19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'ın 'Büyük Kıbrıs Zaferi'


Hatırlatalım; Başbakan Recep Tayip Erdoğan, KKTC’nin işbirlikçi Başbakanı Mehmet Ali Talat’ın da desteğiyle, Kıbrıs Türklerine referandumda Annan Planına “ EVET “ dedirtmiş ve buna karşı Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın HAYIR kampanyası başarısız kalmıştı. Türkiye ve Türkiye için ,başta ,KKTC’nin ortadan kalkmasına ve Kuzey’e Rumların “istilası”na yol açacak ak Annan Planı da, Rum lideri Papadopulos’ın halkına HAYIR dedirtmesiyle –şimdilik- kadük olmuştu.


Başbakan Erdoğan , Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve medyadaki yalakaları bu neticeyi “Türk Dış Politikasının en büyük zaferi “ ilan ettiler. Bu “büyük zafer” sayesinde KKTC fiilen tanınmış olacak, izolasyonu ve ambargolar kalkacak, Rum Kesimi dünya kamuoyu tarafından lanetlenecek, hatta AB’ne girmesi bile önlenecekti ! Onlara göre , böylelikle Rauf Denktaş da mat olmuştu…Ne var ki, asıl doğru teşhis Rauf beyinki idi; KKTC’yi ve Türkleri Papadopulos felaketten kurtarmıştı…Rum kesimi de birkaç yarım ağızlı eleştirinin dışında, alayı valayla , AB’ne girmişti.. KKTC’nin durumu ise halla muallakta!


GERÇEKLER


Gerçekler şu ki ; Kıbrıs’ta yapılan referandumdan bu yana geçen sürede, Kıbrıs Türkü lehine somut bir adım atılmadı…BM karar alacaktı, almadı…AB, KKTC ile doğrudan ticarete olanak sağlayan tüzük düzenleyecekti, henüz bu tüzük çıkmadı…İngiltere’nin, KKTC’ye doğrudan uçak seferi başlatması söz konusuydu, gerçekleşmedi,. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü izin vermedi.., sigorta şirketleri Ercan Havaalanı’na inecek uçakları sigorta etmeyeceklerini açıkladılar. İzolasyon devam ediyor!


Bunlar yetmiyormuş gibi - Rum Yönetimi’ atakta; AB’ye girdikten sonra, KKTC’yi taşımadan, güneye eklemek için teşebbüsler yapmakta. .” İki toplum, iki devlet, iki demokrasi” yaklaşımını hiç dikkate almadan, Türklerin Rum egemenliği altına girmeleri için çeşitli öneriler geliştiriyor.. Rumların önerileri kabul edilirse varılacak sonuç, Türklerin egemen eşit toplum ve devlet tezinden vazgeçmeleri ve Rum yönetimini tek egemen devlet olarak kabullenmek olacak…

Rumlar, Maraş’ın kendilerine teslim edilmesini, Mağusa’nın BM’ye devredilmesini de istiyorlar. KKTC’nin mal ihraç etmesinden kastedilen ise Türklerin ürünlerini Rum kesimine satmaları, Rum şirketler vasıtasıyla Rum limanlarından veya havaalanlarından ihraç edilmesi !


Özet; Ankara ve Kıbrıs Türkü, Annan Planı’na, Rum kesimi tek başına AB’ye girmesin1 diye destek verdi, “evet” oyu kullandı. Rumlar, hayır, dediler. Ancak, sonuç değişmedi. Rum kesimi tek başına AB’ye girdi. Buna karşın KKTC ve Kıbrıs Türkü’nün beklentileri gerçekleşmedi. Hakkı teslim edilmedi…Ve ; ANNAN Planı hala gündemde!..Ve ,”özetin” de özeti; Rauf Denktaş’ın dediği gibi Bainakan Erdoğan, Kıbrıs konusunda, Kıbrıs Türklerini ve Türk halkını aldatmıştır.

Kıbrıs Türklerıne “ evet derseniz sizi ertesi günü tanıtacağız “ demişti…Nerdee? Şimdi “ KKTC yi tanıtmaktan vazgeçti, ambargoınun kaldırılması hedef ama o da “nerdee?”Gene Rauf Denktaş!ıun dediğiğ gibi, “vaat ettiklerini vermemeye çalışıyorlar- vereceklerini de Rumlar üzerinden vermeye çalışıyorlar”


YENİ BASKILAR

Aralık ayı sonundaki AB zirvesi öncesinde , Türkiye müzakere tarihi beklerken , Kıbrıs konusunda , Rum-Yunan istekleri doğrultusunda baskılar arttırılacak, ve Ankara’ ve KKTC hükümeti ödünler vermeye zorlanacak.

Şimdi sormak gerekiyor ; bütün bunların neresi “Zafer”? Bugün vasıl olunan netice, bir “Pirüs Zaferi” bile değil , koskocaman bir “hezimet” , diploması tarihimizin, R.T. Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün ,hezimetidir!


Ve şu bağlamda , KKTC’nin Başbakanı, işbirlikçi- EVET cephesi kahramanı, Mehmet Alı Talat , KKTC sınırını “kimlik gösteremeden” ve Türk Güvenlik Kuvvetlerine, meydan okuyarak, delmek isteyen Rum Milletvekili. Hiristos Purgurides’i kendi makam otomobiline alıp sınırı geçiriyor.. ? O’nu Başbakanlığa getiren ve Referandumda “evet” diyen Kıbrıs Türklerini önce Allah’a, sonra tarihe havale ediyorum!.. Denktaş’ın dediği gibi – Kıbrıs “işinin” dingili kopmuştur! Tarih bu trajedinin asıl kahramanının Rauf Denktaş olduğunu muhakkak gösterecektir!

Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 13:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?