25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İyi Şeyler Olacak (1)

Devletin başı Abdullah Gül vaat ediyor. “Kürt konusunda iyi şeyler olacak” diyor... Sonra “Ermenistan” konusunda!.. “Kıbrıs” konusunda, Ege konusunda, Patrikhane konusunda da “iyi şeyler olacak!” . Ama bu “iyi şeyler” Türkiye - Türkler için mi olacak? İşte mesele burada! Umutlar ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’da. Bir “kurtarıcı” gibi bekleniyor. Getireceği “iyi şeyler paketinde” neler var? Tabii, en başta Kuzey Irak - Kürt konusunda!

Önce sormak gerek; yeni Başkan, daha Beyaz Saray’da ilk “100 Gününü” doldurmadan, ilk dış ziyaretini neden Türkiye’ye yapıyor? Türkleri çok sevdiği, iyiliğimizi istediği için mi?

ABD ile dünyada ve Ortadoğu’daki stratejik çıkarlarımız, aynı olsa bile (ki değil-aksine-), ABD için “iyi olacak şeyler” , Türkiye için de “iyi” mi olur? Obama, Bush’un hatalarından ders alarak, Türkiye ilişkilerimizde, “yeni bir sayfa” açmak istiyor... Ancak, ABD’nin genellikle, milli çıkarları, özellikle Ortadoğu’daki, çıkar ve planları, “Bush gidince” veya Obama (başkası) gelince, değişmez. Arada üslup, uygulama ve taktik farkları olur! Obama, askerlerimizin başına “çuval” geçirilmesine müsaade etmez... Ancak, tabir caizse, “çuval” bu sefer bir tül perde, -iyi şeyler- olarak, Türkiye’nin başına geçirilir, yeni tezkereler karşılığı! Bu sefer artık direnme gücümüz, güçlerimiz de kalmadı!

ACELESİ VAR

Kısacası; Obama, alelacele, 6/7 Nisan’da Türkiye’de... Acelesi var... Acul Bush ortalığı allak bullak etti... Türkiye ile ilişkileri berbat etti. Tamirat gerekiyor! ABD ordusunu Irak’tan çekmek zorunda, kamuoyu da bastırıyor. Ancak, Amerika Irak’tan askerlerini çekerken, bölgedeki menfaat ve projelerinden asla vazgeçemez! Artı, “İran” faktörü ve olasılıkları açısından Türkiye’den geçen ulaşım hatlarına ve üslere ihtiyacı var. Kısacası ABD, Irak’tan “sureta” çekilirken, Ortadoğu’daki çıkarlarını “sağlam kazıklara” bağlamak zorunda... Bu “kazıklardan” en sağlamı, “ezeli muhafızları” Kürtler...

ABD, arkasında, kendi çıkarları açısından, sorunsuz bir “Kürdistan” bırakmak ister. Bunun için de, Kürt-Türk kavgasının “barışçı çözümle” , fakat öncelikle Kürtleri kızdırmadan, “Büyük Kürdistan” emeline halel vermeden sona erdirmek gerek! İnce hesap, ince oyun! Bu oyunda, başlıca pürüz PKK! Bunun da formülü hazır. Sıkı durun: Apo kullanılacak ve PKK barış konferansına katılacak!

“Barış taarruzu” çoktan başladı... Erbil’de, Türkiye Kürtleriyle Irak Kürtlerini “Kürdistan” kavramında birleştirmek için düzenlenen “konferans”, Türkiye Kürt liderlerinin ağızlarını aramak için, Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanlığı-CIA heyetleri ve bugünlerde gene Erbil’de, bu sefer açıkça ABD inisiyatifiyle yapılacak geniş katılımlı “Kürt Konferansı” ! Talabani’nin Abdullah Gül’e İstanbul’da verdiği “iyi haberler” .

ZEMİN VE ZAMAN TAMAM!

Obama Ankara’ya hazırlıklı geliyor ve maksadı belli... ABD, Kürtler ve bölücüler, bizden başka herkes ne istediğini biliyor ve yapıyor! Ya biz? Bu tehlikeler, tehditler olurken, başımıza yeni çuvallar örülürken, iktidarda devlet adamlığı “idare-i maslahattan” da öte. “Elde kalan malları, ehven şartlarla” indirimli olarak elden çıkarmayı bilen bir iktidar var. Güneydoğu, Kıbrıs, Ermeni sorunu onlarca “indirimli” tasfiye edilmeli. Dışişleri Bakanı Babacan PKK’nın da katılacağı bu “konferansa” Türkiye’nin de, hayrı olursa, katılabileceğini ima ediyor! Yani TC ve PKK aynı “barış masasında!..” “Terörle bir yere varılmaz” dedik durduk, ama işte, terörle istedikleri yere getirdiler, barış masasına mağluplar olarak, oturtacaklar. Bu durumda, medyamızdaki anlı şanlı yazarlarımız, teslim bayrağını çoktan çekmişler. “Obama’nın istediklerini, o dayatmadan biz yapmalıyız...

APO kullanılmalı, PKK gerçeğini kabul etmeliyiz. Başka seçeneğimiz yok!” diyorlar!
Varılan bu noktada, bölücülük karşısında son savunma hattı TSK, plan gereği “Ergenekon kapsamında” etkisiz hale getirildi. Dirense “darbecilik” delili sayılacak. ***

 

Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?