25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çetin Bir Ceviz

Emekli Orgeneral, eski 1.Ordu Komutanı Çetin Doğan, Silivri’de, 10. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Balyoz- Ergenekon” davaları sanığı -teröristler-olarak yargılanıyor… Kuvvet Komutanlarının, Ordu Komutanlarının, onurlu askerlerin tutuklanmaları, ceza evlerinde yatmaları, tarihimize, muhakkak, en büyük ayıp ve çelişki olarak geçecektir. Bu vatanı savunmak için yetiştirilmiş, hepsi, Harp okullarında, birer “Mustafa Kemal” olarak ant içmiş, onurlu askerler sivil mahkemelerde, yargılanıyorlar… Bazıları bu, yüksek rütbeli komutanların, böyle suçlu gibi yargılanmalarından büyük keyif duyuyorlar… Çünkü bu askerler, aslında, “Darbe” iddialarıyla değil, TSK’ne karşı sönmez bir intikam duygusunun kurbanları. Ve açık söylemeli: bazıları onların yargılanmasından Mustafa Kemal’i yargılar gibi zevk duyuyorlar. Mustafa Kemal’e vuramazlarsa, Çetin Doğan’lara, İbrahim Fırtına’lara, Özden Örnek’lere… Saldıray Berk’e, Dursun Çiçek’e vb. “vurmak”, ne kadar büyük bir keyif olsa gerek!

Farkında mısınız; şimdi bu yargılamalarda, tutuklamalarda, TC ile hesaplanılıyor… Kürtçülerin “başkaldırılarında” da aynen!

AKP MUTLU

AKP iktidarı da çok mutlu: Mesela, Orduya karşı tavrı, YAŞ’da belli olmuştu -üç diğer komutanın- Tümgeneral Gürbüz Kaya’nın, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nun, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nun terfilerinin yolunun, Yüksek Askeri İdare Mahkemesi kararıyla, açılmasına, sert tepkilerinden belli. Ne acıdır; bir TC Hükümeti, TSK’ne karşı, adeta savaş halinde. Tesadüf mü: Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişinin yıldönümünde Ankara Valiliğinin uygulaması “gereği”, “Onun askerleri”- Harp Okulu öğrencileri, Ankara sokaklarında –“Atatürk Bulvarında” geleneksel yürüyüşlerini yapamadılar!

İşin acısı, toplum bu ayıplarını yadırgamış durumda, “ahvali adiyeden” oldu…

DİK DURAN PAŞA

Önceki gün, bu süreçte, Silivri’de bir dik – mertçe duruşa tanık olundu: Balyoz davasında, Çetin Doğan Paşa, “(davanın konusu - 'Seminerin’) sevk ve idaresini ben yaptım. Kaynağının, temelinin nereden geldiğini açıklayabilecek durumdayım. Suç isnadı varsa bana yapılmalı. Arkadaşlarım suçlu değillerdir", dedi ve Salondan alkışlar yükseldi. Bu, Türk Ordusunun dik duruşudur.

Çetin Doğan Paşa’nın mert, yiğit bir Türk Askeri olduğunu, yakından bilirim -27 Mayıs darbesinden sonra beni tartaklayan Harp Okulu örgencilerinde biri idi- yıllar sonra karşılaştığımıza benden özür dilemek büyüklüğünü gösterdi! “Hakkını helal et” dedi. Tabii hakkımı helal ettim; ne ona, ne de, orduma karşı, asla kin beslemedim. O zamanın şartları öyleydi- bugünkü şartlar ise, bambaşka! Sevgili Çetin Paşamı, candan kutluyorum -ona, “dava “ arkadaşlarına- Türk Ordusunun, hala dışarıda kalan mensuplarına, sabırlar temenni ediyorum.

TARİHİN MÜZELERİ

Geçmişin acı günlerinde, acılara mekân olan, bazı ceza evleri müze yapılıyor… Tarihten ibret almak için!… Ancak, o eski olayları sadece tek taraftan değil, o zamanların şartları içinde hatırlamak, hatırlatmak şartıyla!

Acaba benim de, 9 ay yattığım ve çok acı olaylara, sorgulamalara, intihar ve ölümler sahne olan Yassıada da müze yapılacak, içinde, “sorgulamalar” yapılan “Bizans Zindanı” da, ibret olsun diye teşhir edilecek mi? Ve yıllar sonra, Silivri de müze olacak mı? Ve bu müze nasıl, bir “ibret” olacak? ***

Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 00:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Su Cemre IP: 85.97.78.xxx Tarih : 2.01.2011 22:36:53

Hiç kimseye o günün koşullarına göre zalim olabilme hakkı verilmemeli .İnsan bir kez doğar,bir kez yaşar,kabalığa bir kez yüz verildi mi,herkes kabalaşır.''Bir insanı öldürmek ,bir toplumu öldürmektir;bir kimseyi kaldırmak,bir toplumu kaldırmaktır.''.(yanılmıyorsam Mevlana der.).Her yurttaşa tek tek laik,demokratik,çağdaş,sosyal hukuk devletine sahip çıkma öğretilmeli ve benimsetilmeli,bu devlet politikası olmalıdır.Her darbe döneminde ,Her darbe döneminde,her türlü hukukszluk yapılmıştır,hiç kimsenin buna hakkı yoktur.''Adalet mülkün temelidir.''.