22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Orhan Pamuk davası - Aslında Türkiye yargılanıyor

Bugün - 16 Aralık Cuma günü, burada, Şişli’de 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, romancı yazar Orhan Pamuk’un ,“Türklüğe alenen hakaretten yargılanmasına başlanacak.

“Uluslararası ödüller almış, kitapları yabancı ülkelerde “Best Seller” (çok satan) kitaplar listelerinin en başında giden, “büyük romancı” Orhan Pamuk, önce geçen Şubat’ta bir İsviçre gazetesinde “ Türkiye’de bir milyon Ermeni’nin ve 30.000 Kürt’ün öldürüldüğünü” söylemişti. Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Metin Fadıllıoğlu da bunun üzerine kendisi hakkında “Türklüğe alenen Hakaretten” dava açtı. Pamuk sonra bu sözlerini tevil etmeye çalıştı, ama aslında, döndüre, döndüre, aynı iddialarını tekrarladı.

Türk vatanseveri ve milliyetçisi olmak,Türklüğün, Türkiye’nin çıkarlarını korumak liberaller indinde makbul sayılmaz ve özellikle yabancı çevrelerde geçer akçe değildir, ödül getirmez: Ancak kendi ekmek yediğiniz ülkeye milletinize hakaret eder ve hele Ermeni ve Kürt sorunu konusunda “resmi görüşlere” karşı çıkar siz de, “tabuları” yıkarsanız, uluslararası ödüller alırsınız ve kitaplarınız çok satar.

Türk savcıları Orhan Pamuk ve “Zehirli Türk kanı” diyen Hrant Dink aleyhinde dava açınca, "ifade özgürlüğü kısıtlanıyor” diye dünya kamuoyu yerinden oynatılıyor, Orhan Pamuk değil Türkiye Devleti suçlanıyor ve yargılanmak isteniyor!

Kendi milletine hakaret, kendi tarihine, hele cahilce ihanet, eğer AB kriterlerine ve anlayışına göre mubahsa ve dokunulmazlık altında ise, Türk milli değer ve çıkarlarına göre, böyle bir şey düşünülemez bile! Yani “büyük yazar” olmak insanlara kendi milletine ihanet ve kendi tarihlerine hakaret etmekte dokunulmazlık sağlamamalıdır. Biz Türk milliyetçileri, AB veya başka hayaller uğruna bu yüksek değerlerimizden taviz vermemekte kararlıyız. Ve ben de burada bugün bu inancın sözcüsü olarak bulunuyorum.

Ayrıca, ben, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulundum; Orhan Pamuk Türklüğe hakaretten yargılanmakla beraber, daha da vahimi, “30.000 Kürt öldürüldü” konusundaki iddialarıyla PKK terör örgütüne destek vermekten ve bölücülüğü teşvik ve tahrikten de yargılanmalıdır. Zira Onun bu iddiaları, bölücüler tarafından organ ve sitelerinde davaları için koz olarak kullanılıyor.

Burada yargılanması ve cezalandırılması gereken herhalde Türk milleti ,- Türk devleti ve Türk adaleti değildir , yediği ekmeğe ihanet eden Orhan Pamuk’tur. Bizim için her dış merciden üstün olan Türk adaletinin tecelli edeceğinden eminiz! Biz buradayız- burada duracağız!

Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 10:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol uyanik IP: 85.168.179.xxx Tarih : 18.12.2005 00:54:08
anlamadigim birinin birini öldurdugunu soylemek, öldurmus olsun yada olmasin neden hakaret olarak kabul ediliyor.Dogrumu yanlismi diye arastirilir.Gercek ortqyq cıkqr.