19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gerçek Türk Kahramanı: Rauf Denktaş

Geçtiğimiz 20 Temmuz, Kıbrıs Barış Harekatının 30. Yıldönümü idi. Türk Ordusu’nun ve Kıbrıs Mücahitlerinin ve Kıbrıs Türk halkının mücadelesiyle ve 838 şehit ,2200 yaralı pahasına , Kıbrıs Türkleri EOKA’nın AKRITAS yanı Kıbrıs’ın tümünün Yunanistan’a ilhakından,Rumlara azınlık olmaktan kurtuldular. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye de, kuşatılmaktan kurtuldu. Adada güven ve barış sağlandı. Ne acıdır ki aynı Kıbrıs halkının çoğunluğu, son referandumda , AKP İktidarının da pompalamasıyla, Annan Planına “evet” demekle- KKTC yi ve bağımsızlıklarını tehlikeye attılar. . Eğer Rum lideri de EVET dese idi de ANNAN planı kabul edilmiş olsaydı ,, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yüzüme karşı söylediği gibi ortaya bugün haysiyetsiz bir durum çıkmış olacaktı, Kıbrıs Türkleri Rumların kucağına düşülecek Kuzeye Rumlar dolacak..ve “Kıbrıs Barış Harekatı, bugün kutlanamayacaktı. ...Kısacası Türkiye’yi ve Kıbrıs Türklerini ve KKTC’yi Papadopulos kurtardı!


BIR HİÇ OLAN ZAFER


AKP İktidarına, yalakaları Brüksel Sevdalılarına - bugün ,” hasb-el keder” KKTC Başbakanı durumunda bulunan işbirlikçi Mehmet Ali Talat’a ve KKTC yi ve Denktaş’ı Annan’a feda etmeye hazır olanlara göre Türklerin EVET demeleriyle, izolasyondan kurtulacaklar ve abat olacaklardı,Kuzey’e nur yağacak, Kıbrıslı gençlerin ufukları açılacaktı Rumların "Hayır" demelerine rağmen- Başbakanımız ,Abdullah Gül ve yalakaları, o neticeyi Tür k Dışişlerinin en büyük zaferi ilan ettiler.Ancak gerçek dünyada bunların böyle olmayacağı anlaşıldı. “Büyük Zaferin” neticelerini hala bekliyoruz. Daha doğrusu İkinci Annan Dayatmasını bekliyoruz.


NE PAHASINA


Abdullah Gül Lefkoşa’da, kutlamalarda yaptığı konuşmada, “Hava alanlarının limanlarının açılmasını bekliyoruz” buyurmuşlar. Bu “iyiliklerin”, KKTC’den feragat ve yeni tavizler mukabilinde yapılması ihtimaline karşı, Denktaş’ın sözleri anlamlı ve haysiyetli; “Devletten vazgeçerseniz limanları, hava alanlarını açarız diyorlar...Deveyle seyahat ederim devletten vazgeçmem...Sayın Gül, siz de vazgeçmeyiniz!” .


ASIL KAHRAMAN ‘


Bu balkı Rauf Denktaş’ın Cumhurbaşkanı olarak son 20 Temmuz yıldönümü idi . Fakat Kıbrıs’ mücadelesinin gerçek kahramanı , ne Erdoğan ne Gül ne de Mehmet Ali Talat’tır; Ve asıl onlarla kıyas edilince Rauf Denktaş’tır. .O günümüzün Türk kahramanıdır; Cumhurbaşkanlığından ayrılsa de , milletin verdiği ve tarihin tescil edeceği 0i bu payeyi kimse ondan alamaz. Herhalde Mehmet Ali Talat da, tarihe, halkına ve Türkiye’ye ihanet eden bir adam olarak geçecektir: Bunu da kimse unutturamaz .

ANNAN planı esmasında “Denktaş artık miadın doldu çakıl git” diyenler onu çözümsüzlüğün kaynağı ilan edenler, acaba şimdi neredeler? Acı olan özellikle medyadakilerden günahlarının hesabını sormaya imkan yok!
Tek tesellim her konuda olduğu gibi KKTC’nin ve Kıbrıs Türklerinin tek güvencesinin TSK olduğu. Bunu Genel Kurmay Başkanı ifade etti. Denktaş’ın kıymetini en iyi TSK bilir!
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 01:02:11
Güncelleme :23 Temmuz 2004 Cuma 01:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?