26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Mahşerimizin Süvarileri!


“2009” Yılına girerken “mahşerimizin” süvarileri, ellerinde orakları, değerlerimizi, biçerek, üstümüze geliyorlar! Bu süvariler kim? Önce ülkemizi bölmek isteyenler… Ordu düşmanları…”Milliyetçilik – ulus devlet” düşmanları…”Ermeniciler”, Kıbrıs’ta, KKTC’yi yok etmek isteyenler ve “Ergenekon Kâbusunun” senaristleri… Bunların hepsi aynı beygir ve kısrakların üzerinde ve de bunların hepsi AB ve ABD haralarında üretilenler! Bunların karışsında kim durabilecek?

Kürt Konusunu “Kürtçe” yazmıştım. Diğerini de, elimden geldiği kadar, teşrih ve teşhir edeceğim!

MİLLİYETÇİLİK

Milliyetçilikten, Ulusalcılık ve ulus –devlet düşmanlarından başlayım! En yüksek değerimiz olan, bir zamanlar övündüğümüz “milliyetçiliği” söyleye, söyleye, adeta küfür yaptılar! Ülkenin “bölünmemesi” gereken bütünlüğünüzün temeli “ulus devlet” de, “aşağılıkta imzası olanlar” tarafından kıyısından köşesinden harcanmakta! Onlar, milleti, ülkeyi, “birlikte ve bütün” tutmak değil parçalanmasını istiyorlar! Liboşluk mu entelektüel ukalalık mı? Yoksa “gaflet hatta ihanet mi”, siz söyleyin. Onlarla aynı frekansta değiliz – aynı dili- Türkçeyi konuşmuyoruz. Dün de yazdım; onların şimdiki “diller” Kürtçe. Bir tek bu nasıl ayrıştığımızı göstermek için yetiyor.

Kafalarımızı karışık- kasten karıştırdılar. En acısı sözde aydın Öğretim üyeleri, genç beyinleri yıkamaktalar…

KEMALİZM

Şimdi ilk hedefleri, Milliyetçilik- Ulusalcılık! Bir tesellim var; milliyetçiler ve ulusalcılar onların bu hayâsız saldırıları karşısında, birleştik!

Atatürk “Milliyetçiliği”, “Faşizm” değildir! Mustafa Kemal Atatürk düşünce ve ilkelerini, bir “izm” yapmak isteyenlere şiddetle karşı çıkmış- sosyalizm modelini öneren “Kadro Hareketini”, ret etmiş ve Recep Peker “işte o zaman donar kalırız” demiş kafatası “ölçüm pergelini” fırlatıp atmıştı! Atatürk milliyetçiliği, bu ülkede yaşayan insanları, hangi kökenden gelmişlerse, gelsinler, “Ne Mutlu Türküm diyene- Türklük”- kazanında karmaştırmaktır.”

Pekâlâ, Canan Arıtman Hanımefendi “kafatasçı” mıdır? Kesinlikle “Hayır”! Bazıları bu ideale karşı yanlış şeyler söyleyince. Bizler, onların – Mustafa Kemal’in anlamımdaki “Türklüklerinden”, şüphe ediyor ve “acaba” diye sormak zorunda kalıyoruz!

MİLLİYETÇİLİK

Pekâlâ, şimdi hedef aldıkları “Kemal-izm” nedir? Enteller, Atatürkçülüğe, doğrudan karşı çıkmaya –henüz “cesaret” edemedikleri için, “Kemalizm” derler! “Kemalistler- Milliciler”, Kurtuluş Savaşında, yabancılar ve İşbirlikçileri, Kuvvayı Milliyeyse “Kemalist -ve Millici” derlerdi! Evet, onların karşısında bizler, sağlı sollu hepimiz “Kemalist - milliyetçi, ulusalcıyız”. Kafaları, boşuna karıştırmasınlar!

Ama maalesef kafalar karışık… Önceki akşam televizyonlarda, 2009 karşılayan sohbet tartışma programlarında, malumların, ülkenin geleceği konularında söylediklerini, ibretle, ama bizimle aynı safta buluşan dostların da, bugünkü duruma ve şimdiki hallere nasıl geldiğimiz hususundaki değerlendirmelerini de üzülerek izledim. Galiba nerede yanlış yapıldığının anahtarı da o farklı değerlendirmelerde!... Özellikle, 27 Mayıs Darbesi ve sonuçları –sonra da, Ordu müdahaleleri ve sonraları hususundaki, görüşlerde!

Bu “hallerin” miladı bence 27 Mayısta –sonrasında – Yassıada adalet rezaletinde ve sonra da, bazılarının, akademik bakımdan, yazım bakımından, övdükleri 1981 Anayasası… Bu Anayasa, ülkeye bol geldi –isterseniz Profesör, rahmetli Başbakan Nihat Erim’in deyimiyle, “fazla lükstü”... “Bolluğundan ” bir cadı kazanı oluştu ve bunun da içinden 70’li yıllar hatta APO ve PKK çıktı. Ulusalcılar, Milliyetçiler, vatanseverler olarak, bu konuları, objektif olarak, değerlendiremez bir “consensusa” varamazsak, “Mahşerin süvarileri” karşısında, yenik düşeriz! ***

 

Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.A. IP: 88.231.52.xxx Tarih : 4.01.2009 00:46:23

TÜRKİYE, NEREYE !?. Türk Milliyetçilerinden, bu ibaremin açıklanması arzusu ile, kendilerinden yorum beklerim.. SUSMAYIN !..