18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Not Edilecek Daha Çok Şey Var!

Beş, aslan gibi polisimiz, göreve giderken ,Musul’da, kalleşçe, tuzağa düşürülerek şehit edildi…. Eğer Hurşit Tolon Paşa, şu sırada Brüksel Zaferi ‘nin çığlıkları atılırken, AB’ye saplanan siyasilerin, hükümetin ve medyanın yapmadığını yaptı, “Bu olayı da not ettik” dedi ve ilave etti “Besle Kargayı ,oysun gözünü” … Bu sözlerin anlamı çok derindir; tabii anlayabilenlere! Aslında Irak-Kuzey Irak konusunda “not edilecek” o kadar çok şey var kı!

ABD’nin , TSK’ni Kuzey Irak’tan dışlaması, Çuval olayı, PKK teröristlerine pişmanlık affı çıkarıp, hiç de pişman olmayan PKK teröristlerinin dağdan indirilmesi…ABD ‘nin PKK konusundaki hiçbir vaadini tutmaması…si, her gün öldürülen kamyon şoförlerimiz… Türkmenlerin yok edilerek Kuzey Irak’ın süratle KÜRDİSTAN haline getirilmesi ! İki üç gün evvel FOX televizyonunda, ABD Ordusunun üniformalı “ Civilian Affairs” subay ve askerleri , “Kürdistan” kurmak için Kürtlerle nasıl “sıkı” işbirliği yaptıklarını anlatıyorlardı! .

ABD Büyükelçiliği bu sözlere karşı alınganlık göstermiş ve “saçmalık” demiş..Irak’ın emin bir yer olmadığını hatırlatmış…Özürleri kabahatlerinden büyük, ”saçmalık” demeleri de, düpedüz “ küstahlık”!

CEHENNEM

Bugün Irak ,; sadece “emim bir yer” değil her an ,onlarca insanın, cayır cayır yandığı bir cehennem! …. Zaten Bush cenapları da, diğer Amerikalı yetkililer de, bunu kabul ediyorlar ; “Irak ta güvenlik sağlanamamıştır, Iraklılar bunu yapmamaktadırlar.” Diyorlar. Pekala, işgalci ABD kuvvetleri güvenliği sağlayabiliyorlar mı? Şimdi sorarlar; ABD Irak’a bağımsızlık, huzur ve refah götürmek ve Iraklıları Saddam’ın zulmünden kurtarmak için gitmişti... “Size kim etti bu k^arı teklif?” iye sormaktan öte (zira ne gibi k^arlar umdukları malum) sormak gerek; “Bu dedikleriniz neden yapamıyorsunuz?” Gerçek şu ki, bugün Saddam karşıtı Iraklılar bile, Saddam’ı arar hale geldiler ve ABD kuvvetlerinin ve işbirlikçilerin zulmüne karşı direniyorlar! “Irak emin bır yer değil” mazereti aslında ve öncelikle, Amerikanın, Amerikan Ordusunun ayıbıdır. Bir şey daha vardı; zinhar bır tek Amerikan askeri veya sivil, Türkiye’nin kontrolü altında bır bölgede, kazaen, ölse idi acaba Amerikalılar sadece “not etmekle” mi yetinirlerdi?

Amerikan makamları, Kuzey Irak’ın, Kerkük ve Musul’un Irak’ın en emin bölgesi olmasıyla övünüyorlardı…Çünkü yandaşları Kürtler orada egemen ve kontrolde; Türkmenleri ortadan kaldırmakla meşguller…Ve Beş Polisimiz bu “emin bölgede” şehit ediliyor; bu “not edilmez” de ne yapılır? 

KATILLER KiM?

Bence Beş polisimizin , kimler tarafından ve neden şehit edildikleri besbelli.Acaba Amerikalılar bu kadar emin bir bölgede bu cinayetin faillerini ortaya çıkarmak için gayret sarf edecekler mi? ..Ben, doğrusu, çok üzülerek, subaylarımızın başlarına çuval geçirecek kadar Türklere karşı duyarsız hale gelen, El Garıp kamplarında insanlara olmaz işkenceler yapan ve bence asıl Amerika’ya ve Amerikalılığa , benim Kore’de yakından tanıdığım ABD ordusuna yakışmayan “devşirme Amerikan" askerlerinin de, bu cinayette doğrudan doğruya olmazsa bile bir şekılde parmakları olmasından şüphe ederim..

İKTIDARIN SORUMLULUĞU

Bunları yazdıktan sonra, AKP iktidarının , bugün TC Devletinin Kuzey Irak’ta kendi asker ve polislerinin güvenliğini koruyamaz hale gelmesinden ve bu stratejik, hassa bölgedeki kırmızı çizgilerimizin sarartılmasından, hatta yok edilmesinden ve Özellıkle polislerimizin tuzağa düşürülmesini önleyemeyecek halde olmamızdan, sorumlu olduğunu belirtmek gerek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün geçenlerde “Irak’taki etnik guruplardan biri” diye söz edebildiği Türkmenlerin makus kaderlerine bigane kalmaları da ayrı bır sorumluluk! Şimdi acaba, bu hükümet ABD’den , “not etmekten” öte hesap soracak mı? Sanmıyorum çünkü yalaka bır gazeteci “Kıbrıs konusunda ABD desteğine muhtacız ,aman şu sırada Washington’u kızdırmayalım” diye yazıyor..Aynı yalakalar Hurşit Tolon paşayı, böyle konuştu diye, eleştirirlerse şaşmayın!

Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 01:30:13
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 09:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?