve yeşil kart almak için Amerikan Ordusuna yazılanlar olduğunu görürsünüz .
ZEFERDEN SONRA
Bush 59 milyon “budala” Amerikalının oylarıyla seçildikten sonra, bu zaferinden kuvvet ve cesaret alarak şahinliğini,arttıracak. .Kabinesine yeni tayin ettikleri, başta yeni Dışişleri Bakanı Condolleezza Rice, bu tehlikeli gidişin işaretleri.
Ancak bu artan şahinlik, sonunda Bush’un a sonu olacak. Çünkü Amerikalılar ,seçimlerden önce uyanmadılarsa, şahinlik arttıkça., ABD Irak’ bataklığına daha fazla saplandıkça ve Amerikan bayraklarına sarılı tabutlar Amerika’ya geldikçe, – sonunda belki de uyanacak, ve belki de Bush Irak’ı kuklalara bırakıp çıkmak zorunda kalacak . Ama olan Irak’a, Iraklılara ve Orta Doğu’ya olacak. Zira Irak’taki çıkmaz –sadece ABD’nin Orta Doğu projelerini sonu olmayacaktır. . Bütün Orta Doğu’yu büsbütün karıştıracak ve kötü mirasından bize de pay çıkacak.
GERÇEKLER
Bir hakikat var; ABD- Bush, yanlış,yalan ,uydurma gerekçelere dayanarak, Irak’ta kitle imha silahları var diye ve Iraklıları Saddam’ın zulmünden kurtarmak için sözde “önleyici” saldırı yapmıştı. Ama silah çıkmadı. Saddam gerçekten zalim bır diktatördü ,ama şimdi O’nun zulmü yerine yabancı bir işgal kuvvetinin zulmü kaim oldu. Tabı Iraklıların istibdada karşı kendileri mücadele edeceklerini bu işi Amerika’ya bırakmaları da ,bir türlü millet olamamış Iraklıların ayıbı. Ancak şimdi,işgal kuvvetlerine karşı direnenler,,isyan edenler, bu ayıbı temizlemeye çalışıyorlar. Belki de bu hareketler Irak’ı ve Iraklıkları “millet” yapacak! Herhalde şimdi bizim bazı köşe yazarlarının, bu ”isyancılara" terörist demeleri, ve Amerikalılara hizmet eden “işbirlikçileri “ işbirlikçi yönetimi övmeleri asıl ayıp!. Bugün Suni –Şii Irak’lı direnişçiler işgal kuvvetlerine karşı bağımsızlık savaşı veriyorlar. .Ben Iraklı olsa idim onlarla olurdum! .
Bir şey daha var; bu dehşet ve insan hakları ihlalleri devam ederken,mangalda kül bırakmayan, İnsan Hakları şampiyonları ,sivil toplum kuruluşları , Koffı Anman ,AB vb, neredeler? ..
Birinci tezkere kabul edilse idi de, Türk ordusu Irak’a ABD yanında savaşmaya gitseydi biz de o cehenneme , ve bir bakıma da , kendi cehennemimize odun taşımış olacaktık . Güya, Amerika o zaman ,asker göndermemizi sağlamak için bütün koşullarımızı kabul eden bir mutabakat mektubu vermiş. Bu pervasız Bush yönetimi ,o mutabakatları da sonra unuturdu! Bizi Allah kurtarmış.

Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 19:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?