18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İhanetin Belgesi

The İnternational Herald Tribune ve Le Monde gazetelerindeki Kürtçü ilana ve bu ilana, bilumum Kürt aydın ve siyasetçilerin, imza atmalarına, içeriğine ve zamanlamasına ben hiç şaşırmadım… Leyla Zana ve şeriklerinin de imza atmalarını hiç yadırgamadım. ..Türkiye’nin- Türklüğün kaderi üzerinde ölümcül bır oyunun oynandığı şu bağlamda, tabutumuza, bir de Kürt “temel çivisi” çakılacak…Avrupalıların, bir taraftan ,Amerikalıların öteki taraftan, Kürt Davasına, hatta PKK ‘ya sahip çıkmaları ve “Büyük Kürdistan”ın kurulması çalışmalarının hızlanması tesadüf değilidir , Sevr Paranoyamızın ürünü de değildir! Ben asıl ,şaşanlara şaşıyorum; bu kapıyı onlar da, uyum yasalarıyla, çoktan açmışlardı. Çünkü onlar; Zana ve Şeriklerini ,” AB baskısı acep nedendir?” diye sorgulamadan, , aleyhlerindeki ı bölücülük suçları DGM’ de, belgeleriyle sabit olduğu halde, AIHM’ni Türk Yargısının üzerine çıkararak merasimle salıverenler ,devlet konularında ağırlayanlar – Güney doğuda ve Avrupa’da zafer turlarına imkan verenler, acaba şimdi neden şaşırıyorlar.

Ben Zana ve şeriklerini ilandaki ifadelerini tevil etmelerine de hiç şaşmadım. Bu onların değişmeyen taleplerinin,olsa olsa biraz daha örtülüsüdür fakat zırva tevil götürmez.

OPERASYON BAŞARILI

Zana ve şerikleri ilanla vermek istedikleri Avrupa ve dünya kamuoyuna vermişlerdir bir kere ! Ama hemen arkadan Türk Kamucunu uyutmak için Türkçe tevil etmişlerdir. Şimdi gene, Herald Tribune ve Le Monde gazetelerinde ,İngilizce ve Fransızca bir ilan yayınlayarak “ Hayır bir özerklik federasyon istemiyoruz, ” diyecekler mi? Merak etmesinler – gerçi gizli kasalardan ilan parasını ödemek imkanları vardır.Hem Le Monde “mazlum Kürt davası” uğruna ıskonto yapar ve Herald Tribune da , gene aynı gerekçeyle , “bu bır görüştür" diye ilanı, evrensel reklamcılık etik kuralları dışına çıkarak bedava da yayınlar.Ama yapmazlar, yapmayacaklardır, çünkü Leyla Zana ve arkadaşlarının maksatları hasıl olmuş, .Operasyon muvaffak olmuştur.

ANILAR

Burada hatırlayım| aynı gazete, birkaç yıl önce bizim davalarımızı,– görüşlerimizi anlatmak için verdiğimiz ilanları, sebep göstermeden, geriye çevirmişti! Acaba bu bedava ilana karşı şimdi bizim görüşümüzü de bedava yayınlar mı? Denemesi kolay! Hükümet veya TÜSIAD denesin bır kere!

Bir kaç yıl önce Kürt kökenli , bir profesör dostuma “Yahu” demiştim “ “Türkiye Kürtleri eziyor diyorlar, siz Türkiye’nin ve devletinin nimetleriyle perverde olmuş, yüksek mevkilere, makamlara gelmiş, insanlarımızsınız; yabancı gazetelere bir ilan verseniz de bu iddiaların yalan olduğunu açıklasanız!” Adam hışımla ayağa fırlamıştı; “Bana ne mutlu Türküm” baskısı yapma” diye.. Bilmem, anlatabiliyor muyum?

ASIL TEHLİKE

Bu olay asıl Kürt Tehlikesi konusunda bizi uyarmalı, Leyla Zana ve şeriklerinin ve bilcümle Kürtçülerin asıl amaçları, Federasyonda kalmayacak. Asıl Amaç bütün Kürtleri, aynı ülkede – aynı dil ve emelde birleştirecek BÜYÜK KÜRDİSTAN hayaldir. Bu arada Türkiye bölünecek ve bu topraklar gittikçe artan ve bütün ülkeye yayılan Kürt nüfusuyla Büyük Kürdistan olacak’ Hiç hayal demeyim; büyük ideologları Musa Anter, birkaç yıl önce “Şırnak’ta Hakkari’de neden sıkışıp kakalım, Antalya’da, Mersin’de bizimdir” diyordu….

Silahla yapamadıklarını karılarına sarılıp yapmaktalar. Şimdi bu bölgelere Güney doğudan akın var, akın; tüm Türkiye’nin fethi yakın!

Evet Zana ve arkadaşların ilanlarına da gerek yok- biz bu aymazlıkta devam eder, gereken tedbirleri almazsak, istediklerinin de daha fazlası kendiliğinden olacak!

Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 23:59:58
Güncelleme :12 Aralık 2004 Pazar 00:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?