26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

DTP İntihar Etti!

Demokratik Toplum Partisi kapatılmadı, intihar etti… Ortada, bu güya “Türkiye” Partisinin, PKK terör örgütüyle bağlantı ve bağlarını, gösteren sözlü ve yazılı delil varken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dediği gibi; “Anayasa Mahkemesi” ne yapacaktı? Eğer bu Parti kapatılmasaydı, Mahkeme, hukuka, yasalara göre hüküm vermemiş, “Siyasi” bir karar vermiş olacaktı!

SİYASET VE HUKUK

Aslında sorun da burada. Salt hukukla siyasetin çatışmasında! Daha doğrusu demokrasinin ayrılmaz gereği olan “siyasetin” politikacalar tarafından yozlaştırılmasında!

Partilerin kapatılması hoş bir şey değil… Fakat daha somut olarak, bu olay da gösteriyor ki, devlet adamlarının değil, politikacıların yönettiği iktidarlar, kendi küçük oy hesaplarıyla, Partilerin kapatılmasını, daha kökünden sarih kurallara bağlamamışlar ve kapatılması mukadderPartilerin başka adlarla yeniden açılmasına imkân vermişlerdir. Bu “aç-kapa” oyunu, demokrasiyle alay etmektir… Eğer yasalar değişmezse, bölücüler, gene, Terör örgütleriyle bağlı ve bağlantılı olarak ihanetlere devam edeceklerdir!

AHMET’İN GÖZYAŞLARI

Adı gibi Türk –Türkçeye Partisi olmayan münfesih DTP’nin eş Başkanı Ahmet – Tokat olayından sonra da- timsah gözyaşları döküyor… Kardeşlikten söz ediyor, “demokrasiye, barışa yazık oldu” diyor!.. Kimseyi aldatmasın “Aynasına” oranla fazla “ılımlı” olduğu söylenen bu adam ve Partisinin diğer mensupları, şimdiye kadar eylem ve ifadeleriyle "PKK Partisi" olduklarını, tabanlarının, PKK ile aynı oldugunu, inkâr etmediler, iftihar ettiler… Ve şimdiye kadar PKK’nın cinayetlerini telin etmediler; aksine “haklıdırlar” dediler… Bu, sözde “Türk”, daha geçenlerde “liderimiz” dediği terör başı APO’nun hücresini, mesele yaptı ve bütün Türkiye’deki, taşlı sopalı, Molotof kokteylli, havai fişekli olayları “halkımızın haklı tepkileri” diyerek onayladı… Kısacası “kendi kazdıkları” ihanet kuyusuna düştüler! İhanetlerinin, suçlarının, yüzlerce “fotoğrafı” ortada! Bu durumda, Anayasa Mahkemesi, ne yapacaktı? “İhaneti” onaylayıp, teröristlere ortak mı olacaktı?

HERZAMANKİ AYDINLAR

Ya Partinin kapatılmasına karşı çıkan sözde liberal aydınlar, yazarlar, bu kapatmaya karşı çıkarak teröre, hep şampiyonluğunu yaptıkları insan, yaşama hakkı ihlallerine destek vermiş oluyorlar.

Evet, Parti kapatmak hiç iyi değil ama Terör mü iyi? Terörün parçası oldugu besbelli bir Partinin yaşaması, yaşatılması, ülkenin çıkarlarından daha mı önemli? Kafaları karıştıranların kafaları karma karışık!

ALTAN

Bunlardan bir diğer “Ahmet”, Taraf’taki yazısında, DTP’nin kapatıldığı gün için “kara Cuma” diyor… Bu zatın PKK’yı , “ terör örgütü” olarak telin ettiğini, şehitlerin ardından, “Kara gün” dediğini hiç duymadık. Çünkü PKK yandaşı ve sözcüsü… Unutmadık: Kandil Dağına, ortağı Yasemin Çongar'la, onlara moral vermek, oradan mesaj getirmek için çıkmıştı!

“Bir hükümle bir ülkeyi paramparça ettiler“ diyor. Asıl PKK ve DTP’nin, ülkeyi paramparça etmekte olduğunu hiç yazmadı. Çünkü Türkiye’nin parçalanmasına “taraftar”! “Kürtleri siyasetten attılar” diyor… Fakat yandaşları -adamlar, kadınlar bile- “kaşındılar” intihar ettiler diyorlar!

Bu Ahmed-i Fesat, “Nereye gidecek Kürtler” diye soruyor: Cevap basit; Kürt kökenli, fakat “TÜRK” kardeşlerimizi gene bağrımıza basarız. Fakat Bu “ortak” vatanın, gönüllü ortakları olmayı kabul etmeyenler, Türkiye’yi bölmek isteyenler, hangi “Büyük Kürdistan’ın” dibini isterlerse, oraya giderler!

BUNDAN SONRA

Bundan sonra ne olur? … Bu vesileyle tahriklerle “Kürt-Türk kavgası” büyürse… Ahmet Türk ve şürekâsı, gereken dersi almadılar da, Türkiye dağlarında ve kentlerinde kanlı- taşlı, sopalı, Molotof kokteylli havai fişekli- meydan okuma eylemleri devam ederse, “felaket” olur! Eğer AB’ den, ABD’den medet umuyorlarsa, hevesleri kursaklarında kalır. Çünkü artık Türklerin tahammülü kalmadı; kaderimizi onların ellerine bırakamayız!

Not – Yandaşları Hasan Cemal’in yazarlığının yıldönümünü kutluyorlar… Diyeceğimiz, gözümüz yok! Onlar arasında böyle bir duygusal dayanışma vardır… Bizim tarafta ise insanlar, öldükten sonra “rahmetle” anılır…***

 

Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?