24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

KKTC Kurtlar Vadisinde

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş , “Kurtlar Vadisi” TV dizisinin bir bölümünde “rol almayı” ve Kıbrıs Davasındaki görüşünü orada anlatmaya karar vermiş. Ona, Türk medyasındaki başlıca gazete ve televizyonlarının kasten vermedikleri bu imkanı ve fırsatı verdikleri için “ KURTLAR VADİSİ yapımcılarını  kutluyorum. Medyamızın büyük kısmımım bu maksatlı tavrı yüzünden Türkiye ve Kuzey Kıbrıs kamuoyu bu konuda yeterince aydınlatılmadığı gibi, dünya kamuoyunda da Denktaş’ın görüşleri yeterince duyulmamış, Türk halkının büyük kısmının da, Kıbrıs’a ve Denktaş’a önem vermediği zehabı hasıl olmuştur.

KKTC de Parlamento seçimleri yapıldı ve Mehmet Ali Talat’ın Cumhuriyetçi Türk Partisi ufak bır farkla,- 26 Milletvekiliyle , Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisinin 18 üyesine karşı- kazandı. Yeni Hükümeti Talat nasıl, hangi kombinezonlarla kuracak, .Serdar Denktaş ne yapacak? Talat Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı? Bunlar yerel spekülasyonlar konusu; Bu arada -neticenin ,Talat için büyük bir zafer olmadığına ve oy dağılımının referanduma nazaran, “Ver Kurtulcular” için bir gerileme olduğuna da bir “min koyalım. Talat neticeleri açıklarken Kıbrıs sorunun çözümünün bundan böyle iki toplum arasında yanı kendisiyle Papadopulos arasında olacağını söyledi yani , “Türkiye buna karışmasın” mesajını vermek istedi…Böyle oluca ve ona kalırsa “Yandı KKTC”, çünkü Papadopulos arkasını AB ye dayayıp KKTC ye son vermek, Kıbrıs Türklerine eşit konum vermek istemeyeceğine göre , çözüm KKTC’nin nın feda edilmesinden geçecek demek’ Eğer bir millet, bir toplum, Rauf Denktaş’ın söylediği gibi ,“sıkıntılarımız var, öteki tarafta nimetler var” diye bağımsızlığından vazgeçmeye hazır olursa , Talat "verir ve kurtulur"!

ASIL KURTLAR VADİSİ

Ancak bunlar aslında,sorunun yerel ayrıntıları.; gerçekte, Kıbrıs’ın KKTC nin ve Türkiye bakımından geleceği r AB nin ABD nin ve Büyük Orta Doğu Projesinin kesiştiği gerçek ir “Kurtlar Vadisinde” tayin edilecek. !

AB – ve de ABD – acaba Kıbrıs konusunda neden bu kadar ilgili ve kararlıdırlar? Rum tarafı neden alelacele, kriter mriter dinlemeden AB üyeliğine alınmıştır?

Profesör Ümit Özdağ şöyle diyor; “ Brüksel’in jeopolitik kararlılığı, AB’nin Kıbrıs adasını içine alarak bir Ortadoğu gücü haline dönüşme konusundaki kararlılığını ifade etmektedir.Doğu Akdeniz’in bu sorun yumağı adasını AB tam üyesi yapmanın başka türlü izah edilmesi mümkün değildir. Kıbrıs’ın AB’ye hangi, ekonomik, politik, kültürel veya sosyal katkısı vardır ki, Brüksel adayı sorunlarına rağmen tam üye yapmaya karar vermiştir. Adanın AB’ye anılan alanlarda en ufak bir katkısı yoktur. Kıbrıs AB için Doğu Akdeniz’den Ortadoğu’ya güç projeksiyonu aracı olarak düşünülmektedir.”

Bu gerçeklere bır de İngiltere’nin , neden Kıbrıs’ta üslerini muhafaza etmek istediğinin ve Amerika’nın da BOP için Kıbrıs’ı üs olarak kullanmak isteyeceğin ilave edin .gerçek KURTLAR VADİSİNİ görürsünüz!

Bu vadiye gelindiğinde sorun hem Talat’ın boyutlarını aşıyor ama O’nun vereceği ve AKP İktidarının da AB üyeliği uğruna Kıbrıs’ta vereceği ödünler Türkiye’nin güvenliğini hayati bir şekılde etkileyecek. Ve bu “Vadide” sadece Kıbrıs Türklerinin haklarını değil Türkiye’nin çıkarları için ,Cumhurbaşkanlığına aday olmasa da, sonuna kadar mücadele edecek Rauf Denktaş’a ihtiyaç var’

Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 01:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?