17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ölümcül Zana Öpücüğü, Kürtler ve Türkler

Kürt sorunu konusunda, gerçekler, algılayabilenler için, ortaya çıkıyor. Önümüzde rahat bir zaman olsa, “olayı zamana ve dalgalanmaya bırakalım- nasıl olsa çözülecek” diyeceğim ama o lüksümüzü yok.
Gerçekleri ortaya çıkarmakta Mehmet Ali Birand, istemeyerek,,”asimetrik” olumlu bir rol oynadı. Birand,önceki gün MANŞET programında, bir hayli sıkıntıda a idi. , “Hükümete ve PKK-Kongra-gel ile eşit mesafedeyiz” diyen DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, , bu sözlerini tevil ederken teyit etti. Eşkıya örgütünün, silahlarını daha önce bırakması gerektiği söylendiğinde ,ıvırıp kıvırdı ... ,Devletle Eşkıya arasında “önce sen bırak sonra biz bırakırız” diye ,pazarlık önererek gönlünün,kafasının PKK’dan yana olduğunu , açık seçik belli etti. Bunlar , Birand’ı bile rahatsız etti; ağzı, burnu oynadı,.kimden yana olacağını, hiç olmazsa, o program süresinde şaşırdı. Ama bu gerçeklere rağmen, gene de aynı aymazlık veya ihanet yolunda devam ediyor,bizleri felaket tellallığı yapmakla suçluyor! .
GENE SÖYLYORUM
Birand’’ın özetlediği gibi şunları söyledik ve söylemekte devam ediyoruz.;” Leyla Zana konusu dahil, Devletimizin temellerine saatli bombalar yerleştiren uyum yasalarını, AB “sürüngenliğinde “ülke bütünlüğünü dikkate almadan , ,müzakere tarihi alabilmek için, dış dayatmalarla yapıyoruz...Ve bir kısım medya ve köşe yazarları, bu tehlikelere karşı tepki göstermiyorlar, aksine, holdinglerinin çıkarları için yalakalık yapıyorlar” . Yanlış mı? Bu yapılanların, dış dayatmalarla yapıldığını kendi refiki şefiki Cengiz Çandar da itiraf etti. Hatta kendisi de ısı aynı yazısında “yapamazsanız zorla yaptırırlar” diyor. Bu zihniyete e olanlara , dış baskılara boyun eğen işbirlikçilerine,her dilde ve lehçede “ vatan haini” denir “sayın” Mehmet Ali!
Birand- eğer bu dayatmaları kabul etmezsek, içimize kapanıp, izolasyona tabi tutulacağımızı, tıpkı Mütarekedeki ağababalarının ve ABD Mandası yanlılarının mantığıyla tekrar ediyor. AB afyonunu yutup, kendi gücümüzü ve potansiyelimizi dumura uğratmak başka seçenekleri görmemek, gafletten öte ihanettir! .! .
KÜRT SORUNU
Ve sizler, AB ve iktidar yalakaları,- Kürt sorunun “Barışçı çözümle” halledileceğine inananlar , Zana ve suç ortakları salıverildikten sonraki gelişmeler karşısında, hala, Bölücülerin DEHAP’ın ,iyi niyetinden söz edebilecek misiniz? . Dut yiyen bülbüllere dönmeniz gerek ama gene de küstahlığı elden bırakmak, yiğitliğinize kaka sürmek istemiyorsunuz! .
Bizler bütün bunları biliyor ve görüyorduk. Ancak DEHAP’ın meşru bir Türkiye partisi olduğunu iddia edenler ve bu etnik maksatlı parti ile, Güney Doğu oyları ve solculuk uğruna seçim ittifakı yapan SHP Genel Başkanı Sayın Murat Karayalçın, acaba ,şimdi anladılar mı?
Artık gerçekler bellidir; AKP Hükümeti AB’den müzakere tarihi alabilmek için Zana ve şeriklerinin salıverilmelerini temin etmiştir , ama acaba pişman olmuş mudur?. Realite – “Kürt Realitesi” artıkm aşikare çıktı. Bir gerçek daha var;Ortada , biri birlerinin içinden çıkan Rus, Petruşka bebekleri gibi bir oyun var! . Bu bebeklerden em büyüğü de, Kürt kartını da içeren BOP projesi.Leyla Zana ve DEHAP , sırtlarını AB’ye ye dayayarak Devletten “Barış için” daha fazla tavizler isteyecekler. .
SİYASİ BİR TERCİH
AKP iktidarı da –sırtını AB’ye ve ABD’ye dayanak ve “olmuş olanları” ve hala “olmakta olanları” görmezlikten gelerek , Zana ve şeriklerinin salıverilmelerini sağladı. Bu, hukuki bir zorunluluk değil –düpedüz siyasi bir tercihti. Ama bu siyasi tercih şimdi, AKP İktidarını “siyaseten” çok müşkül duruma düşürüyor.Başbakan Erdoğan, bu durumdan kurtulmak için şimdi ince manevralar yapıyor..Ama işi zor; hem AB’den müzakere tarihi alabilmek “sürüngenliğinde “, Kürtlere ve Zana’ya gönül vermiş , Avrupa çevrelerini kızdırmaması lazım.Hem de “ dimyat’a pirince gitmek uğruna, evdeki bulgurdan olmak” infiali güttükçe artan milletin milletinin desteğini kaybetmek var! . Zana öpücüğü-sonunda- ölümcül olabilir..
Hele AB Aralık sonunda müzakere tarihi de vermezse sız seyredin gümbürtüyü!
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 15:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?