28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

General Olayı

Korktuklarım oluyor… Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’in ani ve dramatik istifası ve emekliye ayrılması üzerine, açıklamalar ve sızdırılan dedikodularla, TSK’ni, her fırsattan yararlanarak yıpratmak isteyenlere, hem de 30 Ağustos öncesinde gün doğdu. .Aslında bu konuyu ayağa düşürmemek gerekirdi ama bu yapılamadı, “Kırılan kol yen içinde kalamadı. Maalesef, , kırıklar her gün ortaya dökülmekte. Genelkurmayın bu konuda yaptığı “muğlâk”, ama telefonların kendisi ve ya askeri istihbarat tarafından dinlemediği hususundaki kesin ve fakat kimseyi tatmin etmeyen, açıklaması üzerine, malûm birileri, bulanık sularda balık avlamaya çalışıyorlar… Artık bu fesadın üzerini kapatmak bu noktadan sonra imkânsız! Ağzı olan konuşacak ve TSK'ne karşı kin besleyenler de, fırsattan yararlanacaklar. Tek çare bu olayı ucu nereye, kime, kimlere ve nelere, nerelere varırsa varsın, deşip tamamıyla aydınlatmak. Ufacık bir şüphe ve ima kalırsa, asıl bu Ordumuzu yıpratır! 

KOMPLO
Olay bır yerde “Paşanın telefonlarını kim dinledi” sorusuna odaklanıyor. Bunu ortaya çıkarmak, komplonun boyut ve faillerimi belli eder, ama asıl, soru Generalin telefonlarının” neden” dinlendiği ve bu olayın şu bağlamda neden ortaya çıktığıdır? İlk akla gelen, 30 Ağustos öncesinde, ortalığı karıştırarak, Şemdinli’de vuramadıkları Orgeneral Büyükanıt a buradan vurmak istedikleri!
Olay bir bakıma, bır turnusol kâğıdı: bu konuda, TSK’ni, komutanları, yıpratmak için, fırsat çıktı diye ellerini ovuşturarak sevinenler, diğer tarafta da işin bu raddeye gelmesine içtenlikle üzülenler, belli oldu. Bu vesileyle de, bu fesadın altında, hangi tertiplerin olduğu anlaşılabilecek. . Tümgeneral hakkındaki “komplonun” “Ordu içi hesaplaşma ve generaller arasında rekabet” için yapıldığını, ben TSK’nin geleneklerine ve terbiyesine, diğer komutanlara yakıştırmam. Ama çok parlak, iyi eğitim ve öğretim m görmüş -bölücülük ve irticaya karşı, aydın bir subayın önünü kesmek isteyenlerle Genelkurmay önünde zarf dağıtanlar ve Şemdinli olayında –Danıştay Baskını olayında, askerleri irtibatlandırmak isteyenler arasında bit bağ bulunduğundan.– o zamanlarda medyaya “haber” sızdıranların da, bu “komplo”da, parmakları oldugundan kuvvetle şüpheleniyorum. Bu gurup veya cemaat, tahminlerin üzerinde, planlı, hesaplı çalışıyor… Birkaç yıl önce,” Mançuryalı Aday” adlı bır film vardı. Bunda şer güçlerinin Amerika’da, bazı kişilerin beyinlerini yıkayarak, şartlandırarak, anahtar noktalara, düğmeye basınca faaliyete geçirilmek üzere, yerleştirildikleri anlatılıyordu. Benzer bır tartıp karşısında olmamız mümkün. Zira oradan, buradan, şu savcıdan, bu kaymakamdan, maksatlı deneme çıkışları oluyor! Tehlikenin farkında mıyız? 

SON TAHLİLDE

Son tahlilde insani boyutuyla, . Sicili parlak ve önü yüksek rütbelere açık Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’in 30 Ağustos öncesi Ordudan ayrılması. Ayrılış “candan can kopmasıdır”! Ben bu ziyana yanarım!
Ama daha da önemli olan, Ordumuzu onurunu ve geleneksel kural ve değerlerini korumaktır! . Bu da bu fesat çıbanının, yara bandıyla kapanamayacağına ve artık örtbas edilmeyeceğine göre, dağlanması ve bütün cerahatin, her ne pahasına olursa olsun, akıtılmasıyla olacak! 

AB BAYRAGI VE MARŞI

Dışişleri Bakanlığımız AB’nin. Mavi yıldızlı bayrağının, okullarda vb Türk Bayrağıyla birlikte, nasıl asılacağı konusunda, yönerge hazırlıyormuş! Hazırlıyormuş. Bu, AB’ni ve çocuklara ısındırmak içinmiş! Yönergede, belki de AB Marşının da, İstiklal marşı ile birlikte çalınması için de madde vardır… Bakanlık, daha önce, Doğu Türkistan’ın mavi-beyaz, ay yıldızlı bayrağınım ülkemizde asılmasını. Çinlileri kızdırmamak için yasaklamaya kalkışmıştı.!
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 01:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?