31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Er Kişi Niyetine…

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefat etti ve bugün toprağa tevdi ediliyor. Hataları ve sevaplarıyla, son yılların siyasi tarihimize damgasını vurmuş bir kişiydi. Ülkemizde, bizzat yaşadığım ve yakından izlediğim o, yarım yüz yıla yakın baş döndürücü yılları ve Erbakan’ın inişli, çıkışlı, olaylı siyasi hayatını hatırlayınca, vefatından sonra, günümüz siyasetçilerinin timsah gözyaşları dökerken, Erbakan’ı, hata ve sevaplarıyla örnek almaları, ibret almaları gereken çok dersler var. Ama ibret alırlar mı? Alsalardı, hatalar tekerrür mü ederdi!

Erbakan’ı tanımış, onunla konuşmuş röportajlar yapmış ve hakkında, çoğu eleştirel yazılar yazmıştım. O sıradaki bazı değerlendirmelerim, bugünün ışığı altında, yanlış olsa bile. Bugün toprağa tevdi edilirken, Erbakan’ı ancak, hem insan, hem de siyaset alanındaki olumlu yönleriyle ve kendi bilim ihtisas alanındaki hizmetlerinden ve çok genç mühendis yetiştirmiş, bir profesör olarak, hayırla yad ediyorum ve tabutunun önünde, haklarımı helal ediyorum. İnsanların günahları kemikleriyle gömülür- sevapları hatırlanır.

Önce Erbakan’ın insan tarafları, yumuşak görünüşü, üslubunu ve tevazuu!... Devlet töreniyle, gömülmek istememesi, bu tevazuunun, son ve anlamlı örneği! Erbakan siyasi hayat ve felsefesinde başka bir “er” kişi idi, siyaset ve anlayışta, kendisinde ayrılan yetiştirmelerinden de başkaydı.

Öfkesine hâkim idi ne kadar kızarsa kızsın, kimseye –muhaliflerine hakaret etmez, kem söz söylemezdi. Ve en önemlisi, siyasi görüşü, hakikaten, “milli” idi… Benim “milli görüşüme” uymasa da ruh ve esasta, Türk “milli” görüşüydü. Onu en yakından tanıyan Recai Kutan’ın dediği gibi ülkede bugün olanlara, AKP iktidarının icraatına karşı, tutuklamalardan, yargılamalardan çok rahatsızmış. İnanırım. Ve Erbakan’ın ağzından, Türk Ordusuna karşı bir söz duyulmamıştır. O kadar müdahalelere uğramış olsa bile!

Son tahlilde, Erbakan’ı, bugün iktidarda olanlardan ayıran başlıca şey de, Türk “millicisi” olması!

Hataları hakkında yazılacak çok şey var… İlerde bunları yazmamam, riyakârlık olur… Fakat bugün, Cenazesi kaldırılırken, bunları yazmam da, ayıp - günah olur. . . Ölüleri- şimdi de, Erbakan’ı, hayırla anmak mübarek dinimizin gereği!

Rahmetli Necmettin Erbakan’ı hayırla-hayırlarıyla anıyor, Allahtan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine Allahtan sabırlar diyorum! ***

NOT: Erbakan’ın vefatının 28 Şubat’a – Başbakanlıktan düşmesi sürecine denk gelmesi acı bir tesadüf mü yoksa ibret vesilesi mi? Mâlum Taraf bu olayı kendisine göre anlatacak. Ben bugün Rahmetli Erbakan’a, atfen ve tariz olarak değil de, kanaatimi ve gerçeği belirtmek için sormak isterim; Bu “balans ayarı yapılmamış olsaydı. Şimdi nerede olurduk?” Cevap: “şimdi olduğumuz yerde ve Erbakan’a rağmen!”
 

Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 00:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 1.03.2011 19:09:42

insan insanin yasaminda her insana iyi olamaz her  insani sevemez her yaptigi iste herkeze yaranamaz  bazen kendi dogru bildigi  yaptigi bir is bir zaman sonra yanlismis deyebilir tv.den oturdum yerden  allahrahmet eylesin cennazenin  bastan sona kadar planli düzenli ve oraya gelen kisilerin herhangi bir taskinlik herhangi bir asiri tezahürat yapmadan ufak tefek lerle beraber ( az bir itis kakis oldu tv.muhabiri izdiham oluyor hemen bunu söylemesi olmamali idi ama olacak o kadar) basbakanimizin bir korumacisida okadar telasli o kadar heyacanli  hani yani hal ve hareketleri patlayacak gibi olmasida düsünülebilinir agir basli olmasinda fayda var sanirim görev görevdirde öfke sinir bir görevde fayda mi zararmi getirir bi düsünelim buna ragmen son vazifelerini insanca yapip biz milletimize iste bu yakisir tabiri ile yapanlara ve organize edenlere  cok cok tesekkürler saygilar simdiye kadar ölenlerimizin tümüne allahrahmet eylesin nur icinde yatsinlar mekanlari cennet olsun güzel sözlerimizden biri ama ama neticede ben bir kulum bir kul oralarak bunu istemem dogrumu bir bilen aydinlatsin lütfen bilmedigim icin bir bilene soruyorum allah hepimizi af eylesin