31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Daha da Beter Olun!


Geçen gün Alanya’da, sokakta, bir genç, bana meydan okurcasına, yaklaştı; “Alltemur bey, ben TARAF okuyucusuyum” dedi… Ben de “Beter ol” dedim, çekti gitti!

TC. Ulus- devletine, Atatürk Milliyetçiliğine, Türk ordusuna, düşman TARAF gazetesi “sıkışmış” adeta iane topluyor! Başyazısında diyor ki; “Her taraftan sıkıştırılıyoruz. Zaten ilanlarımız azdı, şimdi en küçük gazeteleri dahi kapsayan ilan “kampanyalarında” bile Taraf’ın adının üstünü çiziyorlar. Gelirlerimiz çok düşük. Hiçbir para kaynağımız yok. Arkadaşlarımızın maaşlarını ödemekte zorluk çekiyoruz…” Vah vah!

BU “TARAF” BAŞKA TARAF!

Gazete ve dergilerin, mali sıkıntılarını, reklâm almak güçlüklerini bu yüzden kapatılmalarını bizzat çekmiş bir kişi olarak bilirim… Ancak, TARAF’IN sorunu başka; kendi ektikleri fesat ve tezviratı biçiyorlar!

Gazeteler taraf tutabilirler… Belli bir görüşün de organı olabilirler… Hatta iktidarlara “yalakalık –çanakalık” yapabilirler… Bazıları yapıyorlar da! Ancak TARAF bu çizgiyi çoktan aştı; bu vatana –değerlerine bütünlüğüne ve de Ordusuna karşı kasıtlı ve maksatlı ihanetin, “tarafgir” organı! TARAF çalışanlarına, meslek adına acırım. Ama onlar anlaşılan bu duruma gönüllü olarak düştüler Katlanmaları lazım! Allah kuvvet versin!

HAKKIMIZ

Ancak, bizlerin de, bu “ihanet tarafgirlerine” “Daha da beter olun” demek de hakkımız!Bu “Tarafgirler” hiç “düşünce, ifade ve basın özgürlüğünden” söz etmesinler; en demokratik ülkelerde bile özgürlükler “vatana, değerlerine” ihanet” çizgisiyle sınırlıdır! “Taraf” gazetesini şimdi “sıkıştıran” ne devlet ne hükümet ne de başka bir kurum! Eğer, fazla satamıyorsa, bu, amme vicdanının, bu gazeteyi “sıkıştırmasıdır”. Reklâm alamamasına gelince de bu yüzden, fazla tirajının olmamasından ve Reklâm vereceklerin de, TARAF’I desteklemek istememelerindendir! Büyük çoğunluğu Vatansever not ülkede salyangoz satmak güçtür!

Gazeteler, gazeteciler arasında ağız dalaşları olur. Geçmişte Kuvvayı Milliye,”Kemalistlere” karşı çıkan Ali Kemal’lerin vb. gazetelerine bela okunur – ve hala da okunuyor… Bugünlerdeki benzerlerine de okunmakta! Türk halkı budala değil!

KANDİL GECESİNDEN BERİ

“Taraf” yayına başlar başlamaz, Ahmet Altan’la birlikte, Kandil Dağına gidip PKK eşkıyasıyla geceleyen, -onlara hizmet arz eden Yasemin Çongar “ortaklar arıyoruz - teslim olmayacağız” diyor!

Teslim olmak ne kelime-ortaklara ne hacet-Soros AB ve ABD fonları vb. ne günlere duruyor! TARAF “değirmenine” sular kesilmez!.. Bu yakınmalardan sonra, Çongar kadın, ABD’de ve Avrupa da, cerre çıkar TARAF’I kurtarır! Eski “ortaklar” yalakalarını kolay gözden çıkaramazlar!

TARAF’IN Cumhuriyet Bayramını kutlamasından – Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anmasından, Orduya, PKK’yla mücadelesinde destek vermesinden vazgeçtik! Manşet ve köşe yazılarında bütün değerlerimiz- tarihimize, Kürtçülük taraftarlığına, Ordu düşmanlığı, Ergenekon Davası kışkırtıcılı, o kadar açık seçik - “vatana ihanet” boyutunda!

Ordunun içine ast subaylarla subaylar hatta komutanlar arasına - Jandarmayla Ordunun diğer sınıfları arasına, nifak sokmaya çalışıyorlar- komutanlar hakkındaki en pespaye dedikoduları manşete çıkarıyorlar… Maksat milletin ordusuna olan saygısını ve güvenini sarsmak! Son olarak, Ordu ve devlet düşmanlığının, canlı delili, şehit Jandarma binbaşısını anasını ve sözde topluca, istifa eden Jandarma uzman çavuşlarını, kullanarak yaptıkları tezvirat, bu cümleden’ … Genelkurmaydaki “kaynaklarından” yani “casuslarından” aldıklarını iftiharla yazıyorlar!

Şimdi sıkışmış gözüküyorlar, ama susmayacaklar tezvirata devam edecekler! “Basın Özgürlüğü” iyi de, savaş halinde bulunan hiçbir ülke bu kadar ihanete –bozgunculuğa tahammül edemez! Güneydoğu’da gerçek bir savaş var! Benim bildiğim, savaşta “bozgunculuğun ve casusluğun” cezası idamdır. Bunu onlara hatırlatmak gerekir!

Eğer AKP iktidarı, kendine has sebeplerle, bu konuda ses çıkarmıyorsa, Genelkurmay, bu tasallutlar kampanyası karşısında, bir şeyler yapması, söylemesi gerekiyor. Her şeyden önce, Genelkurmay içinde köstebekler ve casuslar varsa bunları bulup, onları, ucu nereye varırsa varsın açıklamaktan başlayarak… Hem de bir an önce; irin daha fazla yayılmadan önce!

TARAF gibiler kolay susmaz – biz “Daha da beter olun” desek bile! Onların talimatları ve kaynakları başka yerlerden!***

Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?