20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

MHP Korkusu

Seçimler yaklaştıkça, partilerde telaş artıyor… AKP’de, yandaş-yanaşma medyada da!…

Bugünkü kamuoyu yoklamalarına bakılırsa AKP’nin puanı, aşağı yukarı %45 civarında. Ancak, kamuoyu neticeleri yanıltıcı olabiliyor, dünyada örnekleri var. Ama Erdoğan’ın dağıtmakta olduğu, çeşitli seçim ulufelerinin, safdil halkımızı kandırması mümkün! AKP gene kazanır ve TBMM’de, bu günkü kadar olmasa da, gene, büyük bir çoğunluk elde ederse, bu, Erdoğan için “zafer” olacaktır. Bu “zaferle”, “Yeni Anayasasını” kolaylıkla kabul ettirir! Daha sonra da, Erdoğan, AKP, zafer sarhoşluğuyla, bir Amerikan gazetesinin deyimiyle, ”gizli ajandasını” uygulamaya koyacak ve rejimi, devleti temellerinden değiştirmeye pervasızca, kalkışacaktır!

GİZLİ AJANDA

Nedir bu “gizli ajanda”? Washington’dan al haberi! Orada, “Büyük Elçilikler” çevrelerinde, iyi haber alan “mahfil”, Amerikalıların, ABD Hükümetinin, başlangıçta, Erdoğan ve İktidarına iyimser baktıklarını, AKP’nin, muhafazakâr ve İslami bir Parti olmakla beraber, esasında, Batı ve ABD yanlısı olduğuna inanmışlardı ve bu da, ABD’nin, Orta Doğu-Orta Asya projelerine uygun düşüyordu… Fakat daha sonra, 2002 seçimlerinden sonraki gelişmeler, Amerikan çevrelerini, ABD Hükümetini, AKP’nin, Erdoğan’ın, “laik” Türkiye Cumhuriyetini “Kökten dinci” bir İslam devletine dönüştürmek gibi, “gizli bir ajandaları” olduğu hususunda endişelendirmekte ve bu endişeler, gittikçe, artmakta.

Wikileaks “sızıntıları” arasında Türkiye’deki ABD diplomatalarının kriptolarında bu endişeler açıkça ifade ediliyor; Sorun Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir!

Kriptolarda, Erdoğan’ın, iktidara gelmeden önce, İstanbul Belediye Başkanıyken söylediği, fakat, anlaşılan, onların unutmadığı, sözleri var…Mesela; Erdoğan’ın o zaman “Allaha çok şükür ki ben Şeriatın hizmetkarıyım”demesi!... Hatta kendisinden “İstanbul İmamı” diye söz etmesi! Bunları ve çok daha fazlasını biz unuttuk ama işte başkaları unutmamışlar ve şimdi o gelecekteki Türkiye’den Amerikalılar, yabancılar, korkuyorlar, ama galiba bizler, pek korkmuyoruz!

Ya, sözde çagdaş, sözde “laik”, “sözde aydınlar”, yanaşma yazarlar? Onlar bu gelişmelerden AKP’den korkmuyorlar… TSK’den korkarlardı, ama şimdi safdışı edildi... Muhalefet Partileri güçsüz. CHP Kılıçdaroğlu’nun liderliğnde, “eksenini” arıyor –istıkameti- ne yapacağı pek belli değil... Şu bağlamda asıl gerekli olan, AKP’ye karşı bir “seçim ittifakı” kurulması, ama pek umut yok…AKP’nin “demokrasi tramvayı” durdurulmazsa, sayı hesabıyla, amacına ulaşacak!...

Korktukları “Tek” sağlam kale ”Milliyetçi Hareket Partisi”…MHP lideri Bahçeli ile yıldızlarımız pek barışmamıştır ama yiğidin hakkını vermem gerek: TC’ni, üniter ulus devleti korumak için amansız bir mücadele veriyor… Her kesimden ses getiriyor…

MİLLİYETÇİLİK – ULUSALCILIK

“Milliyetçilik” düşmanları, Milliyetçiler safını bölmek için “Milliyetçilik - ulusalcılık” ayrımı yaparlar, ama artık, tehlikenin büyük olduğunu, buna karşı da, tek kalenin MHP olduğunu anlamaya başlayan, “kıyı kentlerindeki” Ulusalcılar da, MHP’yi destekleyecekler!... “Ötekilerin” artan enddişeleri de, bu… Son zamanlarda yalaka ve yanaşma köşelerinden bu korku yansıtılmakta!..

Örneğin, Milliyetçiliğin ve Türk Ordusunun müzmin, azılı düşmanlarından Ali Bayramoğlu’nu, Hizbullah korkutmuyor... MHP ve hala TSK ordusu korkutuyor... Bahçeli’yi, MHP’yi ve Milliyetçileri “etnik milliyetçilikle” suçluyor... Rahmetli Türkeş’in hep, “Irkçılık en büyük, en tehlikeli düşmanımızdır” demesini bilmezler, hatırlamazlar, fakat asıl “Irkçılığı” Kürtçülerin yaptığını görmezlikten gelirler!

MHP rüzgar ekip, fırtına biçecekmiş… Keşke. O ”Fırtınanın” bu adamları, temizlemesinin, yerle bir etmesinin tam zamanıdır.

Sonuç olarak; MHP’nin bölünme oyunlarına gelmeyeceğine aksine, Milli Birliği oluşturacağına, tüm vatansever, milliyetçileri, küskünleri saflarında toplayacagına inanmak isterım... Tekrarı yok bu “oyunun”; yarın çok geç olabılır”

EGENEKON ŞOV

Silivri’deki Ergenekon yargılamalarda binlerce sayfalık iddianamelerin okunmasına nefesleri yetmemiş olacak ki, ücretli TRT spikerleri okuyacaklar…Alışıktırlar; bu dönmde her önlerine konanı zaten okuyorlar… İddiaları spikerlerin okuması, bu trajedi oyuna uygundur! ***

Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 00:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?