25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öfke Baldan Tatlıdır

WİKLEAKS bombası dünya sathına atom bombası gibi düştü –Belgelerin içeriği– iddialar, yanlış veya yakıştırma, uydurma faraziye filan da olsa, bütün dünyanın, ülkelerin üzerinde kara radyasyon bulutları gibi, kalacak -kolay temizlenemeyecek- bütün diğer olayları, sorunları gölgeleyecek. Sebep olacağı “kanser” vakaları siyasete yayılacak ve ölümcül de olacak! “Pandora’nın kutsunun” kapağı açıldı, “sır küpü” patladı… “Cin şişeden çıktı” bir kere; geriye sokmak imkânsız! Üstesinden ancak yeni bir “atom” bombası, belki, gelebilir!

Tabii, medyaya politikacılara da ömürleri boyu çiğnenecek “malzeme” çıktı ve aylarca, daha da çıkacak… Bugün itibariyle, durum vaziyeti böyle!..

ZIRVALAR

Medyayı, yazar ve konuşanları izlerken şaşıyorum; ne komplo teorileri üretiyorlar… En gülüncü, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in iddiası: ABD “derin devleti”, bu belgeleri, artık, “eksenden çıkan ve kontrol edemediği” Türk hükümetini müşkül durumda bırakmak, terbiye etmek için, ortaya atmış…Önce; bu belgeler, sadece Türkiye ile ilgili değil; hemen her ülkeye, hükümete “dokunuyor” !.. ABD derin devleti “manyak” da olsa, sırf Türkiye’ye vurmak için, bütün ülkelerle ilişkilerini tehlikeye sokmaz… Böyle bir şeye, şeye inanmak için, çok safdil olmak gerekiyor!

ERDOĞAN’IN ÖFKESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belgelerin açıklanmasından ve kendisi hakkındaki iddialardan dolayı, haklı olarak, çok öfkeli. Hele bankalarındaki hesaplarından söz edilmesinden çok rahatsız. Haklı, bu iddiayı ispat etmek, ortaya atanlara ve inanlara, düşer. Erdogan masumiyetini ispat etmekle mükellef değil! İsviçre Bankaları, hesapları İsviçre devletine bile açıklamazlar, ser verir, sır vermezler…İsviçre Bankaları, şüpheli işlerin ve ilişkilerin, son ve sağlam sigortasıdır; ”Hitler’in” vb. hesaplarını da bütün baskılara rağmen açıklamadılar!

Ne var ki; çamur atılınca, izi kalıyor ve istifham işaretleri kolay silinemiyor; Erdoğan üzülmekte çok haklı!

Fakat, öfkelenmesi, hiddeti çok aşırı “öfke baldan tatlıdır” ama, “keskin sirke gibi kabına zarar verir” – “Öfkeyle kalkan, sonunda zararla oturur”.

Erdoğan, bu belgelerin açıklanmasına engel olamayan ve kontrol edemeyen Amerika’ya kızıyor… Ama, bunda da haksız; orada demokrasi ve özgürlük var; insanlar kolay susturulamıyor!

Fakat Erdoğan’ın, asıl ve müthiş hiddeti, Muhalefete ve bu belgeleri yayınlayan Türk medyasına!... Demişler ki; “Açık söylüyorum, bu tür iftiraları atıp bunları ispatlayamayanlar ne kadar alçaksa, bu iftiraları manşetleriyle, söylemleriyle yayanlar, bu iftiraları siyaset malzemesi yapanlar da aynı derecede müfteridir, alçaktır.”

Önce sormalı? “ WIKILKEAKS” sızıntıları, sadece, Türk gazetelerinde, TV kanallarında yayınlanmadı ve sadece Türkiye’deki muhalefet bunları malzeme yapmıyor…”Artı şokları” bütün dünyada devam ediyor. Bu haberleri yayımlayan, bütün dünya medyası ve siyasi malzeme yapan Muhalefeti de mi “alçak ve müfteri”?... Sayın Erdoğan, acaba, böylesi haberleri yayınlamayacak ama sadece kendisi hakkında methiyeler düzecek “Rocefeller” –“Erdoğan” gazeteleri mi arzu eder?

Sonra- iğneyi başkalarına, ama çuvaldızı kendisine batırmalı, elini vicdanına koyarak söylemelidir: ”Fahri savcısı” olmakla övündüğü, “Ergenekon Kapsamında”, onurları en az kendininki kadar, değerli olan, insanlar, askerler, benzer belge ve duyumlara istinaden, tutuklanır, haklarındaki iftiralar, internette uçuşurken, bırakın bu devletin Başbakanı olmasını, bir insan olarak neden sessiz kalmıştır? – “Bunları ortaya atanlar kadar yayınlayanlar da, alçak ve şerefsizdir” dememiştir?

Erdogan, “alçak ve şerefsiz” sıfatını bolca kullanır… Hatırlatalım: PKK ve APO ile pazarlık yapıldığını söyleyenlere de “alçak-şerefsiz” demişti... Bu sıfat şimdi kimin üzerinde kaldı?

Naçizane tavsiye ederim; Sayın Erdoğan, bu konularda, bu kadar pervasızca konuşmasın ve herkese, Muhalefete, medyaya böylesine hiddet ve öfke saçmasın!... Unutmasın ki, medya tekin değildir. WIKILEAKS küpü, daha uzun süre, sızacaktır… Er Bradlay- Julıan Assange, bir şekilde susturulsalar, hatta WIKILEAKS’ın Stokholm’deki atom sığınağı yok edilse de! Evet cinler şişeden çıktı artık geriye sokmak –itlaf etmek kolay hatta mümkün olmayacak… Yarası olanlar gocunacaklar. Ancak son tahlilde, aksi ispat edilene kadar masum sayılacakları - onurlarını korumak, gene onurlu bağımsız medyaya düşecektir.

Son sözler : “Balta döner, döner de sapını keser” Ve : “Alma masumların ahını, çıkar aheste, aheste ve de beste”!***
 

Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 11:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?