22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

''Gaflet'' Dönemi

İlerde, tarihçiler, ülkemizin bu devrine, acaba ne ad verecekler? Türkiye Cumhuriyeti’nin, “Çöküş devri” demeye, dilim varmıyor, gönlüm razı olmuyor: ama her halde , “Birinci Cumhuriyet”in, “inkırazına - çöküşlüne-, yol açan , ”Gaflet dönemi” diyeceklerdir! Gaflet, : “abesle iştigal” boş laflar ve sonunda “ihanet” .ve “çöküş!

Sonraki kuşaklar, bizim, Osmanlı Devletinin, ,”yükseliş ve ihtişam, devrinden”, sonra, nasıl olup ta çöktüğüne hayret ettiğimiz gibi, bu döneme hayret edecekler ve de bizim bu akıbeti, oluşurken, neden ve nasıl görmediğimizin sebeplerin. araştıracaklardır. Sebep, tek kelimeyle –bütün ayrıntılarıyla , ”Gaflet”, AKP İktidarı. Erdoğan’ ve diğerleri – 2. Cumhuriyetçi yalakalarının desteğiyle, amaçlarına, adım adım, yürürlerken, gericilik çiçekleri “büyürken” , boş laflarla “abeslerle” iştigal edilmekte…”özde”, kesinlikle, “laik” –üniter Cumhuriyet’te ve Atatürk’e bağlı olmadığı geçmişteki belgeleriyle, şimdi de, hareketleriyle, belliyken, gidişatı, “dur bakalım n’olacak” diye oluruna bırakıyoruz, ve Cumhuriyet, gittikçe artan, bir tempoyla, elden gidiyor.
İktidarın başlarına, mensuplarına siz “ işte öylesiniz” dememiz, Iran, Malezya örneklerini göstermemiz, takiye, ”hile-i şerriye” yapsalar, imkâr etseler de ,aslında ,”öyle” oldukları için onları , hiç rahatsız etmiyor! Zaten zamanı gelince - çok geçmeden- kendileri, itiraf edecekler, . Bunu, görmemek için, gerçekten “gafil” olmak lazım! “ Olmaz olmaz” demeyin, “olamazlar” olmakta. “değiştirilemez” denenler değiştirilmekte!

REFERANDUM
Başbakan Erdoğan, amacına, daha çabuk ve kolay, ulaşmak için, yeni bir strateji açıkladı…Açıkça söyledi>: Ülkede çoğunluk, AKP’de olduğu için artık, TBMM “formalitesini” aradan , çıkartıp, çoğu kararları referandumla –halk oylamasıyla, geçirecekmiş. Tıpkı, eski Yunan'da ve askı Roma’da olduğu gibi; “forum” bütün ülke sathı ve Romalıların deyimiyle “Vox Populi- Vox Dei”, yanı “Halkın sesi- Allahın sesi” .”Allahın sesi” de, , AKP’nin sesi”!

AVRUPA BİRLİĞİ
Bır gaflet konusu da, “ AB süreci”. AB’nin, ne olduğu, maksadı, Türkiye’yi asla tam üye kabul etmeyeceği, Milli değerlerimizi, “kriterleriyle” uyum harcadığı , – Güneydoğu’daki faaliyetleri, orayı, önce, eyaletlere bölmek hazırlıkları, gün gibi belliyken, AKP Hükümet programın ana maddesi : ” AB reformlarına devam!” . “AB süreci” adeta Allah kelamı”! Öylesine ki. AB’nin, ne olduğunu, amaçlarını, bilenler dahi, ,“AB’ne e taraftarız” amentüsünü tekrarlamak zorundular!

GÜNEYDOĞU
Güneydoğu sorununda da, Bölücülerin maksatları belli! Her gün onlarla şehit varılırken AKP iktidarının, Kuzey Irak’a ,” sınır ötesi takip” hareketini. Önce ABD ile sözde “eşgüdüm” ,şimdi de, iki günlük ömrü kalan, sözde Irak hükümetiyle “mutabakat” , aslında Barzani’den destek, PKK uzantısı DTP’nin Mecliste olmasından medet umarak savsaklamakta! Bu “ gaflet” değil de nedir?

Ve ABD, hala “stratejik ortağımız”! Başbakanımız, bütün bunlara rağmen Başkan Bush’u. sözde tehdit ediyor : “stratejik ortaklığımızı. Gözden geçiririz ha!” diye! .”Sadık” Kürtleri varken, Türkiye’nin “ortaklığı” sanki ABD’nin, umundaydı!

SOYKIRIMI!
Ve sanki “Ermeni Soykırımı “ koçusunda Türklerin onuru da Amerikalıların umurunda! : Bu konudaki tasarı Amerikan Senatosundan, yarın, şu veya bu şekilde e geçecek. !

Maksat, milli Onurumuzu korumaksa, bunu önlemek için protestolarla –“yakın markajla" vb, havanda su dövüyor, abesle iştigal ediyoruz.

Siz garabete bakın; tasarıya PKK'nın lanetlenmesi, katılsa, bu tesellimiz olacaktı! Bu iddialar Damoklesin kılıcı gibi tepemizde kalacak! .En onurlusu bu olayı, artık, "İskender kılıcı" ile a, kesin olarak, kesmek… Ama önce, kendimizin, haklı olduğumuza inanmamız lazım. Gerek… Bu konuda yalvar yakar oldukça... Sözde aydınlarımız da, ihanet ettikçe, Ermeniler ve dostları, üstümüze, üstümüze gelecekler!

Başka “Gaflet” örekeleri mi istersiniz! Irak’!ta Barzani, Kürt Devleti’nin, alt yapısını, ABD yardımıyla, kurdu bile. Ordusu vb, de, tamam. Sonumda ve Türkiye pahasına ,“ Büyük Kürdistan” ! Ancak, bizim iş adamlarımız, holdinglerimiz “Kuzey Irak’ı biz inşa ediyoruz” diye iftiıhar0ediyorlar.

Bu durumlarda, Türkiye nin in, bu dönemine, “gaflet” devri denmez de, ne denir? .

Ve bizim sözde enteller” “Kemalizmlin” miyadı – son kullanım tarihi” doldu diyorlar.”

Akıllı eşim diyor ki: “Artık Mustafa Kemal’i rahat bırakın çok yoruldu, . Çankaya’dan çıkarıldı. Bırakınız ,Anıtkabirinde –orasını da yıkana kadar,- rahat uyusun” diyor! Ama “Çılgın Türkler” dururlar mı? *******

Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 12:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?