19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Enerjide de Takdiri İlahi

Halen yaşamakta olduğum Alanya önemli bir turizm merkezi ve burada yaklaşık 30.000 yabancı yaşıyor. Son günlerde burada inanılmaz , sabah ve akşamları,dört saat , altı saat ve yedi saat süren elektrik kesintileri yaşanıyor. İnsanları hayatları kararıyor. Hiçbir uyarı yapılmadığı gibi telefonla sorulduğunda hiçbir tatmin edici cevap verilmiyor. Elektronik cihazlar bozuluyor, Internet’e girilemiyor, TV programları izlenemiyor ve en önemlisi buzdolaplarında yemekler bozuluyor –dükkanların kasapların dolaplarındaki mallar bozuluyor. a. Işıldaklar yanı yedek aydınlatma cihazlarının bataryaları tükeniyor. Sokaklar kapkaççılara ve hızsızlara boş kalıyor, insanlar evlerinde ve dışarıda kapaklanıyorlar. Velhasıl Kafka Romanındaki gibi 21 yüzyılda her yer karanlık !


SORUMLU KİM?


Bu rezaletin sorumlusu kim? TEAŞ mı – TEDAŞ mı? AKP İktidarının bu önemli , hayati kuruluşların başına getirdiği kendi kadrosunun yetersiz bürokratları mı ve en başta Enerji Bakanı mı?


Fakat ,en başta bu, İktidarın Hızlı veya Hızlandırılmış Tren olayında olduğu gibi teknolojiyi kale almamsı hatta teknolojiye medyan okuması ve ALANYA gibi önemli beldenin nüfusu ve önemi arttığı halde gereken teknolojik tedbirleri almaması. AMA herhalde Pamukova skandalında olduğu gibi- suç makinistlerde yani TEAŞ ve TEDAŞ’ın mahalli yönetici ve teknisyenlerinde değil, yakından biliyorum ki onlar kesintileri önlemek ve tekrarlanmaması için insan üstü gayret sarf ediyorlar ve daha üstlerdeki asıl sorumluları korumaya çalışıyorlar.

HER ÜLKEDE OLMAZ


Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya TEAŞ ve TEDAŞ yetkililerine bir basın toplantısı yaptırdı. TEAŞ Antalya İşletme Müdürü İbrahim Varol ve Alanya TEDAŞ İşletme Müdürü İbrahim Şirin, TEDAŞ Antalya Sistem İşleteme Müdürü İsmail Söğüt Alanya halından “verdikleri rahatsızlıktan dolayı, özür dilediler, ama aslında üstlerini suçunu örtüler. “Böyle kesintiler hare ülkede olur” dediler. Doğru, ama ayda yılda bir ve kaza neticesi olur. Böyle her gün olmaz..Geçenlerde Amerika’da bütün Kuzeyi i karanlığa boğan , zincirleme kesinti, Niyagara yakınındaki bir kasabanın türbin motorundan kaynaklanmıştı. Bizimkisi ise teknoloji yetersizliği veya alternatifsizliği- ve Perşembenin geleceği çarşambadan belli iken hiç tedbir alınmamsı.
Hem, bu boyuttaki ,saatlerce süren , üstü üste olan kesinti başka Ülkerlerde olsa, oralarda yer yerinden oynar , tüketici kuruluşları için peşini bırakmazlardı. TEDAŞ faturaları ödenmezse yaptırım yapar faiz bindirir. Şimdi Alanyalıların türlü maddi ve manevi zararlarını kim , nasıl telafi edecek?


Bu olayın tek olumlu yanı, Antalya’nın dirayetli Valisi Sayın Alaettin Yüksel’in konuya hemen el koyması ve bu rezalete son vermeye ahdetmiş olması’!


Bence ,içinde yaşadığım ve günlerdir ,şahsen de zararını gördüğüm bu olay, AKP İktidarının ,zihniyet , yönetim ve kadrolarının yeni bir göstergesi’

Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?