22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kafalar, Amaçlar Karışık!

KAFALAR, AMAÇLAR KARMAKARIŞIK!
RADIKAL Başyazarı İsmet Berkan, “Atatürk’ten 69 yıl sonra, hala, O’nun mirası konusunda, anlaşmamamız, bizim utancımız” diyor. “Hayır, Sayın Berkan, bu, asıl, sizlerin utancı! Kafaları, özellikle, Atatürk’ün mirasını emanet ettiği, Türk Gençlerinin, kafalarını karıştırmak için, gazetelerimizin köşe ve “Ek”lerinde, Üniversite, kürsülerinden, ellerimizden geleni yapıyorsunuz! .Derler ki “Büyük adam olmak, yanlış anlaşılmak denektir !” … Doğru; ama asıl, O’nu, bu kadar yanlış anlamak ve anlatmak “küçük adamların” işi…


ZAMAN DEĞİŞTİ…
Berkan diyor ki : “ Atatürk dönemini bir çeşit 'altın çağ' olarak görüp, o döneme ve uygulamalarına geri dönmenin bir çare olduğu savunuluyor ülkemizde esas olarak. Oysa o zaman 1923-38 arasıydı, şimdi 2007 yılındayız. Dünya değişti, insanlar değişti, ülkemiz değişti”. 

Yani, demek istiyorlar ki, Atatürk’ün ve ilkelerinin modası geçmiştir… Düşünceleri, diğer milli, değerlerimiz gibi, ancak “zamanında”, geçerli ve fakat şimdi, “Anıtkabirde Müzeliktir“!
Bu değişikliğe - nasıl değişmemiz gerekeceğine, ,kim karar veriyor? “Liboş Radikaller mi? 2.Cumhuriyetçilere ve kendi “kriterlerine” göre, AB mi? 

Atatürk Berkan'ın iddiasına rağmen , “dogmatik” değildi – “Atatürkçülük” dogma değil! , Atatürk’ün, asıl üstünlüğü ve “modasının” ,hiç geçmemesinin sebebi, ileriye açık, geniş görüşlülük sahibi olması, en “hakiki yol göstericinin” bilim olduğunu söylemesi idi. Asıl, nevzuhur –güncel dogmatizm bunları inkâr edıp Onu ve fikirlerini de “Anıtkabire”, gömmeye çalışmak! Herhalde, bizler, kolay “ezber” bozmayacak ve fakat Atatürk’ü, her konuda referans bilen gerçek “Atatürkçüleriz”.Bu böyle biline!


GÜNEYDOĞU
Ve şu bağlamda "Güneydoğu –Kürtçülük" sorunu konusun da, “O, ne yapardı” diye düşünmemiz gerekiyor. Her şeyden önce, “bunlar böyle olmazdı”! ” ! O, PKK “eşkıyasının “Türk milletvekilleri” kılığında, TBMM’NE inmelerime imkân vermezdi… Bu “eşkıya vekilleri”, şimdi, DTP Kongresinin “sonuç bildirgelerinde”, “O’nun, en büyük eseri, emaneti olan, “milli birlik ve beraberliğe” ,”eyalet -e federasyon” vb istemekle, pervasızca, ,ihanet ediyorlar… Acaba bu , “Barışçı Çözümün yolu” diye bunu alkışlayanlarının, bu Güneydoğu sorununda, temelde, ne kadar yanlış düşündüklerini göstermez ve bu bır ayakları, kocaları, dağlarda olan adamların, kadınların, hemen, pılı pırtılarıyla, TBMM’den defedilmelerini, gerektirmez mi? DTP’nin, hemen kapatılması ve benzer partilerinde, bundan sonra da açılmaması için, gerekçe teşkil etmez mi? 

Bu adamlar, budar pervasızca konuşmak, cüret ve cesaretini, nereden, kimden alıyorlar? . Öncelikle yıllardan beri, eyalet sistemini öneren hatta bunun altyapısını finanse eden, AB’den ve ABD “haritalarından”! Ve de tabii’, bizim entellerden ve sonra da maalesef, son zamanlarda “Kürt –Güneydoğu sorunda “hatalar” yapıldı diye, ayaküstü, günah çıkaranların, tarihi gerçekleri, görmezden gelerek, afakî, uzun vadeli çözümler önerenlerden! Bakın, şimdi bütün “malûm” yazarlar ve bölücü organları, daha iki gün önce ,” Bölücülüğe en kesin darbeyi vurmak taraftarı olan, Deniz Baykal bile, artık bize hak veriyor “ diye kendi iddialarına, destek –malzeme buluyorlar! Sadece bu, Baykal’ın, bu “açılımının",“ ne kadar zamansız ve hata olduğunu göstermeye yeter! ” Keşke şu sırada böyle, politıkacı ağzıyla konuşmasaydı! 

Değerli bazı komutanlarımız, şimdi Güneydoğu konusunda, kendi dönemlerin değilse de kendilerini değil, “Cumhuriyetin” yaptığı hatalardan, söz ederek, adeta, günah çıkarıyorlar! Doğrudur; uygulamaklarda hatalar yanlışlar ve aşırılıklar yapılmıştır, ama nunları şu sırada tekrarlamanın zamanı mı?

Bu u hataların da sebebi, Mustafa Kemal’in, Kürtleri benimsemek, Türk milletine entegre etmek amacına, dayanıyordu. Daha önce, yeni devletin iki kurucu unsuru telakki etmişse de, Kürt isyanları ve yabancı entrikaları üzerine, bu rejimin, kırılgan bir “mozaik” olacağını anlamış ve “Ne mutlu Türküm diyene” formülünü Cumhuriyete temel yağmıştı. Sayın Aytaç Paşa bunu da, belirtse idi “ günahımız” tek taraflı kalmazdı!


ÇÖZÜM
Güneydoğu sorunu nasıl çözülecek? Sonunda muhakkak “Büyük Kürdistan’a” bağlanacak... “Eyaletler- Federasyon” sistemiyle mi, yoksa Atatürk’ün formülü ile mi? ? ”
Bu ülkeye bağlılık , bır spor lulübıne, GS’ya , FB’ye ,vb, bağlılıktan ibaret değidir !***********--

Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 10:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?