20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Hrant-O-Manya


AGOS gazetesi Genel Yayın Müdürü, Hrant Dink, bundan bir yıl önce, gazetenin Şişli’deki İdarehanesi, önünde öldürüldü… Bu, her böyle cinayet gibi, menfur bir cinayet idi. Savaşta düşman öldürülür, PKK ‘lılar öldürülür, ama kent ortasında, gün ışığında, kalleşçe adam öldürmekle bir yere varılmaz! Tabii asıl maksat başka değilse!

Artık klasik olan deyimle “kanı yerde kalmamalı”; failleri muhakkak, yakalanıp cezalandırılmalı… Bu hususta, hakikaten, adli veya idari ihmal, ayak sürtmesi varsa, bu da, her terör cinayetinde olması gerektiği gibi! Ortaya biran evvel çıkartılmalı ki, Hrant Cinayetinden sonra bir belli kesim tarafından devlete karşı şişirilmekte olan balon patlatılsın!

Ancak bu balonu şişirenlerin maksatları “hakikatlerin, faillerin” ortaya çıkarılması değil Hrant’ın ve olayın üzerinden, TC Devletine –TSK’ne milliyetçiliğe karşı kimlerini, hınçlarını kusmak! Dramatik bır vesile buldular, anlaşılan yıllarca, sakızı çiğneyecekler!

Hakikat, biran evvel ortaya çıkar da, bunun “derin devlet” komplosu olmadığı – bir meczubun veya meczuplar gurunun, cinayeti olduğu anlaşılırsa “sakız” ellerinden alınacak… Bir dahaki fali meçhule kadar. Ama onlar her böyle olayda olduğu gibi, bölük pörçük rivayetlerle, yakıştırmalarla, sanları, hatta ordu mensuplarını, töhmet altında bırakacak, adalete ve Tahkikata gölge düşürecekler!

BİR İTİMAL DAHA VAR

Pekiyi; bu “komplo kuramcılarının” akıllarına, başka bir “komplo” teorisi; mesela bu cinayetin, Hrant’ın kurban edilmesi pahasına, Türkiye’yi, karıştırmak ve içinden bölmek için, dış güçlerin tertibi olabileceği ihtimali neden gelmez? Dünyada ve ülkemizde benzerleri çok! Ülkemize karşı, karanlık emellerinin gerçekleşmesi için bir Hrant feda olsun!

Nitekim görülüyor ki, bu tertiplerinde başarılı oluyorlar… Hrant, öldükten sonra da, Türkiye’yi, insanlarımızı, bölmekte!

Hrant’ın öldürülmesi üzerine, bir takım halkı,”Hepimiz Ermeniyiz-Hepiniz Hrant’ız” pano ve avazeleriyle, sokaklara dökmek de tertipti, şovdu! Ama cinayetin her yıldönümünde, bu yıl 19 Ocak’ta, bu sefer “ Katil Devlet” diye sokaklara dökmek, olayı, maksatlı olarak, şirazesinden çıkarmak, ölçüyü kaçırmak oluyor!

“Kerbela”,İslam Tarihinin gerçekten çok acı vaka’sı; Hazreti Hüseyin’in Kerbela'da katledilmesi yüzyıllarca, İslam dünyasını böldü. Şimdi, mübarek Muharrem ayında ,”Hrant Vakasını” adeta “ Kerbela vakası” gibi, yıllık bir “ayinle ilgili” –ibadet- Hrant Dink de, put haline getiriliyor; yıllarca “Katil Devlet”- Hepimiz Ermeniyiz –Hepimiz Hrant’ız” diye dövünecekler! Ve her yıl dönünde “malûm” yazarlar da, salya, sümük ağıt yakacaklar!..

Bunun bir yan maksadı da: sözde “Soykırımı” için özür dilemek!

