27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kürtler Azarken...

Dünkü yazımda, sözünü ettiğim, “Ormandaki ” en zehirli bitki muhakkak ki PKK ve TBMM’deki kolu DTP!

“Ergenekon kapsamında”, Türkiye’nin en zayıf zamanında, ABD’den ve AB’den aldıkları manevi destekle (“maddisi” hala devam ediyor mu, bilemem) emellerine doğru emin ve azgın adımlarla devam ediyorlar. Hedef özerklik- eyalet sistemi ve sonra da “Büyük Kürdistan”…  Bundan şüphesi olan varsa DTP Genel Başkanı Ahmet (neden, nasıl) ‘Türk’ün Obama'ya verdiği arizaya ve son olarak Londra’da yaptığı konuşmalara baksın! Adam utanmadan ABD Başkanına Türk Devletini şikâyet etti, Türkiye’nin eyaletlere bölünmesini istedi!

Diyarbakır’da aralarında DTP Yönetim Kadrosu mensupları da bulunan 93 kişi, PKK ile “yakın” ilişkilerinden ötürü, gözaltına alındı. DTP ile PKK’nın, aynı olduğundan şüphe edenler varsa, akıllarından ve kötü niyetlerinden şüphe etmek gerekir! Ayaklanmak için fırsat kollayan gafil Kürt kökenli vatandaşlar, bunun üzerine, sadece Doğu’da değil, İstanbul’da ve başka yörelerde “Biji APO” diye sokaklara döküldüler polislere meydan okudular!

DTP /PKK stratejistleri, gösterileri kasten çığcından çıkarmak istiyorlar!

Maksatları aşikâr: “Kürt Sorununu” uluslararası bir sorun hale getirmek – BM Barış Gücünü, ülkemizin Doğusuna getirmek, sonra da onların gözetimi altında plebisit! İstiyorlar… Eğer Birinci Tezkere geçseydi, bu “Barış Gücü, halile- ABD askerleri olacaktı; Olamadı.

Durum-DTP’nin, PKK’nın aynı olduğu aşikâr ki, bu terörist Partinin Anayasa Mahkemesi tarafından hala neden kapatılamadığını anlamış değilim! DTP’li vekiller, TBMM de “oturma grevi ” yapıyorlar; inşallah o mekânda son “oturmaları” olur!

ÇELİŞKİ

DTP'nin, hala, TBMM’de bir Kürt Partisi olarak oturması- bizatihi kendisi sivil kıyafetli terörist olan DTP’nin, teröre karşı bir sigorta olduğu gafleti mi? AB, ABD korkusu mu? ABD’nin, şimdi başını çektiği, Barzani ve Talabani destekli “Barışçı Çözüm” çabalarına gölge düşürememek mi? Hepsi boşuna- “ boşuna olmaktan da öte “Olamayacak duaya âmin”! Ve de -tehlikeli bir zaaf eseri!

ABD FAKTÖRÜ

Amerika’nın DTP/PKK konusunda samimi olduğunu sananlar varsa, son yıllarda PKK ve Kürt sorunu hususunda yaptıklarına ve yapmadıklarını hatırlasınlar. TSK ne Kuzey Irakta harekât eden icazet vermemekten başlayarak!

EDİP BAŞER OLAYI

Bir de unutulan bir olay var: Orgeneral “Edip Beşer olayını” hatırlatalım: 2006’da “Terörle Mücadele” koordinatörleri olarak atanan Türk Orgenerali Edip Başer ve Amerikalı Orgeneral Joe Ralston, paralel sebeplerle, görevlerinden ayrılmışlardı. Ralston hükümetinden yeteri kadar destek görmediği ve vaatlerin yerine getirilmediği içine istifa etmiş… Edip Başer de, terörle mücadele yöntemlerindeki doğru tespit ve açıklamalarından dolayı, AKP hükümeti tarafından görevinden hoyratça alınmıştı!

Kısacası, ABD Hükümeti, PKK ile mücadeleyi istemiyor- Türk Hükümeti de buna razı oluyordu… AB telkinleriyle! AB’nin terörle mücadeleyi nasıl zaafa uğrattığı da ayrı konu!

BAĞIMSIZLIK

Başkan Obabama, İstanbul'da, gençler sohbetinde “Kürdistan olmaz Türkiye bölünmez ama Kürtler eşit ve bağımsız olmalılar" dedi. Bugün Kürt vatandaşlarımız hem fırsatlarda diğer etnik guruplarla “eşittirler”… Daha fazla “eşit” olmaları için, Amerika’da, Obama’yı Başkan yapan “pozitif ayırımcılığa” hiç gerek kalmamıştı! Ama “bağımsızlık” ne demek? Kavramların çelişkisi!

Diyeceksiniz ki “Obama geldi artık her şey değişti”; ama… Bush gider yerine Obama gelir, gider, sonra da "Mobama" gelir ama ABD'nin, çıkarları ve siyaseti değişmez; “ağacın” kökleri çok derin!

Pekâlâ, Kürt sorununda ne yapmalı? Tabii Başbuğ’un önerdikleri yapılmalı ve Ordumuz dağlarda mücadeleye devam etmeli... Ama yetecek mi?

“Vatandaşlığa bağlı milliyetçilik” hayâlini bırakıp tüm vatandaşları gene “Ne mutlu Türküm diyene” milliyetçiliğinde bütünleştirmek için gerekenler yapılmalı! Gene Başbuğ’un rakamlarla dile getirdiği Kürt vatandaşlarımızın çoğu Türklüğe hala bağlı, ama sayıları gittikçe azalmakta…

Genelkurmay Başkanı Şırnak'a gittiğinde, vatandaşlarla tercüman vasıtasıyla konuşmuş. Çok acı! Bundan sonra Kürtleri Zazaları vb. tek Kürtçede birleştirmeye yarayacak TRT Kürtçe yayınları yerine tüm Türk Kürtlerini “Türkçe” de birleştirmeliyiz!

Bu süreç çok güç ama imkânsız değil. Başla seçenek de yok; alternatif TC’nin yok edilmesi!***

Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 00:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk Milliyetçisi IP: 88.231.83.xxx Tarih : 25.04.2009 00:25:42

Obama'nın hayranlık duyulacak siyasetine (!), hâlâ, içimizden ona inanan malûm kişiler, kafalarına fes yapsın !..Ne demiş?: "katliamdan da öte, felaket !.." (anlayan beri gelsin !)