20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Domuzların Bağı – Domuzların Ağı

Önce, çok yazdım, ama içimde kalmasın; tekrarlamak zorundayım; tarihimizin, hatta belki, de dünya adalet tarihinin en büyük “adli hatalarından - adalet cinayetlerinden” birine, gene “Ergenekon sanıkları” üstünden, tanık oluyoruz… Yüzlerce ihsanı, “domuz bağıyla” öldüren “Hizbullahçılar” dışarıda, TC’ni korumaya and içmiş olanlar, PKK ile kahramanca, savaşmış olanlar “içerde”. On yıl kalebent, Suçları sabit olmadan adeta mahkûm edildiler “cezalarını” çekiyorlar!

Bu vahim durumda- bu konuda, Başbakan Erdoğan, hala, “gereğini” düşünmekte! Fakat “genel durum”, öylesine aşikar ki, Hükûmet nihayet ve ancak şimdi, Yargıtay’dan başlayarak, yargıda reform yapmak ve davaları hızlandırmak için, harekete geçebildi… Sorarlar: Şimdiye kadar aklınız neredeydi? Bu “adalet” rezaletinin ayyuka çıkması mı gerekiyordu? Haydi- güya, Yargıtay’daki dosyalar, davalar hızlandırılacak- binlerce dava, belki de alt mahkemelerdeki davalar da, ne sihirdir, ne keramet, sonuçlandırılacak… Herkül’ün bile üstünden gelemeyeceği bir “temizlik” yapılacak. Ama korkarım, bu “operasyon” da, HSYK “reformu” gibi olursa, Yargıtay’ın tarafsızlığı da, yeni bir darbe yer asıl yürekli, âdil savcılar ve yargıçlar- fırsat bu fırsat “temizlenir”. İktidarın, bu sayın adalet adamlarına karşı, tavrı “mâlumdan” malum!

ON YIL YATACAKLAR

Fakat asıl güncel sorum; bu süreçte “suçları ispat” edilmeden “On yıla kadar” yatacaklar ne olacak? “Ölmeyin” sevgili kardeşlerimiz, Erdoğan’ın dirayeti sayesinde, yongalar yorgan olur, seçimlerde, gene kazanırlarsa, o zaman belki, “ulufe” olarak, “genel af” çıkarır… Bu sefer APO ve PKK'lılar gibi, sizler de, “affı şahaneye” mazhar olursunuz… Salıverilenler de böylece, yargılanmaktan da, kurtulurlar!

CİNAYERT ORTADA

“Hukuk Cinayeti” ortada – suç aletleri belli, ama suçlu-suçlular nerede?

Yargıtay’ın 9.Dairesinin, son kararının bir hukuk cinayeti olduğunu, bazı “liberaller” de yazmak zorunda kaldılar.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, “Tahliyeler toplum vicdanını yaraladı, “On yıl fazla değil, çok fazla”. Bu hâkim ve savcıların kabahati değil, yasa uygulanıyor. TBMM isterse yeni düzenleme yapabilir” dedi.

Pekâlâ, TBMM, şu sırada kimde? AKP’de! Adalet Bakanı Ergin: “Tahliye edilen tutuklu sayısı 1000’i geçmeyecek. Radikal önlemler alıp yargılama süresini kısaltacağız” demiş… ”God Morning” Sayın Bakan; teselliniz, tahliye edilenlerin sayınsının,”bini” geçmemesi- ne fark ederdi? Ya “On yıl yatacaklar”; Onların sayısı, yüz olsa da, onların kıymetleri sayılarından fazladır. Zaten korkunuz da bu!

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı, eski Adalet Bakanlarından, Cemil Çiçek de; cezaevinde 10 yılını dolduran tutukluların salıverilmesinin sorumlusu olarak Yargıtay'ı gösterdi… “Yasayı kendilerinin hazırladığını, ancak uygulamanın yargı tarafından yapıldığını” söylüyor…

İşinize gelince sorumluğu üstünüzden atmak kolay: Siz, TBMM de “kahir” çoğunluğu olan, ”astığı astık-kestiği kestik”, bir iktidar değil mimsiz. Neden, şimdiye kadar, “gereğini”, yapmadınız? Ve her konuda hiddetlenen, Ergenekon “fahri savcısı” Başbakan Erdoğan, şimdi neden pek suskun, hala “gerekeni” düşünmekte…”Geç kalan adalet, adalet değilse, “Geç kalan iktidarlar” da “iktidar” olamaz!

Halen, bu konuda “lal-i epem” –dudakları kapalı -liberal, sözde aydınlar var. “Adalet-İnsan hakları” diye, nazik yerlerini yırtanlarda da, şimdi “kuzuların sessizliği”!

Bütün bunlar, aslında dehşet verse de “ayrıntılar”, şeytanlar başka. Türkiye TC büyük çok kapsamlı “arsı Ulussal” bir komploya maruz. Merak ediyorum; “otuz el bombasından” bir “çete”- binlerce dava çıkarmayı başaranlar neden asıl “şeytanları” araştırmazlar? ***

 

Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 10:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 7.01.2011 20:05:05

Birileri disarda birileri icerde disarda ve icerde kelimelerinden baska bir parelllik benzerlik yok kanisindayim bu gibi konu ve durumlar tamamen bir birinden ayri ayridirlar bunuda ayirimini bilmekte   fayda vardir sanirim diger taraftan tutukluluk hali ordan burdan duyarak türkiyede  avrupaya göre cok mus problem burada diyorlar sistem calismiyor diyorlar  ben de simdi kendi kendime soruyorum bu isin basi masi yokmu sorumlusu yokmu her isin bir basi  vardan yola cikarsak   ve problemde ortada neden cözemezler kabiliyetlerimi yoktur is yapmaya niyetlerimi yoktur o onu bu bunu suclar bizlerde vergilerimizi verir ve bu vergilerimiz sayesinde  masallah bu baslarin bir eli yagda bir eli bagda gibidir  ben diyorumki bir bu bastakilere  1 hafta su isinizde ne yaptiniz bir tutanak olarak yazinda ondan sonracima okuyunda okutunda bir anyayi konyayi görelim ona göre hakliysaniz hakkinizi koruyalim Bende basit bir güvenlik yerinde calisiyorum ama günlük olarak sirketin defterimize ne ne oldu saat kacta ne yaptim yazmaktayim sefimde beni burdan kontrol etmektedir onada iyi banada iyi iste iyi oh ne halaaaa