29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Korkular Şatosu


Sanki bir “Korkular Şatosu” içindeyiz… Her duvarın, her perdenin arkasından bir hortlak bir “iskelet” çıkacakmış gibi! Bu “şato” hayalimizde mi? Kâbusumuz, evhamımız mı? Yoksa bu “şato” düşmanlarımızın- ve içimizdeki hainlerin elbirliği, işbirliğiyle, Türkiye’yi yok etmek için, tasarladıkları senaryonun “sahnesi” mi?
Düşmanlar (bu paranoya filan değil), akıllarınca bizi, başka türlü yenmeye güçleri yetmeyince “şatoda” çıldırtacaklar… Galiba da, başarıyorlar!

TARİHİN “İSKELETLERİ”

Tarihin “Ergenekon"un, sözde “iskeletlerini” ortaya çıkardılar –fakat bu da yetmedi! Ne var ki genç kuşaklar, bizlerin yakın tanığı olduğumuz, içinde yaşadığımız olayların aslını faslını bilmedikleri için, bu dedikodu ”iskeletlerini” canlı sanıyorlar! Geçen akşam, çok okumuş bir gençle tartışıyorduk… O, yakın tarihimizle ve bugünlerle ilgili, çoğu kulaktan dolma, iddiaları söyleyince, ben bunların çoğunun doğru olmadığını yakından bildiğimi söyleyince, O “Ama Altemur Bey; ben bunları filan kitapta, falan profesörün yazısında okudum- feşmekân TV programında duydum, internette gördüm” diye cevap verdi! Kitap yazdıysa profesör böyle dediyse, muhakkak, doğrudur! Kısacası, bir “bilgi” kirliliği var! ”Anında” iletişim çıktı –gerçekler karardı!

ASIL HORTLAKLAR

“Şatonun” asıl dehşeti- hortlakları, Aktütün saldırısından sonra canlandı! En canlıları, malum medyada ve köşelerde gene ortaya atılan “Karanlık Güçler” masalı!

Fethullah Gülen’in ZAMAN gazetesinin manşeti “Karanlık güçler O hal için faaliyette”. Yani bu güçler, Aktütün baskınını vesile ederek, terörle mücadele yasasını değiştirmek istiyorlarmış. Daha da ileri gidiyor. “Saldırının” da bu maksatla ve zamanda “Yaptırıldığını” “imadan” öte iddia ediyorlar! Malum yazarlar, özellikle Mehmet Altan, her fırsatta bu komplo iddiasını yeniler!

ZAMANLAMA

Eğer “zamanlama” söz konusuysa, malûm çevrelerin şu anda ve zamanda “O hal”in geri getirilmesine, karşı çıkmalarının da, bir maksadı var; eğer “O Hal” gelirse seçimlerde, AKP’nin, Güneydoğuda oy kaybetmesi korkusu veya aksine-Meclisteki ağırlıyla ret edilirse, bu partinin, oy kazanması!

“Bu kadar da olur mu?” diyeceksiniz ama Şener Eruygur Paşanın Cezaevinde, merdivenden “Ergenekon” tarafından itildiği- 10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in, “Ergenekon Başı” olduğu, bu ortamda bu “korkulara ve şüpheler şatosunda” revaç bulabiliyor!

FESAT VE NİFAK

Bu “Korku Şatosunda”, başka fesatlar var! Başta, TSK’ni ve Komutanlarını sözde ihmal ve hatalarla, suçlayıp TSK’nın halk arasında TSK ne saygıyı ve sevgiyi azaltmak!

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na, “saldırı olurken” Antalya’da “golf oynuyordu” suçlaması da, bu oyunun, müptezel bir parçası! Saldırı yapıldığında acaba Cumhurbaşkanı ve Başbakan neredeydiler?

Dahası var; Komutanlar arasına- Askerle Emniyet. Polisle Jandarma arasına nifak sokmak!

Tekrar ederim Güneydoğuda savsaklamaya bırakılamayacak gerçek bir savaş var. Söz konusu olan- Türkiye Cumhuriyetinin, hatta Türk milletinin varoluşu!

“O” bazı yazarların,”O hal” ve diğer radikal tedbirlere karşı, “Savuma- Güvenlik mi” –yoksa özgürlükler mi, felsefe, kelime oyunları yapmaları beyhude… Tabii ki – mümkünse, mümkün olduğu oranda “hem özgürlük hem de güvenlik!” Zaten aslında, biri olmazsa, diğeri de olamaz! Ancak, Türkiye’de ”güvenlik” kalmaz ve ülke korunamazsa,”demokrasinin”,” özgürlüklerin” ne yeri, ne de anlamı kalır! Karar vermemiz gerek: Her şeyden önce “Türkiye” mi?

Savaş zamanlarında, her demokratik ülkede özgürlüklerden, demokrasiden, fedakârlık yapılmıştır. Bu bağlamda, Türkiye, gerçek ve ölümcül olabilecek bir savaş halinedir ve “O Hali” yeniden ilan etmek, Genelkurmayın taleplerini, yerine getirmek zorunlu olmuştur! Hatta eğer, bu savaş durmaz, daha da artarsa, “Sıkı Yönetim” dahi düşünülecektir!

Ama asıl “sıkıyönetim” “Korkular Şatosu” için gerekli; zira “Fesatların sahnesi” olan bu “Şatoyu” içindekilerle birlikte, temellerinden, nasıl yakmalı veya havaya uçurmalı?

İşte sonunda, “olmak veya olmamak meselesi” de bu!*** 


Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarihçi IP: 88.231.67.xxx Tarih : 10.10.2008 22:54:58

"elsalud" lâkaplı kişiye: Yorumunu desteklemekle beraber,alıntı yaptığın bilgilerin kaynakçasını belirtirsen çok memnun olacağım.