17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'nin Çilesi; Sabredemeyen Derviş

Şu sıralar gene bir “Kemal Derviş rüzgarı” estiriliyor..Baykal’ın yerine CHP’nin liderliğine “soyunduruluyor” ...  CHP’ deki aşırı- “Atatürkçülük- Milliyetçilik” karşıtı, aşırı Sosyal Demokratların adamı mı , yoksa ABD’nin - IMF’in ve Dünya Bankası’nın adamı mı? Belki de hepsinin adamı...ama belli ki, Türkiye’nin “adamı” değil.

Nereden geldi- kimler tarafından getirildi . ? Önce, bulunmaz Hint kumaşı imiş gibi, nereden ilham almışsa, Ecevit,O’nu, büyük umutlarla , DSP’ye getirdi. Ama Derviş önce Ecevit’e kazık attı. DSP Genel Başkanı Onun için “En büyük hatam” diyecekti...Derviş ,sonra, YTP’ yi parçaladı şimdi de CHP ‘yi karıştırmakta! Emin Şirin, “ AKP’ ye de katılırsa hiç şaşmayın” diyor.Öyle ya, kamu alanı ve türban konusunda attığı buketlerle, bunun da kapısını yaptı.Bu kadar kısa sürede, bu kadar “icraat” veya “fesat”, akıllara seza! ! Tanrı- CHP’ yi , Arı hareketini, sonra AKP ‘yi ,ve de – asıl, Türkiye’yi korusun!

NE DİYOR?

Kemal Derviş’in ekonomik felsefesi malumdu da, şimdi de siyasi “felsefesi” ortaya çıkıyor.İzmir’de konuşmuş ve deniş ki, ...CHP “emeği ile geçinenlerin Partisi olmalı...Başbuğ Partisi olmamalı” ; .Sola-emekçilere mesaj!... “Başbuğ partisi olmamalı, yeni İsim olmalı” demiş ; .Baykal’a meydan okuma ve tabii kendisini lanse etmek!

ASIL OK

Ancak, en önemlisi, Arık CHP’nin kuruluş nedenleri ve felsefesi olan, amblemindeki , Atatürk’ün koyduğu,” 6 Ok”un tartışılmasını istiyor ; bu da CHP ‘deki , özellikle “Milliyetçilik Oku”ndan hoşlanmayan diğer muhaliflere mesaj. Bu “ok” – “Milliyetçilik” Derviş’in de, bir yerlerine batıyor.
Bir zamanla bir fıkra dolaşırdı; seçim kampanyası esnasında CHP’li aday heyecanlanmış, “seçilirsem altı oku inşallah 12 oka çıkaracağım” demiş. Derviş ve CHP’deki bazıları, amblemlerindeki “6 Oku “ tek oka tek ilkeye- “Sosyal Demokratlığa” indirgemek istiyorlar.

GAFLETLERİN ÜRÜNÜ

Kemal Derviş Türk siyaset sahnesine, eski Yunan trajedilerinde karmaşık –içinden çıkılmaz hale gelen oyunu çözmek için indirilen “ilahi makine ” gibi, zembille , indirildi. Ama senaryoyu büsbütün karıştırdı.Maalesef , Deniz Baykal da- her nedense aynı gaflete kapıldı, kendi kuyusunu kazacak adamı, CHP’nin başköşelerine buyur etti.Derviş’in “kerameti” belli oldu, ipliği pazara çıktı, ama Baykal’ın ve CHP’nin çilesi dolmadı.

Bu vesileyle ve son transferlerle ,e CHP içindeki muhalefetin kırılganlığı ve asıl maksatlar, birilerinin kişisel hesapları , kişisel Başkanlık emelleri – Baykal’a olan husumetin sebepleri ortaya çıkıyor.
Bir gurup ,Baykal’ın ve CHP’nin milliyetçiliğinden ,orduya karşı olmamasından ,etnik bölücü partilerle ,Sosyal Demokratlık uğruna ittifak yapmamış olmasından hoşnut değiller. Türkiye dışında da aynı sebeplerle Deniz Baykal’dan kurtulmak isteyenler var. Uydurma belgelerle dezinformasyon da evham değil! .

Baykal’ı seversiniz, sevmezsiniz ,ama vatanseverliğinden- Atatürkçülüğünden ve – evet “milliyetçiliğinden” – şüphe edemezsiniz.
(Parantez açıyorum; Bakın ne hale getirildik ki, ben bile, Baykal’a “milliyetçi” derken, biran için de olsa, böyle demekle ona bir zarar verir miyim diye tereddüt ettim. Çünkü “milliyetçilik” bazıları tarafından adeta, bir hakaretmiş gibi,söylenir oldu.! Oysa “Milliyetçilik” sadece MHP’nin tekelinde olmamalı-herhalde bir kompleks olmamalı!
Baykal’ın “hizipçilikle” suçlanmasını da anlamış değilim. Hasımlarının yaptıkları nedir –“bütüncülük –birlikçilik mi? .

Daha önce de yazdım; bir Partinin iç işleri hakkında ahkam kesmek istemem ,ama CHP , Baykal’ın liderliğinde ve milliyetçi-Atatürkçü yönetim kadrosuyla şu sırada da çok muhtaç olduğumuz “ Müdafaa-ı Hukuk” ve Kuvvay-ı Milliye” hareketlerinin kökeni ve Atatürk’ün de emaneti. İlkelerine ihanet Mustafa Kemal’e ihanet! Gönlüm bu partinin –bu emanetin , Kemal Derviş vb. O’nu anlamayanların ve ilkelerine ihanet edebileceklerin ellerine geçmesine olmuyor.

Hem ,bir Kemal Dervişe, diğer bazı muhaliflere ve adaylara ,şöyle bir bakın; onlardan ve özellikle “çok kullanılmış ve kullanılmakta olan” Derviş’ten kullanılmış otomobil alır mısınız?

Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 14:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?