28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Dingildeyenler

Son günlerde, bölücülerin, içerde ve dışarıdaki beyanlarıyla azmaları ve terörün yayılması üzerine, Genelkurmay’ın, komutanların tepkilerini ifade etmeleri üzerine, bazıları işkillendiler ve muhayyel bir askeri müdahale ihtimali vehmederek, akılları sıra, “önleyici vuruşlar” yapıyorlar.

En dikkatlisi, Radikal'de Murat Yetkin; Genelkurmay’ın, gene son günlerde, aynı maksatlarla Özel Harp Teşkilatını “derin devletle” ve bir takım karanlık olaylarla hatta Ağca ile irtibatlandırmak çabalarına karşı, bu teşkilatın, yasal ve ülke sanması için gerekli bir kuruluş olduğu açıklamasına atıf yapmış. Özel Harp dairesinin, AB sürecinde, AB ortamına ve hukukuna göre, yeniden düzenlenmek gerekeceğini “dokunduruyor”. Anlaşılan AB’nin başlıca misyonunun Türkiye’yi bütün, savunma mekanizmalarından arındırmak olduğunun farkında değil!

Ama asıl can alıcı vuruş, İspanya yoluyla; İspanya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral, Katalan bölücülerin, zaten elde etmiş oldukları özerklikten de öte, bağımsızlık talepleri karşısında, İspanyol Anayasasının Orduya, ülkenin birlik ve ancak seçilmişlerin yani iktidarın bütünlüğünü korumak ve kollamak görevini verdiğini, hatırlattığı için, önce oda hapsine konulmuş, sonra da, emekli edilmiş. Bizim liboş köşe yazarları bunu bizim komutanlara örnek olarak gösteriyorlar ve Ordunun Anayasal koruma ve kolla görevini ancak seçilmiş iktidarın karar ve talimatı ile yapması gerekeceğini söylüyorlar.

İSPANYA VE TÜRKİYE
Hasan Cemal, daha da ileri gitmiş; “(bizim komutanların demek istiyor) 30 Ağustos konuşmaları aklıma geldi, Türkiye’de olsaydı, bize komutan mı dayanırdı” diyor, yanı, açıkçası terör ve b bölücülük konusunda. Görevleri gereği, uyarılar yapan komutanlarımızın hapse sokulmaları ve emekli edilmelerini öneriyor. Zira AB de böyle buyuruyormuş… Doğrusu biraz sıkar! Ama kafaları bu!

Bir defa, demokrasi her yere uyan tek tip bir şablon i ile değil… Türkiye ve İspanya, koşulları, değerleri aynı değil… Katalan ve Bask bölücü hareketleri Kürtçülük hareketleri aynı değil ve de Katalan ve Basklara özerklik verilmiş onlar bundan ötesini talep etmeye başlamışlar –kısacası; bu da yerinde bir örnek olamaz olsa olsa uyarı olur!. AB Katalan ve Basklara Kürtlere kol kanat gerdiği gibi sahip çıkmamış ve Türkiye ‘ye İspanya’ya uyguladığı baskıları uygulamamış! Ve nihayet TSK geçmişi ve değerleriyle, İspanyol Ordusu gibi değil!
Fikirlerini her zaman paylaşmadığım Özkök de, bu konuda en doğru hükmü vermiş ,¸o da bugün Türk Ordusuna ve Komutanlarına “ sesinizi kesin siyasi iktidara itaat edin” demenin caiz ve mümkün olmadığını. Çünkü açıkçası seçilmişlere, hele şu sırada itimat edilemeyeceğini ve aksine TSK’nin en güvenilir kurum olduğunu belirtiyor…

Bu gerçek dünyada da kabul edilmiş! .Geldik benim AB konusunda hep tekrarladığım sözlerime;. TC'nin , geleceğinim milletimizin var oluşunu bu Avrupalılara ve “omerta” anlayışlarına emanet edebilir miyiz?

Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?