Ölüleri – gerçekte, ne olurlarsa olsunlar, hayırla anmak ,“bağışlayıcı” dinimizin icabı! Ama Hrant’ı “hayırla yâd etmek” konusunda, önce yazdıklarını, söylediklerini,- “zehirli Türk - asil Ermeni kanı” sözlerini ve pek de sütten çıkmış kaşık olmadığını, hatırlatmamıza, bizi zorluyorlar !- Bu dövünmeler, devam ederse, kamuoyunda tepkiler devam edecek ve artacak! Hele, güya, öldürülmesine sebep, TCK’ nun 30l, madde kaldırılırsa, bu konuda ve değerlerimizin aşağılanması konusunda pervasızlık artarsa, sonunda ne olur? Doğru teşhis konmamış yara fazla kaşınırsa, kanar!

Önceki günkü “dövünme” gösterilerinde “de “Adalet Cesaret ister” ” diye bağırılmış! Hem, o ,”binlerce” Insan kimler? Galiba “Hranto-manyaya, kapılmışlar ve işin, aslını, faslını bilmeden dalgaya kapılmışlar ve de muhakkak APO‘cular!

Evet, “Adalet cesaret ister” ama her şeyden önce dikkat ve insaf ister… Olay hakkındaki şüphelere “belkı” demek ister!

Kısacası, boynumuza değirmen taşı gibi astıkları Hrant Dink konusunda “gına geldi –yetti gayrı” – “Rantsız, bir “ saf su” istiyorum!

Sormak da gerekiyor: Bundan önce menfur cinayetlere kurban giden, mesela, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok arkasından, yıllarca neden bu kadar ağıt yakılmadı ve her yıldönümünde dövünmediler? Hrant Dink’ın Ermeni oluşu dünya kamuoyunun ve Ermeni Diasporasını ilgilendirecek bir ayrıcalık!

Bu enteller- aydınlar, her şehit cenazende, bırakınız, ““Hain PKK- Hepimiz Şehit’iz, Gaziyiz diye sokaklara dökülmeyi, acaba neden, bu kadar ağıtlar yakmazlar!

Hrant’ın eşi Madam Rakel de kahraman oldu, matem tutacağı yerde “Devletten” adalet istiyor, duygu sömürüsü yapıyor!

VE HASAN CEMAL VAK’ASI

Hrant’a ağıt yakanların başında Hasan Cemal var; “Sen değimlisin “nakaratıyla, milliyetçileri –devleti suçluyor. Kendisine bir sorum var: “Sen değil misin ‘70’li yıllarda, bir terör örgütünün üyesi olan – kendi Ordusunun evine bomba atacak olan? Ve sen değil misin, örgüt tarafından, öldürülen örgüt üyesinin “kanlarını” yerlerden temizleyen?
****

Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan IP: 85.103.164.xxx Tarih : 22.01.2008 13:07:32

Sayın Kılıç,başka bir ihtimal daha var ki bu daha ilginç.Ermenilerin kendisi bile öldürmüş olabilir Hrant Dink'i.Eğer doğruysa, Türk kanına hakaret etti ise,bunu fırsat bilip,zavallının birinin eline silahı verip öldürtmüş olamazlar mı?Böylece bir taşla birkaç kuş vurabileceklerdi.Hem milliyetçiliği haydutluk olarak göstereceklerdi dünyaya,hem sözde Ermeni soykırımının tanınmasını ve Türkiye nin özür dilemesini sağlayacaklar,hem de bu gelişmeleri AB ye kabul e şart olarak ekleyebileceklerdi.Bu daha da çoğaltılabilir.Yeni bir cinayete kadar,evet haklısınız bu sakızı çiğneyecekler.Olay basit bir olay değil. Bizim de çok hatamız var ülke olarak.Yıllarca Asala terörüne üst düzey devlet adamlarını bile kurban verdik.Ama sadece hamaset ve feryat figan,ceğiz cağızla kaldık.Asala bitti başkası geldi.Bu tür eylemlerle başa çıkmak için sadece askeri değil ekonomik yollada baskı ile bize karşı terörün taraftar bulması engellenebilir.Örneğin,hangi ülke Emeni soykırımını kabul etti ise onunla ekonomik ilişkileri askıya alırsın olur biter.100 askerin yapacağını,kimsenin burnu kanamadan yaparsın.Sonra dağdaki temizlik daha da kolay olur.