22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Nisan ''aldatmacaları!

Öyle görünüyor ki, önümüzdeki Nisan ayı, netameli bir ay olacak. “1 Nisan şakası” malum; anlaşılan 15 Nisana – Cumhurbaşkanı adaylarının orta çıkana kadar, çok şakalara - aldatmacalara- tanık olacağız! 

TBMM Başkanı bu “şakalara” başladı bile diyeceğiz, ama son sözlerinde hiç de “ şaka” yok: Arınç çık ciddi; adaylığını, fiilen, ilan etti, Meclis Başkanı “ tarafsızlığını ihlal ederek, kendi seçim kamp yasını başlattı. 

“Keşkek” yiyerek bu mevkilere yükselmiş –ve keşkek yiyerek , “ Çankaya’ya yükselmek ümidinde! Be var ki, bir de “ Keşkekçinin keşkekleşmemiş, keşkek kepçesi" diye bir tekerleme vardır; öyle “kepçeyi” nereden bulacak? 

Arınç. “ben öyle rasgele konuşan bırı değilim “ demekle, “rasgele” konuşmalarıyla, ünlü Başbakan Erdogan’ la, kendisi arasına mesafe koydu. Bu, ifadesiyle Erdoğan’la, , onunla “Çankaya için” çekişeceğinin işaretini vermiş oldu. 

AKP CUMHURBAŞKANI 

Ve Arınç’ın kesin hükmüne göre, TC’nin teni Başkanı, TBMM’ deki, 354 AKP’li tarafından , , ,Meclis üyeleri arasından seçilecek ve böylelikle milletin tümünün değil, AKP’nin Cumhurbaşkanı olacak!” Kısacası, Arınç’ın itirafıyla, yeni Cumhurbaşkanı milleti birleştirecek, halkın, tarafsız Başkan olmayacak, O kadar açık ve kesin! . Belki Anayasa – hukuk bunu gerektirir ama aslında ve yeni –tehlikeli bunalımların işareti! 

AKP İÇİNDE 

AKP li milletvekillerinin “troyka” üyesi üçlüden hangisini seçecekleri, Parti içinde özellikle, Arınç’la, Erdoğan arasında, belki açığa vurulmayacak, ama potansiyel bir gerginlik, Sonra da, eğer, Arınç Cumhurbaşkanı seçilirse Başbakan kalacak olan, Erdoğan! La- ikisinin de,” iddialı” olmaları yüzünden ihtilafların müjdecisi, Öyle la görünüyor ki, , ne yeni “Cumhurbaşkanı “ Erdoğan, ne de, yeni” Cumhurbaşkanı” Arınç, aynı Partiden olsalar da, biri birlerinin “sultasını” kabul etmeyecekler. Bu da AKP ıle halk arasındaki çatışmaya ilaveten, devletin tepesinde gerginliklere vesile olacak. . 

YETKI-ETKİ-TEPKİ 

Arınç, Cumhurbaşkanının ı yetkilerinin “sınırsız “fakat sorumluluğun ise “sıfır” olduğunu, ,  yetkilerin daha fazla olması gerektiğini de söylüyor. .

Bu da acaba “adaylık” hususunda, seçime kadar, Erdoğan'ı Başbakan kalmaya razı etmek için, uzatılan bir zeytin dalı –ve Arınç’ın Nisan aldatmacılarından biri olmasın! Ama ileride, “gerçek hayatta”, işler nasıl tecelli eder, belli olmaz! 

Buraya kadar, AKP’nin iç sorunu, ama–neticede Türkiye’nin kaderinin, Arınç ve Erdoğan’a bağlı olması da düşündürücü! 

Fakat başa döneyim asıl vahim ve büyük,”milli” bunalımlar sebep olacak olan. Arınç’ın, ın pervasıza “Yeni Cumhurbaşkanını, AKP grubu seçecek, AKP’li olacak” demesidir! 

Yeni Cumhurbaşkanın, Devletin en başının, milletin çoğunluğu tarafından değil de çarpık bir seçim kanunu yüzünden milletin ancak %35 kadarını temsil eden “AKP” çoğunluğu” tarafından seçilmesi, milleti böler. Buna akıl ve izan isyan eder,
Bu çarpıklığı –adaletsizliği ve de tehlikeli neticelerini önlemek için, radikal çare, Anayasa’da yağılacak bır değişiklikle bütün halkı temsi edecek Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi…”Bu hukuken mümkün olmaz” deniyorsa, siz, ülkeyi de hukuk’u da altüst edecek gelişmeleri bekleyim! 

Bundan önce,de Cumhurbaşkanı ,Meclis içinden ve Meclis çogunluğu tarafından-, hatta TBMM dışardan bir kişinin, Senato veya TBMM üyesi yapılmasıyla, Partiler arasındakı uzlaçmayla seçildi- Bu da sorun yaratmaıd - yeni Cumhurbakamı tarafsız ve Birleştirci görev yapardı,..Ve düşüncelerhangi yönde olursa olsun Cunhuriyetin asgari müştereklerınde birleşmişlerdi.. 

Şimdi Allah için söylesinler; Arınç ve ya Erdoğan – geçmişte yaptıklarına ve söylediklerine bakıldığınca “ tarafsız” olabilir  mi -ve Cumhuriyet’ın temel ilkelerine sadık kalabilirler mi - ? 

AKP ,TC'nin Kuruluş felsefesini ve ilkelerinin tümünü özümsemiş bir Parti mi? 

Yeni dönemde, onlenemez de , AKP , mılletvekili seçimlerınde , çogunluğu alırsa- ki daha önce ,bu Cumhurbaşanlığına bir AKP’li , seçilince , muhakkak gibi’ …

O zaman, yedi yıl boyunca , ülkenim nutlak hakimi olacak, AKP İktidarının, ülkeye ve Cumhuıriyet'e vereceği zaraları, sonrakı iktidarlar,n çok güç telafi ederler,İktidara talıp olmak büyük cesaret-,Yunan mıtolojındek Herkül cesareti, ister. 

Malum ,mitolojiye göre, Augias’ ın “ahırlarını” temizlemek görevi Herkül'e verilmişti! ****
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 17:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?